Ο... Μπάγεβιτς του Μαρινάκη - Γράφει ιστορία στον Ολυμπιακό - «Δώρο» 53 εκατομμυρίων

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Ο... Μπάγεβιτς του Μαρινάκη - Γράφει ιστορία στον Ολυμπιακό - «Δώρο» 53 εκατομμυρίων

Ο... Μπάγεβιτς του Μαρινάκη - Γράφει ιστορία στον Ολυμπιακό - «Δώρο» 53 εκατομμυρίων
Γιατί το αφεντικό των Πειραιωτών έδωσε... λευκή επιταγή σε περίοδο κρίσης. Τι έγινε μέσα στην καραντίνα με τον Πέδρο Μαρτίνς, οι ατάκες και όλο το πλάνο για τον νέο Ολυμπιακό. 
Διαβάστε παρακάτω...
Το προηγούμενο διάστημα τα μηνύματα που περνούσαν στον Τύπο οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς θα είχε αίσιο τέλος. Αυτό επιβεβαιώθηκε με την επέκταση της παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι το 2022.

Ο 49χρονος τεχνικός όμως πέτυχε κάτι εκπληκτικό! Εν μέσω πανδημίας, όταν τα δεδομένα δείχνουν ότι στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως θα πέσει ισχυρό ψαλίδι στα μπάτζετ και αμοιβές, ο προπονητής του Ολυμπιακού κατάφερε και πήρε καινούργιο συμβόλαιο με πολλαπλάσιες αποδοχές (το ρεπορτάζ αναφέρει περί τις 900.000 ευρώ) και μπόνους σε σχέση με το προηγούμενο! Μάλιστα η ομάδα του Πειραιά έθεσε υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης στον τεχνικό της.

Αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Πρώτον ότι ο Ολυμπιακός δείχνει τη δύναμή του σε μία εποχή που όλα φαίνονται αβέβαια. Δεύτερον, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας στέλνει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος δουλεύει, όπως ο Μαρτίνς ανταμείβεται. Τρίτον οι Ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν ότι θέλουν να αποδώσουν στον προπονητή συμβολικό χαρακτήρα. Φαίνεται ξεκάθαρα η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να χτίσει στη δική του θητεία στον Ολυμπιακό έναν νέο Μπάγεβιτς και Βαλβέρδε.Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο ο Μαρτίνς να απολαμβάνει αυτό το συμβόλαιο στον Ολυμπιακό;

Ποια ήταν τα στοιχεία της επαγγελματικότητάς του που δεδομένα έψησαν τους Πειραιώτες.

Ο ίδιος έδωσε μερικά στοιχεία μιλώντας πρόσφατα στην εφημερίδα A' Bola. Όταν ερωτήθηκε για το διάστημα της καραντίνας, εκείνος είπε: «Δεν ήθελα να φύγω στην αρχή της καραντίνας χωρίς να έχω φτιάξει τα πάντα για την ομάδα. Έτσι έμεινα στην Ελλάδα μέχρι που έκλεισαν και τα αεροδρόμια. Μετά η ομάδα έδωσε άδεια διακοπών σε όλους, αλλά αποφασίσαμε να μείνω γιατί ήμουν σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο για το νέο συμβόλαιο. Έτσι δεν πήγα στην Πορτογαλία. Πέρασα τις μέρες μου μέσα στο σπίτι και μιλώντας με την οικογένειά μου και με χρήση της τεχνολογίας. Προσπάθησα να κάνω βόλτες τις βραδινές ώρες και δεν ήταν κανείς στον δρόμο. Παρακολούθησα ταινίες και διάβασα βιβλία».

Τα λόγια αυτά του Μαρτίνς δείχνουν αφοσίωση, η οποία είναι ένας παράγοντας σημαντικός που δεν περνάει απαρατήρητος. Η οικογένεια του Ολυμπιακού (αλλά και άλλες ομάδες) έχει παραδείγματα προπονητών στο παρελθόν που δεν έδειξαν αυτό το στοιχείο που διέπει την επαγγελματικότητα.
Όσο δουλευταράς όμως και να είναι ένας προπονητής πάντα θα κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο Μαρτίνς όχι μόνο έδειξε αποτέλεσμα, με τις δηλώσεις του έδειχνε σιγουριά για το έργο του. Αυτό το ποδοσφαιρικό θράσος του Μαρτίνς “έφτιαξε” τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον ηγέτη της ομάδας.
ΑΡΘΡΟ
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες