Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Ο ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ*** Αμέσως μετά τον τελικό θα σκάσει η μεταγραφική βόμβα Νιάου.
Διαβάστε παρακάτω...


Παίρνει τον Εμφραππέ!


ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΡΤΑ»… ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ»
Όπως σας τα έλεγα πριν τη συνάντηση, ακριβώς έτσι θα σας τα πω και σήμερα, μια μέρα μετά τη συνάντηση. Εννοώ τη συνάντηση Βασιλειάδη – Σούπερ Λίγκας, με αντικείμενο ( λένε ... ) το πρωτάθλημα. Η μάλλον, όχι ακριβώς το πρωτάθλημα, την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Η μάλλον, το ... πρωτάθλημα. Έγινε η συνάντηση λοιπόν. Και τι βγήκε ; Τίποτα ! Απολύτως τίποτα ! Μηδέν εις το πηλίκον.

Πρώτη παρένθεση στο θέμα, όμως. Συναντήθηκαν είπαμε ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης, με την Σούπερ Λίγκα. Η, για να ακριβολογούμε, με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Ευάγγελο Μπαταγιάννη και τον Γκαγκάτση. Έτσι, σκέτο, απλό Γκαγκάτση, διότι απ' όσα γνωρίζω, ο κύριος αυτός δεν έχει θεσμική ιδιότητα. Απλά, Γκαγκάτσης λοιπόν.

Σ' αυτή τη συνάντηση λοιπόν, δεν ήταν ο Μποροβήλος, πού ήταν σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις. Γιατί δεν ήταν παρών; Δεν γνωρίζω ακριβώς. Μόνο να υποθέσω μπορώ. Και υποθέτω, ότι δεν θα ήθελε να είναι παρών ο Βασιλειάδης, μετά την παρέμβαση του blog του Κυριάκου Θωμαΐδη «Δίκη», όπου ΞΑΦΝΙΚΑ εμφανίστηκε θέμα κωλύματος του Μποροβήλου, λόγω της καταδίκης του προσφάτως σε πρώτο βαθμό για την αρχαία υπόθεση των «στημένων».
Πως και γιατί έκανε την εμφάνισή του στη «Δίκη» αυτό το θέμα ; Ούτε και αυτό το γνωρίζω. Δεν μπορεί, όμως, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Προσέξτε τι έγραψε ο σαγόνιας στο blog του στις 10 Ιουλίου με τίτλο «Εκτέθηκε για μία ακόμη φορά ο Γ. Βασιλειάδης. Υποδεχόταν στο υπουργείο έναν καταδικασμένο για στημένα ματς». Και το κείμενο :

«Παρότι νομικός, συνέχισε να συναντάται με τον Γ. Μποροβήλο ως θεσμικό εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Koriopolis. Το κακό για τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε την καταδίκη του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων με στοιχηματική απάτη».

Είχαν προηγηθεί όμως άλλα δύο δημοσιεύματα, στο ίδιο blog, πάντα σχετικά με τον Μποροβήλο και τον Αστέρα Τρίπολης, ενδεικτικά των ... προθέσεων του δημοσιογράφου. Το πρώτο :
«Πορτοκαλί" για Ευρωπαίο Αστέρα λόγω Koriopolis», ο τίτλος και το κείμενο : «Θέμα για τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στον β' προκριματικό γύρο του Europa League, δημιουργεί η έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ μετά τις πρωτόδικες ποινικές καταδίκες του μεγαλομετόχου Δ. Μπάκου και του προέδρου Γ. Μποροβήλου. Πάντως, η Ομοσπονδία προς το παρόν δεν έχει ενημερώσει -ως όφειλε- την UEFA».
Απορίες ενός αφελή παρατηρητή των γεγονότων :

Ποιος ( ή ποιοι ) ακριβώς από την ... ΟΥΕΦΑ έβγαλαν την πορτοκαλί κάρτα στον Μποροβήλο και τον Αστέρα ; Δεν μας πληροφορεί το «ρεπορτάζ» και απορώ. Διότι δεν μπορεί, ρε παιδί μου, να βγει μία πορτοκαλί κάρτα ... από μόνη της, έτσι; Κάποιος ( ή κάποιοι πρέπει να την πιάσουν και να την ... βγάλουν έξω, για να τη δείξουν. Δεν μας λέει τίποτα περί αυτού όμως το blog, πού αντίθετα, μας λέει κάτι άλλο, τελειώνοντας : Ότι η ΟΥΕΦΑ ... δεν έχει καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ περί Μποροβήλου ! Οπότε εδώ μπερδεύονται τα πράγματα περισσότερο.

Αν η ΟΥΕΦΑ δεν έχει ενημέρωση από την ΕΠΟ, από ... ποιόν άλλο μπορεί να έχει ; Κανένα ρουφιάνο; Κανένα καταδότη ; Κανένα κουκουλοφόρο λαμόγιο; Κανέναν ίσως πού να θέλει ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ τον Μποροβήλο, ή τον Μπάκο, ή τον Αστέρα, ή ... όλους μαζί, για κάποιον λόγο; Όχι, δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο.


ΟΥΔΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Και τι άλλο έγραψε το blog «Η Δίκη» ; Ότι βεβαίως όλα αυτά τα είχε επισημάνει, επομένως η ΕΠΟ είχε αυτονόητη υποχρέωση να εξετάσει το ζήτημα, μετά την από 28 Φεβρουαρίου απόφαση του δικαστηρίου για τα στημένα, πριν στείλει τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στην ΟΥΕΦΑ. Και τώρα, κινδυνεύουμε να χάσουμε μία θέση στο Γιουρόπα λιγκ λόγω του Αστέρα (Μποροβήλου).
Αυτά, είπαμε, τα γράφει στο blog του ο Θωμαϊδης. Εγώ όμως, ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, διότι θυμάμαι από ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος, ότι η ΟΥΕΦΑ – πού δεν διοικείται από ... Κοντονήδες και Βασιλειάδηδες – ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ αποφάσεις για ότιδήποτε, αλλά ΜΟΝΟΝ όταν και όποτε μία δικαστική ποινή γίνει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ.
Άποψή μου λοιπόν, ότι ΟΥΔΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ή φόβος υφίσταται για τον Αστέρα Τρίπολης, λόγω των ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ αποφάσεων περί Μπάκου και Μποροβήλου.


ΠΟΣΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ;
Παρά ταύτα όμως, ο Βασιλειάδης απλά ... υπάκουσε στην δημοσιογραφική «παραγγελία» και σ' αυτή την ... «κρίσιμη» ( τάχαμου ) συνάντηση με την Σούπερ Λίγκα, δεν κάλεσε τον Μποροβήλο, οπότε σ' αυτή παραβρέθηκαν μόνον οι δύο πού είπαμε, ο πρόεδρος Μπαταγιάννης και ο Γκαγκάτσης.
Εδώ όμως, ο υφυπουργός βγήκε πάλι οφ σάιντ ! Διότι αποκλείει ( ή δέχεται τον αποκλεισμό, το ίδιο είναι ) τον Μποροβήλο λόγω μίας πρωτόδικης καταδίκης, ενώ αντίθετα ΔΕΧΕΤΑΙ τον Γκαγκάτση ως ΘΕΣΜΙΚΟ συνομιλητή, ο οποίος αντιμετωπίζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από ΜΙΑ διώξεις για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος ! Αν θέλει ο Βασιλειάδης να του τις θυμίσω, να το ζητήσει και θα το πράξω ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, διότι έχω ΟΛΑ τα σχετικά στοιχεία. Υποθέτω όμως ότι και εκείνος θα τα έχει. Απλά, δεν τον τσίγκλησε κανένας Θωμαΐδης, για να εφαρμόσει τα νόμιμα ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ( πως το έλεγε, να δείτε, εκείνος ο Κοντονής ... ισονομία, ή κάτι τέτοιο).


«ΠΟΤΣ ΓΚΕΝΕΝ» ΕΡΩΤΑ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΟΓΚΟΥΝΤΣΟΤΟ
Ξαναγυρνάμε όμως στην συνάντηση πού διήρκεσε ... όσο διήρκεσε και χωρίς τελικά να βγει κάτι το χειροπιαστό, κάποιο ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, πού να μας λέει τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στο πρωτάθλημα. Με πόσες ομάδες θα διεξάγεται από δω και πέρα, πόσες θα πέφτουν πόσες θα ανεβαίνουν, πόσα λεφτά θα μοιραστούν στις ομάδες και βεβαίως, ποιες ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ θα παρθούν για να σιγουρευτεί ότι το πρωτάθλημα ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ και ... ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, κανονικά.
Όλα, φίλοι μου, στο φλου. Όλα αβέβαια, όλα κρεμασμένα σε μια κλωστή, όλα βουτηγμένα στην αβεβαιότητα.

Φέτος, κατέληξαν, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ΔΕΚΑΕΞΙ ομάδες. Αυτό, είναι το μόνο ... σίγουρο. Όμως, από αυτές τις δεκαέξι ομάδες, θα πέσουν τέσσερις για να μείνουν ... ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ, πού θα μετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Όσο για το ... μεθεπόμενο πρωτάθλημα, οι δεκατέσσερις θα πρέπει να γίνουν ... ΔΩΔΕΚΑ, με τρόπο και μέθοδο όμως πού όχι μόνο δεν σχεδιάστηκε, αλλά ούτε καν ασχολήθηκε κανένας.

Και εδώ, ο πρόεδρος Βαγγέλης Μπαταγιάννης είπε την πιο σωστή κουβέντα στον Βασιλειάδη, όταν αυτός του ζήτησε να ... «δεσμευτεί» :

«Εμένα η θητεία μου είναι διετής. Στα δύο χρόνια λήγει. Πως είναι δυνατόν να δεσμευτώ για το τι θα γίνει την περίοδο 2020 – 2021 ;»

Πολύ σωστά και πρόσβαρα. Εδώ δεν ξέρουμε αν και πως θα μας ξημερώσει αύριο και ο άλλος ζητάει δεσμεύσεις για ... δύο χρόνια μετά ; Ποτς γκένεν αυτό, δηλαδή, ερωτά ο υπέροχος Ογκουντσότο.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ : «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ»
ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ «ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ» ΤΟ ... NONPAPER ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΑΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ

Είχε όμως και άλλη διάσταση, αυτή η ατάκα του Μπαταγιάννη. Σαν να του έλεγε του Βασιλειάδη, ότι ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΗΤΕΙΑ, κύριε, ΛΗΓΕΙ στο τέλος της περιόδου ΤΟ ΠΟΛΥ. Μπορεί να λήξει και πολύ πιο σύντομα, σε ολίγους μήνες. Πως έρχεσαι και μας μιλάς και μας ζητάς να δεσμευτούμε για μία μελλοντική κατάσταση, στην οποία ΕΣΥ ειδικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είσαι στα πράγματα ;

Βεβαίως, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο συγκεκριμένος Βασιλειάδης όπου σταθεί κι' όπου βρεθεί δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επαναλαμβάνει στερεότυπα το κείμενο των nonpaper του Μαξίμου : Ότι δηλαδή η θητεία μας ( της ... κυβέρνησης Τσιπρανέλ ) λήγει σε ... πέντε χρόνια, διότι ... «θα κερδίσουμε τις εκλογές πού θα γίνουν στη λήξη της θητείας μας».

Αυτά έχουν αποφασίσει να λένε και ζητάνε από όλα τα κυβερνητικά στελέχη να επαναλαμβάνουν, ασχέτως αν με αυτά δίνουν την εντύπωση ηλιθίων. Όπως και νά 'χει, εύκολα είναι για αποστήθιση, τα έχει μάθει παπαγαλία ο Βασιλειάδης και όποτε μιλάει, βάζει μπρος την ίδια κασέτα : «Εμείς εδώ θα είμαστε» !

Όμως, ο ίδιος ο υφυπουργός πού ζητάει από τους άλλους να δεσμευτούν, δεν έχει τη δυνατότητα να δεσμευτεί σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των δικών του υποσχέσεων !

Τους λέει για παράδειγμα, ότι αν δεχτούν αυτά πού θέλει να κάνουν, δηλαδή την αναδιάρθρωση με λιγότερες ομάδες, θα εισπράξουν 48 εκατομμύρια ... «από τη NOVA» ή ... «μέσω της NOVA», πού είναι ακριβώς το ίδιο !

Μισό λεπτό, κύριε. Δηλαδή ομιλείς και «δεσμεύεσαι» για λογαριασμό του ιδιωτικού συνδρομητικού καναλιού, τη στιγμή πού το ίδιο το ιδιωτικό συνδρομητικό κανάλι δεν έχει καθορίσει τη δική του θέση για το συγκεκριμένο ; Δηλαδή, υπόσχεσαι λεφτά από τη NOVA, όταν η NOVA δεν έχει υποσχεθεί τίποτα απολύτως ; Τι είσαι, διαχειριστής των χρημάτων της NOVA ;

Και κάτι ακόμα. Διαβάζω πως η NOVA τελεί υπό καθεστώς πώλησης. Κάτι όπως ότι μπορεί να την αγοράσει η Vodafone ή η Wind ή δεν ξέρω κι' εγώ ποια. Και τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση ; Θα δεχτούν οι νέοι νοικοκυραίοι να επωμιστούν τις δεσμεύσεις των παλαιών, ή θα αδιαφορήσουν;

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΕΑΝ ΚΑΙ ... ΕΦ' ΟΣΟΝ!
Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα. Τα 48 εκατομμύρια το χρόνο πού υπόσχεται ο Βασιλειάδης «από» ή «μέσω» ΝOVA, για την πενταετία πού επίσης υπόσχεται φτάνουν συνολικά στα 220 εκατομμύρια ευρώ. Τα οποία αν τα έδινε από την ΕΡΤ, όπως ισχυρίζονταν αρχικά, θα προκαλούσαν κοινωνικές αντιδράσεις, λόγω της γενικής ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ του ελληνικού λαού με τα υφεσιακά μέτρα της συγκυβέρνησης, όπως το ΚΟΨΙΜΟ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, η τερατώδης ΑΥΞΗΣΗ της ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, οι ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ και ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ και ΠΟΣΑ ακόμη έχουν υπ' όψιν τους να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

Έρχεται λοιπόν ένα κυβερνητικό στέλεχος και τι κάνει ; Παίρνει από την ΕΡΤ, δηλαδή ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, δηλαδή από λεφτά πού ρουφήχτηκαν από τον ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Έλληνα πολίτη και τα διοχετεύει πού ; Στους ... «επενδυτές» του ελληνικού ποδοσφαίρου !

Γι' αυτόν ακριβώς λοιπόν το λόγο, ο Βασιλειάδης έβαλε στο παιχνίδι και τη NOVA, πού ασφαλώς θα τα βλέπει ΟΟΟΛΑ υπό το πρίσμα του επιχειρηματικού ΟΦΕΛΟΥΣ, να παίξει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον ρόλο του ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ, προκειμένου να ΚΑΛΥΦΘΕΙ η ΕΡΤ, πού θα είναι βεβαίως και Η ΠΗΓΗ του ΚΡΑΤΙΚΟΥ χρήματος.

Τι είπε όμως ακριβώς ο Βασιλειάδης για τα χρήματα αυτά ( τα 48 εκατ. κατ' έτος ) στους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας, σχετικά με την ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ τους ;

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τους είπε πως τα πρώτα 48 εκατομμύρια δεν θα τα πάρουν ... τώρα, αλλά ΟΤΑΝ και ΕΑΝ οι ομάδες θα γίνουν δεκατέσσερις ! Δηλαδή, αν ερμήνευσα σωστά, ομιλεί ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ τέτοια εποχή, ή και λίγο αργότερα, όταν θα υπάρξει η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ πως οι ομάδες θα γίνουν δεκατέσσερις. Και τίνι τρόπω θα γίνει η διαβεβαίωση; Όταν με το καλό γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος ... 2019 – 2020, δηλαδή του επόμενου, με δεκατέσσερις ομάδες να; συμμετέχουν σ' αυτή !

Διότι για πιο πριν, δεν υπάρχει καμία ... διαδικασία που θα σταντάρει τον αριθμό. Ο, τι και αν πουν, όποια απόφαση και αν πάρουν, όποιους ... λόγους τιμής και αν δώσουν, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΙΓΟΥΡΕΥΕΤΑΙ. Εδώ ΝΟΜΟΙ αλλάζουν, στην ψύχρα με άλλο νόμο και θα κρατήσει μία απόφαση πού παίρνουν λιγότεροι από μια ντουζίνα επενδυτές και ... «επενδυτές» ;
Ποιος θα ήταν σίγουρος άραγε γι' αυτό;


ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Επειδή με ρώτησαν αρκετοί φίλοι, βρήκα και ξαναδημοσιεύω ( από τον κ. πρόεδρο ) τα στατιστικά στοιχεία του Ιωάννη Παπαπέτρου στα πέντε παιχνίδια πλέι οφ με τον Ολυμπιακό εναντίον του Παναθηναϊκού.
Έχουμε λοιπόν και λέμε :
Πρώτο ματς, 10 πόντοι, με 1/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ σε 23 : 47 λεπτά συμμετοχής
Δεύτερο ματς, 13 πόντοι, με 2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3 βολές, 4 ριμπάουντ σε 21 : 54 λεπτά.
Κάπου ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο παιχνίδι, έχουμε την πρώτη επαφή με τον Πασκουάλ. Και ακολουθούν :
Τρίτο ματς, 0 πόντοι, με 0/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, σε 22:47 λεπτά.
Τέταρτο ματς, 0 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 15 λεπτά συμμετοχής.
Πέμπτο ματς, 2 πόντοι, με ½ δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ. Και ... ΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ, σε 17:57 λεπτά συμμετοχής του.

Αυτά...Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες