ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΝΘΗΜΑ ΤΗΣ… ΥΓΕΙΑΣ: Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ! ~ Olympiakos-Eidisis.gr / Ολυμπιακός Πειραιώς - Ειδήσεις

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΝΘΗΜΑ ΤΗΣ… ΥΓΕΙΑΣ: Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ!

 

Ενεργοποιούνται ένας-ένας οι άνθρωποι του Ρώσου και του Μελισσανίδη στη διαιτητική δραστηριότητα
Διαβάστε παρακάτω...


Παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΣ Γιάννινα-Αεκούλα ορίστηκε ο παλιός διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος.

Τον κύριο αυτόν έκρινα και κατέκρινα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες φορές, ως διαιτητή στο παρελθόν, εξαιτίας της χαμηλής διαιτητικής του απόδοσης κυρίως, αλλά και της «περίεργης» εξωαγωνιστικής του δράσης. Δεν με έπεισε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ο κ. Κάκος για την αξία του ως διαιτητής και αυτό βεβαίως αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, άρα και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη. Ομως, και μετά την αποστρατεία του από την ενεργό διαιτησία, ο κ. Κάκος με τη δραστηριότητά του πάντα στον ποδοσφαιρικό γενικότερα χώρο, απέδειξε πόσο δίκιο είχα σε ό,τι αφορά την ΑΡΝΗΤΙΚΗ διάθεση που είχα ανέκαθεν για το πρόσωπό του. Ο κ. Κάκος, μετά από διάφορες προσπάθειες να γίνει μέλος της παραγοντικής ή και της προπονητικής κοινότητας, έφτασε στο σημείο να αρχίσει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Πάοκ, προκειμένου να ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ως στέλεχος με υπευθυνότητα στον τομέα της διαιτησίας, ή κάτι παρεμφερές. Κάποια στιγμή, η συμφωνία φάνηκε ότι κλείστηκε, αλλά δεν ήταν τυχερό του κ.

Κάκου να φτάσει στην υλοποίησή της και αυτό για έναν και μόνο λόγο:
Διότι ξεσηκώθηκε ο ΚΟΣΜΟΣ του Πάοκ, που προφανώς είχε διαφορετική άποψη για την… πολυτιμότητα του κ. Κάκου ως στελέχους της ΠΑΕ, από εκείνη του ιδιοκτήτη του. Και εδώ θα πρέπει, για να γίνω περισσότερο πειστικός, να επισημάνω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΙΛΙΑ του κ. Κάκου με τον Γκαγκάτση, από την εποχή που ήταν γενικός δερβέναγας στην ΕΠΟ. Που κατ’ ακολουθία σημαίνει και το «κολλητιλίκι» του με την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Γκαγκάτση, όπου ο πρωτότοκος υιός τυγχάνει κορυφαίο διοικητικό στέλεχος, επίσης της ΠΑΕ Πάοκ. Και είναι ουκ ολίγοι εκείνοι που ακόμα και σήμερα φέρονται πεπεισμένοι ότι η ΟΠΟΙΑ διαιτητική καριέρα του κ. Κάκου (και ιδιαίτερα η διεθνής), δεν οφείλεται κάπου αλλού παρά στις ΣΧΕΣΕΙΣ του με τον Γκαγκάτση και αργότερα στην επίσης πολύ στενή «φιλία» του με τον Πατέρα. Ποιον Πατέρα; Ελάτε… τώρα.
Με λίγα λόγια, ο κ. Κάκος δεν είναι σήμερα τίποτ’ άλλο από ένας ακόμη «άνθρωπος του Σαμπίντι», εν μέσω δεκάδων άλλων «ανθρώπων» του.

Πέρα όμως από αυτή την «ιδιότητα» του κ. Κάκου (που εγώ δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω επ’ ουδενί την ακεραιότητα του χαρακτήρα του) πρέπει να σημειώσουμε ότι βάσει αυστηράς διάταξης του κανονισμού διαιτησίας, ο κ. Κάκος ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να εγγραφεί στον πίνακα παρατηρητών, λόγω ακριβώς της «παρ’ ολίγον» παραγοντικής του ιδιότητας στην ΠΑΕ Πάοκ.

Το καινούργιο… ενισχυμένο απ’ το παλιό!
Εκτός τον είχε λοιπόν και ΔΙΚΑΙΩΣ και ΝΟΜΙΜΩΣ και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ απολύτως η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, η πολλαπλά καταγγελλόμενη σήμερα από τη διοίκηση των δοτών, των Γραμμένων και των… Υπογεγραμμένων, είχε τοποθετήσει τον κ. Κάκο στον κάλαθο των αχρήστων της διαιτησίας.

(Και τώρα που είπα κάλαθο, ποιον θυμήθηκα, λέτε; Τον αγαπητό Μιχάλη Καλαθενό, που είχε, αν θυμάστε, και έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο με τον δικό μας τον Σάββα Θεοδωρίδη, απ’ τον οποίο είχε ζητήσει και κάποια χάρη για τον διεθνή Σιδηρόπουλο κ.λπ. κ.λπ. και ο Σάββας του είχε απαντήσει πως τον Σιδηρόπουλο δεν τον θέλει να σφυρίζει τον Ολυμπιακό κ.λπ. κ.λπ. και να μην τα ξαναλέμε τώρα. Και να που -ω του θαύματος- ξαναείδα το όνομα Καλαθενός στη λίστα των παρατηρητών των αγώνων της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος! Να λοιπόν που… πιάνουνε τα μάγια!).

Οπως θα διαπιστώνετε, αγαπητοί φίλοι, από τις ιστοριούλες που σας θύμισα, το ελληνικό ποδόσφαιρο επανήλθε στην κανονικότητα. Οπως ακριβώς τα λένε οι δυνάμεις της υγείας, που έδιωξαν τους παλιούς για να έρθει το καινούργιο.
Το καινούργιο, ενισχυμένο με τους Κάκους και όλους τους άλλους, που είχαν βρεθεί εκτός από το παλιό. Ζήτω, λοιπόν, το καινούργιο και… πάμε παρακάτω.

Αν μάθει ο Προκόπης τις αμοιβές τους, θα ζητήσει παραίτηση της κυβερνήσεως!
Οπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο κατεργάρης «αρχιδιαιτητής» Περέϊρα, όπως επίσης και άλλοι κατεργάρηδες εξ UEFA (μποναμάδες του δικού μας όλοι τους) αυτός είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος και αρμόδιος για τους ορισμούς διαιτητών στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Εχω κάθε καλή διάθεση να τον πιστέψω, αλλά από την άλλη, κάθομαι και συλλογιέμαι… «ποτς γκένεν», όπως έλεγε και ο συμπαθής Ογκουντσότο, να υπογράφει ο Περέιρα τους ορισμούς, τους οποίους… του πάνε έτοιμους ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης! Μα… τόση εμπιστοσύνη τους έχει πια;

Και λέω, αγαπητοί φίλοι, αυτοί οι κύριοι που λέγεται ότι κάνουν τους ορισμούς, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην τους κάνουν, διότι ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να εισπράττουν μισθούς άνω των δεκαπέντε και δώδεκα χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Αν υποτεθεί ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ τους ορισμούς, αλλά τους κάνει ο… Περέιρα (άγνωστον ακόμα πόσα παίρνει, αλλά πολύ φοβάμαι πως έτσι και… μάθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αμοιβή του, θα ζητήσει αμέσως και επισήμως την παραίτηση της κυβερνήσεως Τσιπρανέλ!) τότε ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ; Να κάνουν τι στην ΕΠΟ; Με ΠΟΙΑ καθήκοντα; Εκτός από το να επιμελούνται το πότισμα στη γλάστρα του γραφείου του Δέδε, τι άλλο μπορεί να προσφέρουν, πέραν του ΟΡΙΣΜΟΥ των διαιτητών, σε άμεση και αγαστή συνεργασία μαζί του;

Σαν προϊστάμενος Τράπεζας
Θα μου πείτε, από το «τι κάνουν οι Τριτσώνης-Κουκουλάκης», πεταγόμαστε τώρα στο «τι κάνει τότε ο Περέιρα».

Το σκέφτηκα και αυτό και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι κάτι σαν τον προϊστάμενο υποκαταστήματος Τράπεζας! Το γράφω αυτό, από προσωπική εμπειρία. Θυμάμαι, κανά-δυο φορές που πήγα στην Τράπεζα για θέματα σχετικά με τον pin της κάρτας μου, με τον «αποκλειστικό λογαριασμό» μου, ακόμα και με την αλλαγή τηλεφώνου μου και διάφορα άλλα γραφειοκρατικά, η διαδικασία ήταν σχεδόν ίδια: Πήγαινα πρώτα στο γκισέ του απλού υπαλλήλου, ο οποίος αφού με έβαζε να συγκεντρώσω τα απαιτούμενα έγγραφα και τις φωτοτυπίες, όταν όλα τελείωναν, μου τα έδινε στο χέρι έτοιμα και με παρέπεμπε: «Πηγαίνετε τώρα στο γραφείο του προϊσταμένου κ. Τάδε να πάρετε υπογραφή και είστε έτοιμος».

Φυσικά έσπευδα να τσακιστώ, προκειμένου να τελειώνει το γραφειοκρατικό μαρτύριο. Με το που έμπαινα στο γραφείο του προϊσταμένου (πάντα ανοιχτή η πόρτα) έβλεπα έναν κύριο καθισμένο αναπαυτικά στην πολυθρονάρα του, πάντα με ένα τηλέφωνο κολλημένο στ’ αυτί, να παίρνει στα χέρια του τα έγγραφα, να τους ρίχνει μία πολύ πρόχειρη και βιαστική ματιά και στη συνέχεια να βάζει -με το ελεύθερο χέρι του- την υπογραφάρα του. Οι προϊστάμενοι Τραπεζών φημίζονται για τη μεγαλοπρεπή υπογραφή τους, φαρδιά-πλατιά, πάντα!

Τι σημαίνει αυτή η διαδικασία; Οτι, απλά, ο προϊστάμενος έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στον υφιστάμενό του. Τόση, ώστε να μη διστάζει να υπογράψει, σχεδόν αβλεπί, τα χαρτιά που του μεταβιβάζουν.

Ακριβώς το ίδιο, λοιπόν, πιστεύω ότι συμβαίνει και με τον Περέιρα! Του στέλνει ο Δέδες τη λίστα ορισμών που έχουν συντάξει οι Κουκουλάκης-Τριτσώνης και έχει προηγουμένως ξεσκονίσει ο ίδιος και ο Περέιρα την υπογράφει, «αναλαμβάνοντας την ευθύνη».
Ποια… ευθύνη, όμως; Πού λογοδοτεί αυτός ο κύριος; Ποιος θα τον κρίνει; Ποιος θα τον ελέγξει; Τρέχα γύρευε και ψάχνε να βρεις, αγαπητοί φίλοι…

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ… ΤΟΙΟΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Μια κριτική ματιά στους διαιτητές των αγώνων της 2ης αγωνιστικής
«Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ…»
Θυμάστε το όνομα Διαμαντόπουλος; Είναι ο διαιτητής που… «έδωσε εξετάσεις» στο φιλικό Ατρόμητος - Ολυμπιακός και… πέρασε με άριστα, ύστερα από ένα ρεσιτάλ διαιτητικών λαθών με θύμα, πάντα, τον Ολυμπιακό.
Αυτή την Κυριακή αρχίζει η εξαργύρωση των… πόντων που συγκέντρωσε ο Διαμαντόπουλος. Τον όρισαν στο Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός.
Ε, εντάξει, να γλυκαθεί και λίγο ο Παναθηναϊκούλης, να μην τον κάνουμε να γκρινιάζει από τόσο νωρίς, γιατί μετά, όταν αρχίσει το… κυρίως μενού, τι θα γίνει;
Οσο για τον Κομπότη, αν του αρέσει. Αν δεν του αρέσει, ας πάει σπίτι του να βάλει Αγγελάκα: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»!

Στο Ταμτούμ για μαϊμούδες!
Και Βάτσιο έχει ο… μπαχτσές! Τοποθετήθηκε αξιοκρατικά στο Πλατανιάς-Ξάνθη και προβλέπω τον Πανόπουλο να βγάζει ανακοίνωση στο ημίχρονο και μετά τη λήξη να αναχωρεί για το… Ταμτούμ να κυνηγήσει μαϊμούδες!
Αν δεν βοηθήσουμε τώρα τη δικιά μας την ομάδα, ποιον θα βοηθήσουμε;
Αλλωστε μερικά πραγματάκια στη διαιτησία είναι σαν τα… ανταποδοτικά τέλη: Δώσ’ του τώρα, να έχει να δίνει… μετά!

Χιχάκι
Τσαμούρης, Πειραιά στο Πανιώνιος-Ατρόμητος: Ο,τι έπρεπε για ένα ξεγυρισμένο χιχάκι.

Οχι «Κατσικοκλέφτης»!
Κατσικογιάννης, Λαμία-Ολυμπιακός. Συνδέσμου Διαιτητών Ηπείρου. Εξαιρετικά μεγαλόκαρδος ρέφερι. Πέρυσι ήταν στο ολέθριο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός, όπου έδινε άφεση αμαρτιών σε οποιονδήποτε χτυπούσε παίκτη Ολυμπιακού μέχρι σημείου αιματώματος. Σε περίπτωση προκληθείσης αφασίας, όμως, θα ήταν αμείλικτος. Ο δράστης δεν θα γλίτωνε επ’ ουδενί την κίτρινη κάρτα.

Αλλο είναι όμως αυτό που με εντυπωσιάζει, κατά κάποιο τρόπο. Παλιά υπήρχε και άλλος Κατσικογιάννης, δηλαδή διαιτητής με αυτό το επίθετο. Δεν ξέρω αν έχει σχέση ή συγγένεια με τον τωρινό. Ξέρω όμως ότι εκείνος ο παλιός ήταν κόκκινο πανί για τους ΑΡΔίτες. Σε σημείο να του αλλάζουν το όνομα και να τον αποκαλούν «Κατσικοκλέφτη»!
Τούτον εδώ, διαπιστώνω ότι τον… σέβονται μάλλον υπερβολικά.
Επιπροσθέτως: Τέταρτος, Στυλιαράς ( Ενωση Παπαχρήστου, Αιθτωλοακαρνανίας )
Παρατηρητής… Σαραϊδάρης (καλώς τα… φιλαράκια μας τα παλιά).
(Κάτι ευωδιαστό πλανάται στην ατμόσφαιρα, ή μου φαίνεται;).
Ιδωμεν…

Δίνει Πανελλήνιες !
ΠΑΣ Γιάννινα-Αεξάρα, Αρετόπουλος!
ΩΠΑ! Ωπα και πάλι ώπα! Τι… έχουμε εδώ; Πανελλήνιες;
ΟΚ. Θα μας πει κανείς πόσα μόρια θα πιάσει ο διεθνής πρώην αποδιοπομπαίος τράγος; Ή θα τα… μετρήσουμε μόνοι μας;
(Να σας πω ένα μυστικό, τώρα. Ο φίλος μου ο Βάιος είναι σε άδεια. Και μέχρι να γυρίσει θα προσπαθώ να καλύπτω το κενό. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αρχίσουν να… στρώνουν τα κρεβάτια τους…).

Ροπή στην γκάφα
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης, Ζαχαριάδης.
Ο Ζαχαριάδης είναι ο γιος του Ζαχαριάδη. Του παλιού Ζαχαριάδη, του Θανάση. Κατά καιρούς, φίλος μου.
Τον θεωρώ έντιμο διαιτητή, αλλά με ροπή προς την γκάφα.
Ελπίζω ότι ο Κούγιας θα εκτιμήσει την κατάσταση με διάθεση χιούμορ. Αλλιώς…

Νομενκλατούρα!
Προσπαθώ να εντοπίσω την σημασία της συγκέντρωσης πολλών και διαφόρων προσωπικοτήτων στη Λάρισα: Τέταρτος ο Μάνταλος, παρατηρητής ο Μπίκας, βοηθός ο Ευθυμιάδης…
Ούτε σε συγκέντρωση παλαιών προσκόπων δεν εμφανίζεται τόση νομενκλατούρα.
Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα έχει μεγάλο και ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟ ενδιαφέρον. Θα το παρακολουθήσω και θα σας πω.

«Ποια… χώρα και ποιοι… βαθμοί;»
Μου γράφει: «Καλησπέρα κύριε Γαβαθιώτη. Για μια ακόμη φορά μέσα στην πρόβλεψή σας! Επιτρέψτε μου να ασχοληθώ λίγο με τα υπόλοιπα (πρώην ΜΑΣ). Σήμερα το πρωί σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό μιλούσαν για τη βαθμολογία της UEFA και πως η χώρα έχει κερδίσει βαθμούς που θα ευνοήσει τις ομάδες από την περίοδο 2019-20. Και ερωτώ: Ποια χώρα και ποιοι βαθμοί; Ολους τους βαθμούς τους έχει φέρει ο ΘΡΥΛΟΣ! Αντε να βάλω και λίγους που έφεραν οι μπουγατσομάχοι! Ομως πάλι όλοι τους και μόνοι μας και πάλι εμείς περισσότερους! Αρα, μαζεύει βαθμούς ΜΟΝΟ ο ΘΡΥΛΟΣ για να μιλάνε τα λιμά της χώρας! Επίσης, ας ενημερώσει κάποιος τον Δημάτο πως ο ΘΡΥΛΟΣ φέρνει ΣΥΝΕΧΩΣ βαθμούς στη χώρα, σε αντίθεση με την Κούλα που είναι μείον! Για να κλείνουμε ΚΑΙ εδώ μόνοι μας και όλοι τους και πάλι υστερούν! Επίσης, επειδή μας έχουν ζαλίσει με το παραμύθι τους, ο καθρέφτης του ΘΡΥΛΟΥ είναι όλα τα γήπεδα της Ευρώπης! Ο καθρέφτης ο δικός τους… ποιος είναι; Εδώ ο κάποτε πρέσβης των γνωστών πορειών και έχει πνιγεί στην ανυπαρξία του! (Γιάννης Αγγέλου).

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/08/2017)


Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες