"Ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα προπόνησης"! (video)

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

"Ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα προπόνησης"! (video)Στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το γεγονός ότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μία συνέντευξη η οποία έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου:
Διαβάστε παρακάτω...


«Πάντα είναι μια καλή στιγμή για να έρθεις στην Μπαρτσελόνα. Ηταν μια στιγμή με την οποία έκλεισα μια εποχή τεσσάρων ετών στην Αθλέτικ και ευτυχώς συνέπεσε με τη στιγμή της Μπαρτσελόνα. Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο εύκολα.

Γνωρίζω ότι η δουλειά μου είναι δύσκολη, έχει άγχος. Πολλές φορές κάνω βόλτες μέσα στο σπίτι. Ο καθένας από εμάς έχει το επίπεδό του σε μια δουλειά που θέλει πολύ πάθος. Πολλοί παίκτες όταν είναι 25 χρονών λένε ότι δεν θα γίνουν προπονητές, όμως στο τέλος γίνονται. Στο τέλος της καρίερας σου αρχίζεις και βλέπεις το ποδόσφαιρο με άλλο τρόπο.

Είχα μεγάλους προπονητές και έζησα σε μια εποχή που μπορούσες να μάθεις πολλά πράγματα. Κρόιφ, Κλεμέντε, Χάινκες και τώρα οι Λουίς Ενρίκε, Γκουαρδιόλα, Αντσελότι. Μαθαίνεις από το πως διαχειρίζονται τις ομάδες τους. Μου αρέσει η ομάδα να έχει ένταση, μου αρέσει να σηκώνω το βάρος των αγώνων. Χρησιμοποιώ 4-2-3-1 ή 4-4-2 και κάποιες φορές 4-3-3 όμως η Αθλέτικ είναι ένα διαφορετικό κλαμπ. Εκεί πρέπει να προσαρμοστείς στους παίκτες που έχεις. Το σύστημα είναι σημαντικό γιατί δείχνεις τις ιδέες σου για το ποδόσφαιρο. Πρέπει οι παίκτες να νιώθουν καλά μαζί σου.

Είναι προνόμιο το ότι μπορώ να είμαι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, όπως ήταν και το να προπονώ και άλλες ομάδες. Κάποιες φορές η πίεση είναι μεγάλη, όμως βρίσκομαι εδώ επειδή πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Γνωρίζω ότι δεν ήμουν η μεγάλη μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, όμως στόχος μου είναι να κατακτήσω τα πάντα αφού αν υπάρχει καλό κλίμα, όλα γίνονται πιο εύκολα. Το ότι ήρθα στην Μπαρτσελόνα δεν είναι το τέλος για μένα, ούτε ένα βήμα. Ανυπομονώ να έρθει η πρώτη μέρα που θα προπονήσω».
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες