ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΣΤΟΝ ΙΓΚΝΙΑΤΕΒΙΤΣ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ, ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΣΤΟΝ ΙΓΚΝΙΑΤΕΒΙΤΣ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ, ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!Γεια σας, κύριε Εισαγγελέα. Πώς πάνε τα κέφια σήμερα; Ολα καλά; Πάντα καλά.
Απευθύνομαι, όπως διαπιστώνετε, προς τον κύριο Εισαγγελέα, όχι στον κ. Σιμιτζόγλου, διότι απλά δεν θέλω να προσωποποιήσω ένα θεσμικό όργανο της Δικαιοσύνης. Διαβάστε παρακάτω...


Υπενθυμίζω, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση αθλητικός Εισαγγελέας είναι ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μόνος του, μετά την παραίτηση του αναπληρωτή του κ. Μπαξεβάνη.

Πάμε παρακάτω, λοιπόν. Είναι λυπηρό σαν συμπέρασμα, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Στο γενικό πλάνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σήμερα, επικρατούν φαινόμενα όπως η ρουφιανιά, η εκδικητικότητα, η μισαλλοδοξία, ακόμα και η ψευδομαρτυρία που δεν είναι παρά μία έκφανση των παραπάνω. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν πλέον καθημερινή πρακτική στις σχέσεις μεταξύ ΠΑΕ και αθλητικής Δικαιοσύνης και αυτό βεβαίως θα πρέπει να το γνωρίζετε καλύτερα όλων, αφού στο γραφείο σας θα καταφθάνουν συνεχώς διάφορες καταγγελίες του ενός εναντίον του άλλου και του… άλλου εναντίον του ενός!

Εσείς βεβαίως, κύριε Εισαγγελέα, πράττετε το καθήκον σας και επιλαμβάνεσθε κατά τον νόμο. Για παράδειγμα, όπως διαβάζω στα ρεπορτάζ, ασκήσατε διώξεις εναντίον του Χουλτ, του Γιαννιώτη και του Τασουλή για διάφορα περιστατικά κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομάδων τους. Και πολύ σωστά πράξατε, κύριε Εισαγγελέα, εκτελώντας έτσι τα καθήκοντά σας. Αλλο όμως με απασχολεί εμένα, σεβαστέ λειτουργέ της Θέμιδος. Οχι οι κινήσεις που κάνετε για πράγματα που περιέρχονται στην αντίληψή σας, αλλά για κινήσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ, αν και αφορούν πράγματα που ΕΠΙΣΗΣ περιέρχονται στην αντίληψή σας!

Για παράδειγμα, είμαι βέβαιος ότι δεν διέλαθε της προσοχής σας η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ φράση του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, προσφάτως ελληνοποιηθέντος ομογενούς εκ Ρωσίας, προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης:
«Δεν θέλω ούτε καν να το σκέπτομαι ότι θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»!
Τι ήταν αυτό, κύριε Εισαγγελέα; Ηταν ΑΠΕΙΛΗ κατά συγκεκριμένων, αορίστων κύκλων, ή ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας, κατά της ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ, κατά του ΠΥΛΩΝΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που λέγεται Δικαιοσύνη; Μήπως ήταν επίσης και μία ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ πράξη, δυνάμενη να ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΙ λαϊκό ΔΙΧΑΣΜΟ;
Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι πιστεύει πως με εκείνο το «ούτε καν θέλω να το σκέπτομαι», βρίσκει το άλλοθι που επιθυμεί για να μην κατηγορηθεί ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Και πάλι όμως είναι λάθος, διότι αν και δεν θέλει να το σκέπτεται, εντούτοις το… λέει κιόλας και μάλιστα σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ!
Τι θα γίνει, λοιπόν, με τον συγκεκριμένο, κύριε σεβαστέ μου Εισαγγελέα; Υπάρχει περίπτωση να ΛΟΓΟΔΗΤΗΣΕΙ, ή θα περιμένουμε να «ξεχαστεί» και να «περάσει στο ντούκου»;
Δεν είπε βεβαίως μόνον αυτό ο κ. Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Είπε κι άλλα, όπως π.χ. ότι «θα κάνει τα πάντα για να αφαιρεθεί ό,τι διεθνής προοπτική υπάρχει για τον διαιτητή του αγώνα της ομάδας του, με τον Παναθηναϊκό».
Η κοινή γνώμη, κύριε Εισαγγελέα, ακόμη και φίλαθλοι - οπαδοί της ομάδας του κ. Σαμπίντι, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ σας, προκειμένου να μπει επιτέλους… τέλος στη διχαστική, άρα και ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ εκφορά λόγου του συγκεκριμένου.
Και για να σας δώσω μία ακόμη αφορμή για να δείτε την υπόθεση αυτή κάτω από άλλο πρίσμα, θα επιχειρήσω να σας προβληματίσω με την ερώτηση:
Αν αντί του κ. Σαμπίντι τη δήλωση αυτή την είχε κάνει ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, τι θα γινόταν σήμερα στην Ελλάδα, κύριε Εισαγγελέα; Θα είχαν έρθει τα πάνω-κάτω και τα περίπτερα θα γέμιζαν με πρωτοσέλιδα, με τίτλους όπως «ο Μαρινάκης απειλεί ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ», ναι, ή όχι;
Σας αφήνω να προβληματιστείτε.

ΚΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
Και βέβαια, δεν είναι μόνον ο κ. Σαμπίντι που θα έπρεπε (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) να σας έχει απασχολήσει. Ανάλογες δηλώσεις, αλλά πολύ πιο… προσεκτικά, έκανε και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Αλαφούζος, σε απάντηση αυτήν τη φορά των δηλώσεων του κ. Σαμπίντι. Και αυτές, λογικά, θα πρέπει να έχουν περιέλθει στην αντίληψή σας και να σας έχουν προβληματίσει ανάλογα.
Ιδού, λοιπόν, αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, το ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΗΣ είναι πλέον ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ, προς την κατεύθυνση της ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ΝΟΜΟΙ οι οποίοι ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ και ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι διατεθειμένη να αδιαφορήσει για φαινόμενα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ και ΔΙΧΑΣΤΙΚΩΝ δηλώσεων και ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ακόμη και αν ανέχεται να τον αποκαλούν… «χαλίφη».
Εμείς πάντως, κύριε Εισαγγελέα (χρησιμοποιώ πληθυντικό διότι νομίζω ότι θα συμφωνούν πάρα πολλοί ΕΛΛΗΝΕΣ μαζί μου), δεν ανεχόμαστε τέτοιες ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ συμπεριφορές και δη από άτομα της ποιότητας του εκ Ρωσίας προερχόμενου κυρίου.
Νομίζω ότι αυτήν τη φορά πρέπει ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ στον ομογενή, και να κοπεί ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ. Να του δοθεί η ευκαιρία να καταλάβει ότι στην Ελλάδα ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΝΟΜΟΙ, υπάρχει ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΕΡΑΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΜΗ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΗ από τύπους σαν αυτόν. Και εν προκειμένω, ΕΣΕΙΣ έχετε το μαχαίρι, ΕΣΕΙΣ και το καρπούζι, αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα.

ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ:
ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΝΔΩΡΑ
«Αγαπητέ Μανώλη, επανέρχομαι να σου ταράξω την ηρεμία σου, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω το τελευταίο δημοσίευμα που αφορά την καταγγελία των “πράσινων”.
Περί φραστικής επίθεσης του υιού Σαμπίντι στους διαιτητές και ακολούθως του Αθανασιάδη προς τον “μικρό”. Πιστεύω ότι με την κατάπτυστη απόφαση του αθλητικού δικαστή (πρωτοβάθμια) για το ανύπαρκτο θέμα με το παραμάγαζο, άνοιξε πλέον ο ασκός του Αίολου και οι άνεμοι θα τους πάρουν και θα τους σηκώσουν προς Σιβηρία μεριά.
Το λένε και κουτί της Πανδώρας αν δεν κάνω λάθος. Εμείς όμως τι φταίμε;» Μιχαήλ Σοφιανόπουλος (msofian3@gmail.com).
ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ… ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ… ΤΕΝ ΚΑΤΕ!
«Ερώτηση. Οταν εργαζόταν στην Ελλάδα ο Βαλβέρδε ψηφίστηκε ποτέ καλύτερος προπονητής; Αν θυμάμαι καλά ΟΧΙ και αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αναστασίου, Τεν Κάτε και ένας ακόμη που δεν θυμάμαι, είχαν τιμηθεί. Αλήθεια, πόσο μαλ…ς θα αισθάνονται τώρα οι δημοσιογράφοι που δεν τον ψήφισαν;» (Dimitri Malitsis).
  • Μα νομίζω ότι αυτό το… συναίσθημα είναι τόσο… οικείο πλέον για τους συγκεκριμένους, που δεν τους ενοχλεί καθόλου. Το αντίθετο συμβαίνει. Αλλά η μεγάλη πλάκα είναι ότι ανάμεσα σ’ εκείνους που δεν ψήφισαν ποτέ Βαλβέρδε, βρίσκονται και πολλοί που σήμερα τον… υμνούν στα διάφορα ΜΜΕ. Ακρη δεν βρίσκεις, αγαπητέ.
ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΑΔΟΣ
«Σχετικά με την παραίτηση του ΕΝΤΙΜΟΥ εισαγγελέα, θέλω να επισημάνω και κάτι ακόμη. Οποιοσδήποτε θέλει να πάει στο Final 4 πρέπει να κλείσει εισιτήριο από την αρχή σχεδόν της σεζόν, άρα ο εν λόγω εισαγγελέας είχε κλείσει το εισιτήριό του, περί μήνα Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, οπότε και η κατάσταση ήταν εντελώς χυλός, που σημαίνει πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γνωρίζει πως μια από τις 4 ομάδες θα είναι ο ΘΡΥΛΟΣ μας. Αυτό επίσης δείχνει ότι ο εισαγγελέας είναι ΦΙΛΑΘΛΟΣ και όχι οπαδός. Εκτιμώ (μέχρι το όριο της απόλυτης βεβαιότητας) πως υποχρεώθηκε σε παραίτηση, δεδομένου ότι τη δικαιοσύνη στη χώρα μας διαφεντεύει το δίδυμο Κοντονή-Παπαγγελόπουλου, γνωστών οπαδικών συναισθημάτων» (Γιάννης Αγγέλου).

ΕΦΥΓΕ Ο ΛΕΤΟ; Ανάστατος ο ερυθρόλευκος κόσμος!
Η απότομη και μάλλον αναπάντεχη και απότομη αποχώρηση του Λέτο από τον Παναθηναϊκό προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, ακόμα και από τον ερυθρόλευκο κόσμο, που αντιλήφθηκε με οδύνη ότι χάνει για πάντα το θέαμα ενός παίκτη που πάντα αποτελούσε πηγή… ευθυμίας και ιλαρότητας. Τον παίκτη που πήγε στον Παναθηναϊκό για να… χορτάσει τίτλους, όπως έλεγε και τελικά δεν κατάφερε να αποκομίσει ούτε καν ένα αναμνηστικό σηματάκι.
Ιδού μερικά (τα πιο… ανώδυνα) σχολιάκια από την προσωπική μου σελίδα στο Facebook:
Dimitris Karles: «Τι να κάμει κι αυτός ο δύστυχος ρε φίλε;Του κάμανε στην αρχή 12 τις δόσεις πληρωμής του... Μετά του τις κάμανε 24... Μετά του τις κάμανε 48... Τώρα φτάσανε αισίως τις... 105! Σου λέει κάτσε να φύγω γιατί εσείς εδώ είστε ικανοί να είμαι συνταξιούχος και να με βάζετε να παίζω και να μπαίνω αλλαγή κουβαλώντας και μπουκάλες οξυγόνου για να πάρω τα λεφτά μου...».
Κώστας Ταξιδιάρης: «Πάει στη Σπάρτα Πράγας, με το είπε ένας χωριανός μου νταλικέρης που βρίσκεται εκεί λόγω δουλειάς και για ένα ωραίο μωρό... Του χρόνου η Σπάρτα 99% Β’ Εθνική. Χαχαχα....».
Δημήτρης Βολονάκης: «Στην πείνα τον είχαν τον παιχταρά!!! Του έβαλαν και στόχους που… αν τους πιάσει θα πληρωθεί, διαφορετικά… θα πληρώσει τους πουλμανάτους!!! Τι να κάνει, αν και βάζελος από μικρός έφυγε. Ομάδα να μην τον πληρώνει δεν θα βρει άλλη;».
Νικος Πετρονικολος: «Να τον πάρουμε εμείς. Ποιος θα κουβαλάει τις μπάλες στην προπόνηση;».
Antonis Skiathas: «Θα ζήτησε λεφτά το παλιόπαιδο!».
Kostas Maik Papazikos: «Δάκρυσε όλη η Ελλάδα»!
Κωνσταντίνος Λιόρδος: «Οχι ρε! Χάσαμε τέτοιο αδαμάντινο χαρακτήρα...;».
Periklis Katsimichas: «ΚΛΑΙΩ!!!!!»
Spyros Karageorgis: «Εμαθε ότι επιστρέφει ο Τοροσίδης και έκλασε μέντες».
-Θέλετε τώρα και την προσωπική μου ενημέρωση; Ιδού λοιπόν:
Ο Λέτο έχει πρόταση από Μπαρτσελόνα. Του την έστειλε ο Βαλβέρδε, προσωπικά. Θυμήθηκε που τον έβαζε στόχο με τα σουτάκια στην προπόνηση και τον θεωρεί απαραίτητο για να κουβαλάει τις μπάλες και να στήνει τα διχτάκια. Αυτά.

ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ… ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΕΠΟ!
Κατηγορούμενοι ήταν πάλι μέλη της παλιάς, αιρετής διοίκησης της ΕΠΟ, Δευτέρα πρωί στην Ευελπίδων. Επρόκειτο να δικαστούν (δεν δικάστηκαν, διότι η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Οκτώβρη) για ένα τρομακτικό αδίκημα, που προκάλεσε την εισαγγελική δίωξη εναντίον τους.
Το αδίκημα της… ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΑΒ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!

Μάλιστα, κύριοι, αυτό το ΦΡΙΧΤΟ αδίκημα, αυτή την ΠΟΤΑΠΗ παρανομία ετέλεσαν οι κ.κ. Σαρρής, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος και Υφαντής, οι οποίοι (ΩΙΜΕ!) εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας!

Μάλιστα, κύριοι. Με τόσο σοβαρές υποθέσεις ασχολείται σήμερα η Δικαιοσύνη και εξαιτίας τους έχουν… φρακάρει τα πινάκια και χρονίζουν οι αποφάσεις.

Και για να το πούμε πιο αναλυτικά, για να αντιληφθούμε όλοι τις διαστάσεις της εγκληματικής παρανομίας.

Στον τελικό Κυπέλλου του… 2013, μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης, ένας τύπος που είχε ορισθεί παρατηρητής από την (περιβόητη) ΔΕΑΒ, η οποία (ΩΙΜΕ!) εξακολουθεί και ΣΗΜΕΡΑ να… προσφέρει τις υπηρεσίες της, είχε κάνει μία αναφορά στον υφυπουργό Αθλητισμού, ότι η ΕΠΟ (υπηρεσίες, διοίκηση, άρα και… πρόεδρος) δεν του επέτρεψε να περάσει στον χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών για να… «κάνει τη δουλειά του»!

Ποια ήταν η δουλειά του; Να «παρατηρεί», προφανώς, κοινώς να… μπανίζει τα τεκταινόμενα και να βγάζει τα… πολύτιμα συμπεράσματά του. Εγώ στη γλώσσα των γηπέδων θα χαρακτήριζα τον ρόλο του παρατηρητή της ΔΕΑΒ για τον συγκεκριμένο ειδικά τελικό, με τη γνωστή λαϊκή παροιμία: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και… ο παρατηρητής χτενίζεται»!

Τέλος πάντων, εξαιτίας αυτής της ΠΑΠΑΡΙΑΣ (εννοώ την ενέργεια του παρατηρητή) κάποιοι άνθρωποι, που μπορεί και να μην είχαν ιδέα περί της απαγόρευσης, ταλαιπωρούνται ΑΚΟΜΑ και μετά από τέσσερα χρόνια! Εχουν συρθεί κατ’ επανάληψη στα ανακριτικά γραφεία, έχουν πληρώσει δικηγόρους, παράβολα, δικαστικά έξοδα και δεν ξέρω τι άλλο. Εχουν υποβληθεί σε δαπάνες ταξιδιών (ο Σαρρής έρχεται από τη Χίο, ο Παπακωνσταντίνου από την Εύβοια, ο Προύντζος από την Τρίπολη κ.λπ.) για ποιο λόγο; Επειδή κάποιοι είχαν απαγορεύσει στον τύπο που είχε διορίσει παρατηρητή η… ΔΕΑΒ, να κινείται ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χώρο του σταδίου, διαστάσεως ολίγων τετραγωνικών!
Τι να πούμε και τι να σχολιάσουμε, μετά απ’ αυτό;
Σουλουμουντούκουμ τσιρτσιρί. Τίποτ’ άλλο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/06/2017)


Πηγή:
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες