ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ… SUDOKU ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ… SUDOKU ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!Τελικά, φίλοι μου, πρέπει να το παραδεχτούμε. Είμαστε τυχεροί, αφάνταστα τυχεροί που βιώνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό δηλαδή δεν είναι πρωτάθλημα. Είναι κελεπούρι με τα όλα του. Είναι το πρωτάθλημα με τα χειρότερα πλέι οφ όλων των εποχών! Είναι το μόνο στον κόσμο που πέρα απ’ όλα τα άλλα, η βαθμολογία του διεκδικεί έναν απίστευτο τίτλο:
Διαβάστε παρακάτω...


Βαθμολογία… SUDOKU!

Μιλάμε δηλαδή για ένα πρωτάθλημα που σε προβληματίζει ευχάριστα. Ενα πρωτάθλημα με βαθμολογία που σου ακονίζει το μυαλό και αμβλύνει τη σκέψη, που κρύβει χίλια δυο μυστικά, ευχάριστα για πολλούς, δυσάρεστα για ολίγους. Μια βαθμολογία διαρκώς… εξελισσόμενη, γεμάτη εκπλήξεις που παραμονεύουν ανά πάσαν στιγμή να διαμορφώσουν μία νέα, εντελώς απρόσμενη κατάσταση.

Μάλιστα, φίλοι μου. Ωρα τέσσερις, απόγευμα Δευτέρας και προσπαθώ να συνέλθω από τη γλυκιά ζαλάδα του προβληματισμού μου, στην προσπάθεια να λύσω το μυστήριο της βαθμολογίας των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Τέσσερις οι μετέχοντες, χίλιοι δεκατέσσερις οι υπολογισμοί.

Ηδη έχουν έρθει τα μαντάτα για την απόφαση της Πειθαρχικής της Superleague για τον Παναθηναϊκό. Του αφαιρούνται, λέει, τρεις βαθμοί από τη βαθμολογία των πλέι οφ και άλλοι δύο από τη βαθμολογία του επόμενου πρωταθλήματος. Ποινή, όπως εύστοχα σημειώνουν άπαντες, «προβλεπόμενη». Και γιατί προβλεπόμενη; Διότι προβλέπεται σαφέστατα από τους κανονισμούς. Δεν χωράει δηλαδή το γιατί τρείς και δύο, ενώ θα έπρεπε δύο και ενάμισι και διάφορα τέτοια νομικίστικα. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος: Τρεις για φέτος και δύο για του χρόνου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ… ΤΙΡΑΜΟΛΑ
Τι έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας; Οτι από τη βαθμολογία των πλέι οφ που ξέραμε πριν την έκδοση της απόφασης, θα πρέπει να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Πόα. Καλά ως εδώ;
Απλή αριθμητική είναι. Πιάνουμε λοιπόν τη βαθμολογία και την βάζουμε κάτω :
  1. Παοκ, βαθμοί 11.
  2. Αεκ, βαθμοί 9.
  3. Πόα, βαθμοί 8.
  4. Πανιώνιος, βαθμοί 4.
Αφαιρουμένων των τριών από τον Πόα, όμως, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: 1. ΠΑΟΚ, β.11, 2. Αεκ, β.9, 3. Πόα, β. 5, 4. Πανιώνιος, β. 4.
Απλό ως εδώ, μόνο που… δεν τελειώσαμε. Επειδή η αθλητική δικαιοσύνη στην περίπτωση του Παναθηναϊκού έπραξε όπως είπαμε το απλό και αυτονόητο, δηλαδή εφάρμοσε τους κανονισμούς, δικαιούμεθα να πιστεύουμε ότι και στις άλλες εκκρεμούσες υποθέσεις θα ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος, δηλαδή η εφαρμογή των κανονισμών. Που σημαίνει ότι στον Πάοκ και την Αεκ, οι οποίες έχουν απολογηθεί για τα γνωστά επεισόδια του τελικού Κυπέλλου, θα επιβληθούν ΕΠΙΣΗΣ οι προβλεπόμενες ποινές. Δηλαδή, στον Πάοκ μείον ΕΞΙ βαθμοί και στην Αεκούλα μείον ΤΡΕΙΣ.
Σ’ αυτή την περίπτωση, η βαθμολογία των πλέι οφ θα… αναδιαμορφωθεί και θα πάρει την παρακάτω μορφή:
  1. Αεκ, β. 6, 2. και 3. Πάοκ και Πάο β. 5, 4. Πανιώνιος, β.4.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η μόνη… σταθερά της βαθμολογίας, σε όλα τα σενάρια, είναι η θέση και οι βαθμοί του Πανιωνίου: Τελευταίος με 4 βαθμούς.

ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΡΣΕ!
Και εδώ αρχίζει το μεγαλείο της απλόχερης βαθμολογίας στα ελληνικά πλέι οφ. Τι λέτε, μπορεί ο τελευταίος Πανιώνιος να βγει τελικά ΠΡΩΤΟΣ και να… παίξει Champions League;
Απάντηση: Αμέεε ! Καθόλου δύσκολο δεν είναι, αρκεί να κάτσουν τα δύο αποτελέσματα στην αυριανή τελευταία ημέρα των πλέι οφ. Δηλαδή, να κερδίσει ο Πανιώνιος την Κούλα στη Νέα Σμύρνη, οπότε πάει στους επτά βαθμούς και να τελειώσουν ισόπαλοι στην Τούμπα ο Πάοκ με τον Παναθηναϊκό, οπότε πάνε στους έξι βαθμούς!

Τι; Πώς είπατε; Μπερδευτήκατε; Εγώ… να δείτε!
Και ξέρετε ποιο είναι το καταπληκτικό; Οτι αυτή η μπερδεμένη εξέλιξη όχι μόνο απίθανη δεν είναι, αλλά αντίθετα είναι πολύ πιθανή. Αρκεί, όπως είπαμε, να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και να υπάρξει μία φυσιολογικότατη αλληλουχία δύο αποτελεσμάτων.

Αν, τώρα, για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν κάτσουν οι παραπάνω εξελίξεις, τότε θα μιλάμε επί νέας βάσεως, νέων δεδομένων για τη βαθμολογία, που με τόση ελαστικότητα του χρόνου θα μπορεί να μετέχει με επιτυχία σε διαγωνισμούς μόδας για τον πιο ελαστικό κορσέ.

Η ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ… «ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ»
Η ώρα έχει πάει πέντε το απόγευμα και ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου. Τι έχουμε λοιπόν; Δύο Πειθαρχικές, με αντικείμενο την απονομή Δικαιοσύνης στους ίδιους υπόχρεους: Τις ομάδες (=ΠΑΕ) του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γιατί να υπάρχουν δύο Πειθαρχικές, με την ίδια… «πελατεία»; Κακώς, κατά τη γνώμη μου, αλλά το πρόβλημα είναι «καταστατικό», οπότε και δεν ασχολείται κανένας σοβαρά με αυτό. Λαμβάνουν όλοι σαν σωστή την εκδοχή ότι παν το καταστατικό, είναι και σωστό.

Δεν είναι, όμως. Το σκεπτικό της ύπαρξης δύο πειθαρχικών στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφορά την ύπαρξη δύο διαφορετικών ειδών ποδοσφαίρου: Το επαγγελματικό λεγόμενο, που διοργανώνεται από την Επαγγελματική Ενωση (λέγε με Superleague) και το ερασιτεχνικό, που διοργανώνεται απ’ ευθείας από την ΕΠΟ. Στην ευρύτερη έννοια του «ερασιτεχνικού», περιλαμβάνεται και η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, που έχει αναλάβει η ΕΠΟ και η λειτουργία του εν γένει έχει ανατεθεί στα όργανα της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και η Πειθαρχική της επιτροπή.

Φυσικά, πρόκειται περί εντελώς ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΗΣ κατάστασης. Επαγγελματικές ομάδες σε θεσμό ερασιτεχνών, χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα, πέραν του ότι η ΕΠΟ ήθελε ανέκαθεν να βάζει χέρι και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, λόγω της παρουσίας σ’ αυτό των μεγάλων ομάδων.
Από κει κι έπειτα, ουδείς μπορεί να διανοηθεί τον… διαχωρισμό των παραβάσεων σε «επαγγελματικές» και… «ερασιτεχνικές». Ολες οι παραβάσεις επαγγελματικών (ΠΑΕ) ομάδων θα έπρεπε να εκδικάζονται από ΜΙΑ συγκεκριμένη Επιτροπή και ΟΧΙ από δύο, διότι έτσι και ομοιομορφία στις αποφάσεις δεν υφίσταται, αλλά και η περίφημη… «ισονομία» για την οποία τόσο πάσχισε η σημερινή κυβέρνηση να πείσει τίθεται ΠΑΝΤΑ σε αμφιβολία.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ… ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ
Παράδειγμα, τα τωρινά. Εχουμε τις δύο διαφορετικές επιτροπές, να απασχολούνται τον ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ, με τις ΙΔΙΕΣ ομάδες, του ΙΔΙΟΥ πρωταθλήματος! Την Πειθαρχική της Superleague με τη διακοπή του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και την πειθαρχική της ΕΠΟ με τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου. Ολες οι ομάδες που κατηγορούνται, όμως, μετέχουν την ίδια χρονική στιγμή στο ίδιο πρωτάθλημα, τα πλέι οφ, οπότε μοιραία οι αποφάσεις της μίας Επιτροπής μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της άλλης, αν βεβαίως επικρατήσει κάποιου είδους «μεσοβέζικη», ή «συμβιβαστική», ή του τύπου… «να μην κατηγορηθούμε ότι μεροληπτήσαμε υπέρ του ενός ή του άλλου» λογική.

Αλλά αφού όπως είπαμε, υπάρχουν δύο εντελώς «αυτοτελείς» και «ανεξάρτητες» στη λειτουργία τους Πειθαρχικές Επιτροπές, δεν φροντίζουν τουλάχιστον να ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΟΥΝ μεταξύ τους και να εκδίδουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ χρονική στιγμή τις αποφάσεις τους, όταν αφορούν τις ίδιες ομάδες;
Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε. Κι όμως, φτάνουμε σε φαινόμενα όπως τα σημερινά (χθεσινά, για σας που διαβάζετε τώρα).

Η μία Πειθαρχική να έχει εκδώσει την απόφασή της που αλλοιώνει τη βαθμολογία και η άλλη να ΑΡΓΟΠΟΡΕΙ να εκδώσει τη δική της απόφαση, που δυνητικά, επίσης μπορεί να αλλοιώνει την ίδια βαθμολογία.

Ελάτε λοιπόν στη θέση ενός απλού φιλάθλου - οπαδού, που δεν στέκεται σε περίπλοκες λογικές και πέστε μου τι μπορεί να υποθέσει, τι μπορεί να περάσει ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ απ’ το μυαλό του. Οτι η μία επιτροπή ΠΕΡΙΜΕΝΕ την απόφαση της άλλης, για να… «κανονίσει» πού θα κυμανθεί η δικιά της!

Και ερωτώ. Θα έχει άδικο να σκεφτεί έτσι ο κάθε φίλαθλος και ειδικά ο οπαδός; Στην Ελλάδα ζούμε. Τη χώρα της μεσοβέζικης λύσης, εκτός όλων των άλλων των γνωστών… «αδυναμιών» μας. Φυσικά, αυτός ο οπαδός θα έχει χάσει μια για πάντα και ανεπανόρθωτα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του προς την αθλητική δικαιοσύνη και θα αμφισβητεί για την υπόλοιπη ζωή του, την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του ελληνικού πρωταθλήματος, με Ο,ΤΙ και αν σημαίνει αυτό.

ΜΠΑΟΥΓΚ ΚΑΙ ΚΟΥΛΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΘΕΡΕΣ!
Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, οι δύο… συμπεθέρες αρχίσανε πάλι να τσακώνονται, με το ίδιο πάντα «συμπεθερικό» στυλ.

Σπόντες η μία; Σπόντες και η άλλη.
Υπονοούμενα η μία; Υπονοούμενα και η άλλη.
Καμπανιές η μία; Καμπανιές και η άλλη.
Και πάντα, το φέουδο της διαιτησίας στο επίκεντρο.

«Το παραμύθι του ευνοημένου Πάοκ βόλεψε πολύ όσους έψαχναν τα δικά τους άλλοθι», λέει η μπαογκτζού συμπεθέρα.

Και η αεκτζού συμπεθέρα απαντάει: «Μπα; Σας αδικήσανε; Ελάτε να… ξαναπαίξουμε»!
Και βέβαια, γιατί να μην τα λέει αυτά η Κούλα, όταν και πέναλτι πήρε, και πέναλτι δεν σφυρίχτηκε σε βάρος της;

Και γιατί να μην τα λέει ο Μπάουγκ, όταν είδε να δίνουν πέναλτι σε βάρος του και να μην το δίνουν υπέρ του;

Την ίδια ώρα, ο φουκαράς ο Πανιωνάκος δεν πήρε το πέναλτι που δικαιούνταν στο χέρι του Κουτρουμπή, διότι απλά στα μάτια και την κρίση των διαιτητών… είναι Πανιωνάκος.
Οπως και αύριο, στο κρισιμότατο τελευταίο του παιχνίδι με την Κούλα, θα υποστεί χειρουργείο… πολέμου, από τον Μάνταλο, που του κοτσάρισε σε μία ΩΜΗ και ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ δυνάμεως το ΑΦΕΝΤΙΚΟ της ΚΕΔ και ολόκληρης της ΕΠΟ, Μελισσανίδης.

Θα μου πείτε, οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο δεν είναι φρέσκο φαινόμενο. Οποτε παίζουν μεταξύ τους, όλο και κάτι θα συμβεί σχετικά με τη διαιτησία που θα τους οδηγήσει (φαινομενικά) σε «σύγκρουση» (τάχα μου, τάχα μου), αλλά θα είναι πάντα «παροδική», και μετά από λίγες μέρες (ή και ώρες) τα ξαναβρίσκουν, για… χάρη της «εξυγίανσης». Για το πώς θα πάρουν στα χέρια τους την ΕΠΟ για να την καθαρίσουν και να φύγει η βρομιά.

Θα έλεγα λοιπόν ότι γι’… αυτή την εβδομάδα, ο Νιάου με τον Ρώσο θα είναι «τσακωμένοι», λόγω των πλέι οφ και των αντιδράσεων των οπαδών. Ετσι θα εμφανίζονται, τουλάχιστον. Και από… Δευτέρα βλέπουμε.

Προς το παρόν, πάντως, ο Ιγκνιάτεβιτς θα πρέπει να μην αισθάνεται ούτε ήρεμος ούτε ήσυχος ούτε βέβαιος (ιδίως αυτό) για τις προθέσεις του… συμμάχου του. Ο Μελισσανίδης έχει ήδη αρχίσει και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ μία ωμή, στυγνή και ανυποχώρητη επίδειξη δύναμης:

«Εγώ κάνω κουμάντο», λέει και επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους. Και θα συνεχίσει να το κάνει, διότι ξέρει ότι στην «συμπόρευση» με τον Σαμπίντι θα έχει πάντα το πάνω χέρι. Τι στην ευχή, η αλεπού εκατό και το… αλεπόπουλο εκατόν πενήντα γίνεται; Δεν γίνεται.
Περισσότερα στο επόμενο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/05/2017)


Πηγή:gavros.gr
Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες