Δίωξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε Ολυμπιακό για εκτεταμένα επεισόδια!

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Δίωξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε Ολυμπιακό για εκτεταμένα επεισόδια!

 

Ο αναπλ.ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ, βάσει της έκθεσης της αστυνομίας, στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ! Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών;


Μετά από αυτή την εξέλιξη, βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο και έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας του.

Συγκεκριμένα:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες παραβάσεις που αναφέρονται στις εκθέσεις και στο φύλλο αγώνα (απειλές κατά αξιωματούχων, βία κατά αξιωματούχων), από τις οποίες ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να απειληθεί και με αφαίρεση βαθμών, το θέμα εναπόκειται καθαρά στις προθέσεις του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ.

Με λίγα λόγια, πέρα από την πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια», η πειθαρχική επιτροπή (και όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) θα κρίνει αν θα καλέσει την ερυθρόλευκη ΠΑΕ  και βάσει των άρθρων 28 και 29 του πειθαρχικού κώδικα που προβλέπουν ακόμη και αφαίρεση βαθμών...


Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | Στοίχημα - Καζίνο | Άλλες