Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΟΝΤΟΝΙ: Ο «εργολάβος» πίσω απο το gazzetta.gr και η στενή σχέση με τον ΠΑΟΚΟ πόλεμος της λάσπης εναντίον του Ολυμπιακού έχει κορυφωθεί μετά τα αίσχη της Τούμπας και οι κάθε είδους «αντικειμενικοί» μισθοφόροι έχουν πάρει τα φτυάρια ανά χείρας και με βρόμικα δημοσιεύματα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, προκαλώντας την οργή του «ερυθρόλευκου» λαού και την αγανάκτηση, αφού ο τρόπος που το πράττουν είναι προκλητικός και βρόμικος, και βεβαίως κατόπιν συντονισμού. Ανάμεσα στα «αντικειμενικά»

Μέσα που εκτοξεύουν λάσπη, περίοπτη θέση κατέχει και το gazzetta.gr το οποίο αντί να καταδικάζει τα ενορχηστρωμένα αίσχη της Τούμπας, τα αβαντάρει και παράλληλα με εξευτελιστικές αναδημοσιεύεις χτυπάει ύπουλα τον Ολυμπιακό. Για όσους βεβαίως ξέρουν σε ποιον ανήκει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, δεν δημιουργούνται απορίες, όμως καλό είναι να μάθουν όλοι το ποιόν και τη διαδρομή του συγκεκριμένου τύπου και θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


O Ροδόλφος Οντόνι, λοιπόν, είναι ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου gazzetta.gr, αλλά επίσης είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας Centric αλλά και της στοιχηματικής εταιρείας sportingbet.gr (χορηγού του ΠΑΟΚ). Μάλιστα ο συγκεκριμένος έχει πολύ δρόμο πίσω του στα media και οι σκοτεινές του διαδρομές έχουν απασχολήσει πολλές φορές την ειδησεογραφία, αλλά και τις αρχές.

Ο Ροδόλφος Οντόνι, ξεκινώντας με τη μητέρα του, Φρύνη Οντόνι, την εισβολή στα media απέκτησε ισχυρά ονόματα του ελληνικού Τύπου, όπως η εφημερίδα «Sportime» και η ιστορική εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» που απηχούσε πάντα τις θέσεις του Παναθηναϊκού.

Αυλικοί του «τριφυλλιού» και οι δύο, απέκτησαν τις δυο εφημερίδες, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους ήταν πάντα το αθλητικό στοίχημα και σε αυτό επένδυε ο clean cut γιάπης, γιος της Φρύνης Οντόνι, ο Ροδόλφος Οντόνι. Από τη μια πλευρά η κυρά Φρύνη και ένας τύπος που συστηνόταν ως Κώστας Κυριακόπουλος και σε άλλους ως Γιώργος Ρωμιός, και έτσι προέκυψε και το όνομα «Κωσταγιώργης» με το οποίο τον έμαθε όλη η πιάτσα. Και απο την άλλη ο Ροδόλφος Οντόνι με τα κουστουμάκια του. Παρότι ήταν ιδιοκτήτες εφημερίδων, ιστοσελίδων και ραδιοφώνων, κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες για να μην τους τα κατασχέσουν οι αρχές…

Θυμίζουμε ότι ο Ροδόλφος Οντόνι απέκτησε (αλήθεια, πήρε τις μετοχές ποτέ) την εφημερίδα «Sportime» από τον... γνωστό όμιλο Ανδρουλιδάκη και τη στέγασε σε κτίριο που ήταν κατασχεμένο από τράπεζα. Πρακτικές σε μια Ελλάδα που γέμισε με ανθρώπους-φούσκες, μπροστινούς και αχυρανθρώπους.

Η... βασιλεία Οντόνι στον όμιλο «Sportime» γεμίζει βιβλία σεναριογράφων με... συλλήψεις, εταιρείες που άλλαζαν όνομα, ιδιοκτήτη και χώρα κάθε εβδομάδα και δικαστικούς επιμελητές που έπεφταν πάνω σε... φαντάσματα!
Η ιστοσελίδα του sportime.gr μετεξελίχθηκε σε συνεργασία με την «Πράσινη» και τον Γιαννακόπουλο στο gazzetta.gr αφού Οντόνι και Γιαννακόπουλος ήθελαν έναν πράσινο «αντικειμενικό» ιστότοπο ως βασική πλατφόρμα για την πραγματοποίηση των εταιρειών στοιχηματισμού που ετοίμαζαν. Κοινό πρόσωπο; Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο άνθρωπος που έστησε το gazzetta.gr όχι με τη λογική του «Πρασινοφρουρού», ταυτότητα με την οποία αρθρογραφούσε στην «Πράσινη», αλλά με τη λογική της... ύπουλης αντικειμενικότητας που του ζητήθηκε. Μάλιστα, όταν Οντόνι και Γιαννακόπουλος τα έσπασαν και ο Ροδόλφος... πήγε να «φάει» τον Γιαννακόπουλο, ο Παπαθεοδώρου επέλεξε το στρατόπεδο Οντόνι και πορεύτηκε για χρόνια μαζί του, μέχρι που ο Οντόνι διάλεξε να τον αλλάξει με το δίδυμο «ΟΤΕ» Σαμπράκο και Τσόχο.
Η διαδρομή του Οντόνι που πλασάρεται ως γιάπης και «κυριλέ» (άφηνε για τους... Κωσταγιώργηδες τα υπόλοιπα) χρησιμοποιούσε πάντα το όνομα της Centric την οποία φρόντιζε να μην αναμειγνύει στα μιντιακά παιχνίδια της φαμίλιας του.
Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Centric, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο «Ροδολφάκος», είναι και η εταιρεία που «αντιπροσωπεύει» (προσέξτε το ρήμα γιατί έχει σημασία) τη Sportingbet, την στοιχηματική του Οντόνι.
Και μπορεί βεβαίως να «αντιπροσωπεύεται» από την Centric, αλλά δραστηριοποιείται υπό την ταυτότητα άλλης εταιρείας, της Sporting Odds Limited. Για μια ακόμα φορά, ο Οντόνι, δηλαδή, στήνει ένα πλέγμα εταιρειών που κάνουν... σπόντες μεταξύ τους με σκοπό την παραπλάνηση των ελληνικών Αρχών και την αποφυγή πληρωμής φόρων για τα προηγούμενα χρόνια. Interactive Sports (CI) Limited, μετά Sporting Odds Limited, μετά κάποια άλλη. Δαιδαλώδεις και σκοτεινές διαδρομές και μέσα σε αυτές εκατομμύρια χρήματα, οι φόροι των οποίων δεν εισπράχθηκαν ποτέ από το ελληνικό δημόσιο!
Ακόμα και όταν ζητήθηκαν χρήματα από το κράτος αναδρομικά από τις εταιρείες, η εταιρεία του Οντόνι έκανε... ντρίμπλα, για να χρησιμοποιήσουμε έναν ποδοσφαιρικό όρο...

Με βάση τα στοιχεία της «μητρικής» Sportingbet PLC που έχουν δημοσιευτεί, η εταιρεία είχε μεικτά έσοδα 207,5 εκατ. λίρες το 2010 και 206,3 εκατ. λίρες το 2011. Από την Ελλάδα προήλθαν το 2010 το 18,2% των εσόδων αυτών και το 2011 το 14,2%. Με λίγα λόγια, 37,7 εκατ. λίρες και 29,3 εκατ. λίρες αντίστοιχα. Σύνολο 67 εκατ. λίρες κατά την περασμένη διετία, δηλαδή 80,2 εκατ. ευρώ. Επομένως η αναδρομική φορολόγηση για αυτά ανέρχεται σε περίπου 24 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η παρακράτηση 10% στα κερδισμένα στοιχήματα των παικτών για το 2011. Μιλάμε για χρόνια, που το ελληνικό Δημόσιο ασχολήθηκε και ζήτησε φόρους από τις εταιρείες.
Τα 24 εκατομμύρια αυτά η Sportingbet δεν τα πλήρωσε, αφού στην Ελλάδα εμφανιζόταν «καθαρή» και με άλλο εταιρικό σχήμα. Είπαμε. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Οπως είπαμε, ο Ροδόλφος Οντόνι είναι ο μεγαλομέτοχος της Centric που μπήκε στο ΧΑ ως εταιρεία λογισμικού Η/Υ και ως εισαγωγέας βιντεοπαιχνιδιών. Η εταιρεία Centric είχε μείνει (λόγω χρηματιστηρίου) μακριά από την ιστορία των media (Ομιλος «Sportime» και «Αθλητική Ηχώ») και μακριά από το πανηγύρι των offshore. Πάντως και η Centric έκανε κάποιες φορές εξαγορές εταιρειών με παραφουσκωμένα τιμήματα, γεγονός για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν πολλές φορές οι μικρομέτοχοί της. Βεβαίως πολλάκις διαμαρτυρήθηκαν και η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ΕΣΗΕΑ με τους τσαλαπατημένους εργαζόμενους από τα ΜΕΣΑ του Οντόνι, όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Καθόλου ψιλά γράμματα, ωστόσο, δεν περιέχει η σχέση του Ροδόλφου Οντόνι με τον ΠΑΟΚ, του οποίου τα αίσχη αβαντάρει το gazzetta.gr. Η σχέση είναι ξεκάθαρη, καθώς η στοιχηματική εταιρεία Sportingbet, που βρίσκεται στην αγκαλιά του συγκεκριμένου ομίλου, είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αυτά για να λυθούν οι απορίες όσων αηδιάζουν με τη λάσπη που εκτοξεύει το «αντικειμενικό» gazzetta.gr σε βάρος του Ολυμπιακού.

Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: ToPPost Greece | RoyalBet | Άλλες