Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Φοβερό: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν κερδίζουν φάουλ!

Φοβερό: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν κερδίζουν φάουλ!

Δείτε ένα απίστευτο στατιστικό που δείχνει μία... περίεργη συμπεριφορά της διαιτησίας απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!


Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουν ήδη φανεί ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, όσο και τους υπόλοιπους που συνθέτουν το παζλ της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος μας δίνει μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να περάσουμε από... κόσκινο τα πεπραγμένα όλων των ομάδων, όχι μόνο της "Big 4", αλλά και των 12 υπολοίπων κι ας έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο ακόμη.

Είναι Big 4... και φαίνονται

Το επιθετικό ποδόσφαιρο που προσπαθούν -ή μάλλον... θέλουν- να παίξουν οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ φαίνεται κι από τη στατιστική καταγραφή στις πέσες που έχουν κάνει σε αυτά τα τέσσερα ματς που έχουν δώσει. Οι διαφορές είναι εντελώς οριακές κι ως εκ τούτου άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Συγκεκριμένα πρώτης της κατηγορίας είναι η ΑΕΚ με 318 στο ενεργητικό της, ήτοι σχεδόν 80 ανά παιχνίδι, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 309, ο Παναθηναϊκός με 303 και ο ΠΑΟΚ με 300. Επίσης πάντως 300 έχει και η... προτελευταία Ξάνθη, αλλά η έλλειψη ουσίας στο παιχνίδι της είναι παραπάνω από εμφανής, καθώς είναι δεύτερη με τις λιγότερες τελικές προσπάθειες, εξ ου κι έχει πετύχει μόνο ένα τέρμα.

Τα λιγότερα φάουλ ο Ολυμπιακός! 

Συνεχίζοντας το... ψάξιμο βρίσκουμε ακόμη ένα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο που σίγουρα προκαλεί εντύπωση. Ποιο είναι αυτό; Οτι μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που κατά κόρον παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, είναι αυτή με τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ στο πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα οι πρωταθλητές έχουν πάρει 42, δηλαδή σχεδόν 10 κατά μ.ο. ανά παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται οριακά πιο πίσω, στα 44, δηλαδή 11 ανά αγώνα. Οι «πράσινοι» ωστόσο έχουν χρεωθεί και πέντε λιγότερα φάουλ από τον Ολυμπιακό (63 έναντι 58), με την ΑΕΚ να είναι αυτό που έχει υποπέσει στα λιγότερα (53) και τη Βέροια (54) να ακολουθεί!
Στατιστικό αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, ιδίως σε ό,τι αφορά τους δύο «αιώνιους», αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι οι διαφορές τα προηγούμενα χρόνια ήταν σαφώς μεγαλύτερες και με τους "πράσινους" να έχουν πάντα λιγότερα κερδισμένα φάουλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την προηγούμενη τριετία ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα κερδισμένα φάουλ κατά 47, 122 και 119 ανά σεζόν αντίστοιχα.
Από εκεί και πέρα οι “ερυθρόλευκοι” έχουν και τις λιγότερες κάρτες, μόλις έξι σε τέσσερα ματς, έναντι επτά του Παναθηναϊκού, ενώ ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ έχουν από εννιά. Μακράν πρώτος της συγκεκριμένης κατηγορίας ο Ηρακλής με 19, σχεδόν πέντε ανά ματς!

Πηγή:sportdog.gr
Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες