Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία του ΝΒΑ με Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό!

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία του ΝΒΑ με Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό!

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου σήμερα (24/10) κατά την οποία επισημοποιήθηκε η συνεργασία του ΝΒΑ με τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον Ολυμπιακό, για τη δημιουργία του Junior NBA.


Η συνεργασία του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού με το ΝΒΑ, για τη δημιουργία Πρωταθλημάτων Νέων υψηλών προδιαγραφών, είναι πλέον γεγονός.

Σήμερα το πρωί (24/10) πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου, που σκοπό είχε την επισημοποίηση της σύμπραξης αυτής, παρουσία του Μάικ Τζέιμς και του Έρικ Γκριν.

Συγκεκριμένα, το επονομαζόμενο Junior NBA θα χωρίζεται σε δύο πρωταθλήματα, με έδρα σχολεία και ακαδημίες: το Jr. NBA Παναθηναϊκός Basket League και το Jr. ΝΒΑ Ολυμπιακός Basket League, στα οποία θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 10-12 ετών.

Στο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού Superfoods θα πάρουν μέρος ομάδες της ΕΣΚΑ, ενώ στου Ολυμπιακού της ΕΣΚΑΝΑ.

Το έργο αυτό θα πάρει «σάρκα και οστά από το Νοέμβριο, όπου πρώτα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα του «τριφυλλιού», μέχρι και τον Απρίλιο, κι έπειτα, αυτό των «ερυθρολεύκων», από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

Οι 30 ομάδες του ΝΒΑ θα εκπροσωπούνται από κάθε σχολείο και ακαδημία, των οποίων τα παιδιά θα παραλάβουν τις εμφανίσεις των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Και το καλύτερο; Ο πρωταθλητής, πέρα από τα μετάλλια που θα πάρει, θα κατακτήσει κι ένα κανονικό δαχτυλίδι του ΝΒΑ!

Στη Συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σταυρόπουλος, είπε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με το ΝΒΑ αρχίζοντας το πρώτο Jr.NBA Ολυμπιακός league στην Ελλάδα. O ρόλος μας σαν ομάδα μπάσκετ και εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη είναι να προωθήσουμε το παιχνίδι, τις αξίες του και να φέρουμε κοντά στο άθλημα όλα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να αισθανθούν το πάθος και την εμπειρία αυτών των μοναδικών στιγμών που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει».

Από τη μεριά του, ο Έρικ Γκριν υποστήριξε πως «είναι πράγματι μία πολύ σπουδαία ιδέα, που βοηθά το μπάσκετ να αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πολύ διασκεδαστικό να συμμετέχεις σε τέτοιες διοργανώσεις και ποιος ξέρει; Ίσς κάποιο παιδί να καταλήξει μία μέρα στο ΝΒΑ, με σκληρή και καθημερινή δουλειά», ενώ ο Μάικ Τζέιμς τόνισε πως «το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι μία πολύ ωραία ιδέα. Μακάρι τα παιδιά να το διασκεδάσουν. Αν θα ήμουν προπονητής, θα τους έλεγα να το διασκεδάσουν και να νικήσουν. Μακάρι να ήμουν και εγώ στην ηλικία τους και να έπαιζα (γέλια)».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του ΝΒΑ, Χεσούς Μπουένο, πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δύο ιστορικά Ευρωπαϊκά σωματεία στο μπάσκετ προκειμένου να ξεκινήσουμε το πρώτο Jr. NBA league στην Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα για σχολεία και ακαδημίες θα φέρει ένα χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να συναγωνιστούν το ένα το άλλο και όχι μόνο να μάθουν το άθλημα του μπάσκετ αλλά και σημαντικά θέαμα της ζωής όπως η ομαδικότητα και ο σεβασμός. Περιμένουμε με ανυπομονησία να οργανώσουμε και να έχουμε τους πρώτους πρωταθλητές από τις δύο λίγκες. Όπως και στο σύστημα του ΝΒΑ, οι ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα θα χωρίζονται σε 2 περιφέρειες και 6 κατηγορίες. Σε κάθε πρωτάθλημα οι πρώτες 8 ομάδες από κάθε περιφέρεια θα προκρίνονται στα πλέι οφς με τις δύο επικεφαλής να συναντιώνται στον τελικό προκειμένου να αναδειχθεί ο πρώτος Jr NBA Ολυμπιακός και Jr NBA Παναθηναϊκός πρωταθλητής».

Πηγή:sport-fm.gr
Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες