Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Με αυτή την ποινή κινδυνεύει ο Ολυμπιακός


Κανένας κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού για τις διακοπές που έγιναν στο Καραϊσκάκης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς παρά μόνο χρηματικό πρόστιμο, κάτι που σημαίνει πως  οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό με κόσμο την Κυριακή (6/11) για την 10η αγωνιστική της Super League.


Παρότι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει το ντέρμπι με τον δικέφαλο τέσσερις φορές λόγο προβλήματος ορατότητας εξαιτίας των καπνογόνων που άναβαν οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά, ο Τρικαλινός ρεφερί βάσει κανονισμού δεν είχε κανένα δικαίωμα να διακόψει και οριστικά το ματς.

Στον πειθαρχικό κώδικα ή στον Κανονισμό Αγώνων ποδοσφαίρου δεν προβλέπεται διακοπή του αγώνα για άναμμα πυρσών η φωτοβολίδων παρά μόνο σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδας είτε με πιστόλι, είτε καμπύλης τροχιάς έπειτα από μία προειδοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, β. γ. Μόνο σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται και τιμωρίας μίας αγωνιστικής.

Οι ποινές που προβλέπονται σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ με το οποίο και αναμένεται να κληθεί ο Ολυμπιακός από το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League είναι:

«Πυρσοί, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα»
Η εισαγωγή στο γήπεδο πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και εν γένει εύφλεκτων υλικών απαγορεύεται αυστηρά.

Το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών στον αγωνιστικό χώρο ή σε άλλη εξέδρα, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000) έως δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η προβλεπόμενη χρηματική ποινή διπλασιάζεται.

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτο, κ.ο.κ.), η ως άνω χρηματική ποινή μπορεί να αυξηθεί μέχρι το ποσό των 20.000,00 Ευρώ.

δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι προβλεπόμενες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.

ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά το θέμα της αποχώρησης ομάδας πριν τη λήξη του αγώνα η τιμωρία είναι -10 βαθμοί, ενώ σε περίπτωση διακοπής, εκτός από την τιμωρία έδρας, -3 βαθμοί για το φετινό πρωτάθλημα και -2 βαθμοί για το επόμενο.

Πηγή:rednews.gr
Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες