Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Γι' αυτούς τους λόγους ήταν αναγκαστική η αύξηση Μ.Κ. στον Ολυμπιακό!

Γι' αυτούς τους λόγους ήταν αναγκαστική η αύξηση Μ.Κ. στον Ολυμπιακό!

Ο επίσημος Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα πως θα υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκ. ευρώ, όμως υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που έγινε αυτό...


Ο Ολυμπιακός κινδύνευε με βαρύτατες ποινές αν δεν γινόταν η αύξηση Μ.Κ.! Γιατί τα χρήματα που θα μπουν δεν συνδέονται με μεταγραφική ενίσχυση...

Η μεγάλη είδηση της ημέρας για τον κόσμο του Ολυμπιακού (εξάλλου από αυτήν ξεκινάει η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ) είναι η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί άμεσα και εξ’ ολοκλήρου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και επειδή αρκετός κόσμος πιστεύει ότι αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις μεταγραφές ανάγκες του συλλόγου, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει λίγο για ποιους λόγους έγινε αυτή η κίνηση.

Όπως και η ίδια ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει η περσινή σεζόν τελείωσε με ζημιά 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ολυμπιακό και η φετινή ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς με τον πρόωρο αποκλεισμό από το Champions League.

Όπως ξανά η ανακοίνωση μας ενημερώνει αυτή η συγκεκριμένη αύξηση υλοποιείται προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την απώλεια εσόδων από το Champions League, με άλλα λόγια έρχεται να σβήσει η ζημιά από τα προϋπολογισμένα έσοδα από την είσοδο του Ολυμπιακού στους ομίλους.

Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που έμπαινε σε δεύτερη ελλειμματική σεζόν σε ότι αφορά τα οικονομικά του θα ήταν υπόλογος απέναντι στην ΟΥΕΦΑ σε ότι αφορά την τήρηση των κανονισμών του Financial Fair Play, που απαιτεί (τουλάχιστον) ισολογισμένα έσοδα - έξοδα.

Σε αντίθετη περίπτωση οι μηχανισμοί της ΟΥΕΦΑ (το λεγόμενο Club Financial Control Body) έχει διάφορες κλίμακες για να επιβάλλει την τάξη που ξεκινούν από μία απλή προειδοποίηση και επεκτείνονται σε πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών, παρακράτηση εσόδων από τα bonus της ΟΥΕΦΑ, μεταγραφικούς περιορισμούς και αυστηρή οικονομική επιτήρηση (όπως με την Φενερμπαχτσέ φέτος), μέχρι και απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Μόλις πέρυσι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετώπισαν πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων (60 εκ.ευρώ) διότι εμφάνιζαν δυσανάλογα έξοδα σε σχέση με τα έσοδα.

Ουδείς υποστηρίζει πως πρόκειται για μία εικονική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Είναι πραγματικά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στον σύλλογο, ούτως ώστε να… τακτοποιηθούν τα νούμερα και να βελτιωθεί η εικόνα του ισολογισμού.

Αυτό, ωστόσο δεν σημαίνει πως θα διατεθούν (τουλάχιστον όλο το ποσό) για μεταγραφές, όπως πιστεύουν κάποιοι.

Απλώς, φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είχε φτιάξει το φετινό του μπάτζετ πιστεύοντας πως θα προκριθεί στους ομίλους του Champions League και τώρα οφείλει να αλλάξει πλάνο για να καλύψει την οικονομική τρύπα που δημιουργείται από αυτά τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ, που τελικά δεν ήρθαν ποτέ.

Εν ολίγοις, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποχρεώθηκε να καλύψει -πέρα των όποιων πωλήσεων και αγορών θα γίνουν- τα χρήματα που συνήθως τέτοια εποχή έρχονταν από την ΟΥΕΦΑ...

Πηγή:sportdog.gr
Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες