Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Σαμπάνιες ο Μαρινάκης για την πανωλεθρία Σαββίδη!

Σαμπάνιες ο Μαρινάκης για την πανωλεθρία Σαββίδη!

Ο Γιάννης Παπαγιάννης σχολιάζει την πρώτη φετινή νίκη του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού απέναντι στο ισχυρό αφεντικό του ΠΑΟΚ σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Στον Πειραιά χθες πανηγύριζαν σα να πρόκειται για το ντέρμπι της χρονιάς! Περίπου στις 8.45 το βράδυ, μόλις η κυβέρνηση, μέσω της Γραμματείας Ενημέρωσης, δημοσιοποίησε τα επιχειρηματικά funds που αποκλείονται από τη συνέχεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, διαπίστωσαν ότι μέσα στις κομμένες εταιρείες είχε συμπεριληφθεί και αυτή του Ιβάν Σαββίδη!

Μέχρι χθες οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κατέθετε μια αξιόπιστη πρόταση με έναν άρτια ολοκληρωμένο φάκελο και στη συνέχεια θα έμπαινε με αξιώσεις στην τελική φάση του διαγωνισμού με κλειστές τις προσφορές.

Μάλιστα, κάποιοι το προχώρησαν ακόμα περισσότερο. Είχαν φανταστεί στενές σχέσεις του Μαξίμου με τον Σαββίδη, είχαν επίσης φανταστεί συμμαχία του Alpha με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είχαν πιστέψει ότι θα έμπαινε στην τελική ευθεία του διαγωνισμού με αρκετά μεγάλες πιθανότητες να πάρει τελικά τη μία από τις τέσσερις πανελλαδικές άδειες.

Ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας για την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη έφερε …πανηγυρισμούς στο Πασαλιμάνι! Για την απόφαση της κυβέρνησης αμέσως ενημερώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, στην Ιάσωνος, όμως, που βρίσκονται τα γραφεία της Capital τού ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, άνοιγαν σαμπάνιες!

Ο Μαρινάκης ποτέ δεν είδε το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών οπαδικά. Το βλέπει εντελώς επιχειρηματικά και πολύ καλά κάνει εδώ που τα λέμε, αφού εάν τελικά αποκτήσει πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι και με δεδομένο το πλάνο των 50 εκατ. ευρώ σε συνολικές επενδύσεις, θα πρέπει να βρει τρόπο από κάπου να βγάλει αυτα λεφτά. Σε βάθος χρόνου, αλλά θα πρέπει να τα βγάλει τα λεφτά.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αφού ο Μαρινάκης δε βλέπει οπαδικά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, γιατί το περιβάλλον του πανηγύριζε χθες το βράδυ;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο Μαρινάκης δεν ενδιαφέρεται για ένα κανάλι αμιγώς ειδησεογραφικό. Στην περίπτωση που αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, θα δημιουργήσει ένα κανάλι που θα έχει ενημέρωση, αλλά το κύριο βάρος θα πέσει στην υπεραξία που λέγεται "Ολυμπιακός". Στους φιλάθλους του κατά κύριο θα απευθύνεται, τους φιλάθλους του κυρίως θα ενημερώνει, οι φίλαθλοί του θα είναι αυτοί που θα το βλέπουν και θα το ενισχύουν ως απάντηση στον …ΣΚΑΪ.

Ο Μαρινάκης, λοιπόν, με δεδομένο ότι ο Μελισσανίδης δε θέλει να μπει στην τηλεοπτική αγορά, δεν ήθελε έναν ακόμα ισχυρό παράγοντα του ποδοσφαίου να μπαίνει στα ΜΜΕ. Έχει έναν και του φτάνει! Τον Αλαφούζο που διατηρεί έναν παραδοσιακό όμιλο ΜΜΕ, με ισχυρή παρέμβαση, όπως ο ΣΚΑΪ, την Καθημερινή, τον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ και δε θέλει άλλους ανταγωνιστές στο κεφάλι του.

Λογικό είναι αυτό. Οποιοσδήποτε στη θέση του αυτό θα σκεφτόταν. Το ερώτημα, όμως, είναι άλλο. Γιατί ο Σαββίδης δεν κατέθεσε μια ολοκληρωμένη υποψηφιότητα και υπέστη επιχειρηματική πανωλεθρία με τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του διαγωνισμού; Σε αυτό μόνο ο "Ρώσος" μπορεί να απαντήσει! Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια…

Πηγή:sportdog.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες