Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Είναι ΤΡΕΛΟ το ποσό που θα δώσουν οι Αγγελόπουλοι σε Σπανούλη!

Το τονίζω γιατί περνάει στα ψιλά: 7 εκατ ευρώ θα κοστίσει στους Αγγελόπουλους το διετές συμβόλαιο του Σπανούλη!
  
Το τονίζω γιατί περνάει στα ψιλά: 7 εκατ ευρώ θα κοστίσει στους Αγγελόπουλους το διετές συμβόλαιο του Σπανούλη!Γράφει ο Γιώργος Κολοκοτρώνης... 

Ο Βασίλης Σπανούλης, λοιπόν, υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και σε αυτή την ομάδα θα ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του.

Το οικονομικό μέρος της τελευταίας συμφωνίας του Λαρισαίου άσου με τους Αγγελόπουλους πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως για εμένα εκεί είναι όλο το ζουμί.

Γιατί; Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάθε χρόνο ο Σπανούλης θα εισπράξει 1,5 εκατ. ευρώ καθαρά, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με τους φόρους το κόστος για την ΚΑΕ Ολυμπιακός θα φτάσει συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ!

Να με συμπαθάτε, αλλά μιλάμε για τρελά λεφτά.
Πόσο, μάλιστα, όταν αναφερόμαστε για μια ελληνική ομάδα.
Δεν ξέρω αν στην δύση της καριέρας του ένας αθλητής αξίζει τόσα λεφτά, ξέρω ότι οι Αγγελόπουλοι βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρουν πίσω τόσα χρήματα.
Όσα έσοδα κι αν εξασφαλίσουν δεν μπορούν να καλύψουν τα χρήματα που δίνουν στον Ολυμπιακό.

Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού και του κάθε Ολυμπιακού αδιαφορούν για το οικονομικό.
Συζητούν για τον Σπανούλη κι ένα σωρό άλλους Έλληνες και ξένους παίκτες, είναι σίγουροι ότι οι ιδιοκτήτες θα κάνουν αυτό που πρέπει, όμως αποφεύγουν να σχολιάσουν περισσότερα πράγματα για το οικονομικό σκέλος.

Κι αν το καλοσκεφτείτε δεν είναι απλό ότι οι Αγγελόπουλοι κάνουν το κέφι τους και μοιράζουν χρήματα.
Διότι στο χέρι τους ήταν να έμπαιναν στο ποδόσφαιρο που δίνει τη δυνατότητα να εισπράξουν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν βάλει.

Ενώ στο μπάσκετ δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά.
Κι όμως συντηρούν ένα μαγαζί γωνία, όπως το ίδιο κάνει εδώ και πολλά χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Κι έρχομαι στο ψητό. Έχει σκεφθεί κανείς την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αν τα παρατήσουν οι δύο οικογένειες;

Τι θα γίνει αν δεν βρεθούν ανάλογοι επιχειρηματίες;
Μοιραία δεν θα έρθει η πτώση όπως είδαμε τόσα χρόνια σε ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ;
Το τονίζω αυτό διότι στις μέρες μας που η Ελλάδα φτύνει αίμα για να σταθεί όρθια στα πόδια της είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε δυο δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ από την προσωπική και μόνο τρέλα δύο οικογενειών.

Από αυτούς εξαρτάται το αύριο αυτών των ομάδων που λόγω ονόματος, ιστορίας, φανέλας, τίτλων και κόσμου οι οικονομικές απαιτήσεις τους είναι πολύ μεγάλες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σπανούλη που οι Αγγελόπουλοι έκαναν ακόμα μία υπέρβαση για να τον κρατήσουν στην ομάδα όπως επιθυμούσε ο κόσμος.

Και μακάρι για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ οι Αγγελόπουλοι να συνεχίσουν για χρόνια να χρηματοδοτούν αυτή την ομάδα, όπως και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον Παναθηναϊκό.
Διότι δεν μιλάμε απλά για 12 με 15 παίκτες, αλλά για δύο ομάδες που απασχολούν πολύ προσωπικό, συν τα χρήματα που πάνε στο ελληνικό δημόσιο και σε τρίτους.

Η προσφορά των ιδιοκτητών είναι πολύ μεγαλύτερη από μια ανανέωση συμβολαίου η, μια δυνατή μεταγραφή κι αυτό πρέπει να τους αναγνωριστεί με την καλή σημασία της λέξης.

Πηγή: Filathlos.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες