Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Δεν παίζεις Κύπελλο; Υποβιβάζεσαι!

Δεν παίζεις Κύπελλο; Υποβιβάζεσαι!

Η ΕΠΟ αυστηροποιεί τις ποινές, περνώντας διάταξη για υποβιβασμό κι αποκλεισμό από την Ευρώπη όποιας ομάδας δεν αγωνίζεται στο Κύπελλο!


Τα όσα έγιναν στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου με την απόφαση του Δικεφάλου να μην κατέβει στον επαναληπτικό του "Καραϊσκάκη" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, οδήγησαν την ΕΠΟ να φέρει προς ψήφιση μία τροποποίηση στο άρθρο 42 του ΚΑΠ, που θα κάνει απαγορευτική για οποιαδήποτε ομάδα ανάλογη απόφαση.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», εφόσον η σχετική διάταξη εγκριθεί στο μεθαυριανό Δ.Σ. της ομοσπονδίας, τότε όποια ομάδα αποχωρήσει ή παραιτηθεί από αγώνα Κυπέλλου θα αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται, ενώ θα μένει κι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η ίδια μάλιστα τιμωρία θα ισχύει και για τις ομάδες που αποχωρούν από αγώνα Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και των πέναλτι. Παράλληλα το μερίδιό της από τα τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ, ενώ θα της επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ αν πρόκειται για ομάδα Α' Εθνικής και 50.000 ευρώ για σύλλογο της Β' Εθνικής. 

Πηγή:sportdog.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες