Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Αυτά έλεγε ο Βαλβέρδε για Φουστέρ

Αυτά έλεγε ο Βαλβέρδε για Φουστέρ

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Νταβίντ Φουστέρ στα έξι χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό έκανε πάταγο κι έδειξε πως για να κερδίσεις μια “μάχη” πάνω απ' όλα χρειάζεσαι «στρατιώτες».


Ένας κύκλος έξι χρόνων έκλεισε σήμερα με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την αποχώρηση του Νταβίντ Φουστέρ από την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ισπανός αποτελεί κι επίσημα πλέον παρελθόν για τους “ερυθρόλευκους” μα είναι σίγουρο πως το όνομα του Φουστέρ θα υπάρχει πάντα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού, όταν αυτοί θα θέλουν να περιγράψουν τι σημαίνει παίκτης – στρατιώτης για μια ομάδα. Αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, μια επιλογή η οποία αμφισβητήθηκε γιατί (σχεδόν) όλοι οι φίλοι των “ερυθρόλευκων” βιάστηκαν να κρίνουν τον Νταβίντ.

Είχαν στο μυαλό τους και τον Όσκαρ που δεν είχε “γεμίσει το μάτι” και τα πρώτα αρνητικά σχόλια δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Έχει όμως σημασία να δούμε τι έλεγε ο Βαλβέρσε σε κάποιες συζητήσεις για τον συμπατριώτη του και πόσο σίγουρος αισθάνονταν πως ο Φουστέρ θα τον δικαιώσει.

Όλα αυτά μάλιστα στο ξεκίνημα της σεζόν που ο Φουστέρ δεν είχε και τα καλύτερα “πατήματα”. Έλεγε λοιπόν ο Βαλβέρδε σε μια συζήτηση στου Ρέντη. “Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε πόσο πολύτιμος παίκτης θα είναι ο Φουστέρ για την ομάδα. Θέλει λίγο χρόνο ακόμα. Πάνω του θα στηριχθεί σημαντικό μέρος του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας μας. Θα δείτε όλοι πόσο θα βοηθήσει την ομάδα παίζοντας πίσω από τον επιθετικό”.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτήσαμε αν ο Νταβίντ είναι παίκτης που θα παίξει στα άκρα για να “χωρέσει” ο Ιμπαγάσα στην εντεκάδα (ο Αργεντινός είχε αποκτηθεί το ίδιο καλοκαίρι) τότε ο Ερνέστο είχε χαμογελάσει και είπε με νόημα. “Τον Φουστέρ μπορείς να τον βάλεις να παίξει όπου θέλεις. Απλά να γνωρίζετε πως για να είναι ο Νταβίντ στην εντεκάδα δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι εκτός ο Αριέλ και θα το δείτε”. Δεν ήταν λίγα λοιπόν τα ματς που ο Βαλβέρδε είχε επιλέξει ν' αγωνιστεί ο Ολυμπιακός μ' έναν κόφτη (Μοντέτο ή Ορμπάιθ και δίπλα του τον Ιμπαγάσα) τοποθετώντας τον Φουστέρ πίσω από τον επιθετικό.

Μάλιστα ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είχε κάνει τη συγκεκριμένη κουβέντα για τον Φουστέρ όχι μόνο με δημοσιογράφους αλλά και με μέλη της ομάδας στου Ρέντη. Είχε μάλιστα ρωτήσει κάποια στιγμή ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του Φουστέρ και που βοηθά περισσότερο την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και δεν είναι τυχαίο ότι ακούστηκε η χαρακτηριστική απάντηση. “Παντού”.

Όλα αυτά για έναν παίκτη που πήγε αθόρυβα στο μεγάλο λιμάνι και έφυγε το ίδιο αθόρυβα. Στα έξι όμως χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό έκανε πάταγο κι έδειξε πως για να κερδίσεις μια “μάχη” πάνω απ' όλα χρειάζεσαι “στρατιώτες”. Ο Νταβίντ πήγε στον Πειραιά “στρατιώτης” και δεν πήρε προαγωγή, γιατί δεν ήθελε αστέρια στους ώμους. Τα είχε στην καρδιά.

Πηγή: SportFM.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες