Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Πάλι θα… ξηλωθεί ο… κουβαρντάς

Πάλι θα… ξηλωθεί ο… κουβαρντάς

Μάλιστα, κύριοι. Διαβάζω και ενημερώνομαι. «ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΠΑΠ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ», λέει ο τίτλος.


Και βέβαια, η είδηση δεν αμφισβητείται. Το έχω γράψει άλλωστε κι εγώ, εδώ και εβδομάδες, ότι ο ΟΠΑΠ (όσον αφορά ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ του δηλαδή) θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ από την αντιπολίτευση της ΕΠΟ για να τη «βοηθήσει» με την υπόσχεση παροχών και ΕΙΣ ΧΡΗΜΑ σε Ενώσεις, ώστε να καταψηφίσουν τη διοίκηση Γκιρτζίκη.

Αυτό το είχε αποκαλύψει πρώτος ο νικητής των εκλογών της ΕΠΣ Ζακύνθου, δεν θυμάμαι το όνομά του, σε μία προφανή έκρηξη ειλικρίνειας (ή… αφέλειας, αν προτιμάτε). Δημόσια το είχε δηλώσει ο τύπος, ότι είχε λάβει την υπόσχεση πως ο ΟΠΑΠ θα δώσει είκοσι χιλιάρικα τώρα και άλλα είκοσι… μετά τις εκλογές στις Ενώσεις που θα στηρίξουν την… «εξυγίανση».

Αυτά τα είχα γράψει από τότε. Και έρχεται τώρα ο ίδιος ο ΟΠΑΠ και τα επιβεβαιώνει, εν μέρει, με δημόσια ανακοίνωση! Αναφέρει δε και το ποσόν το οποίο είχε αποκαλύψει ο νικητής της Ζακύνθου: ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ η κάθε Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, λέει ο ΟΠΑΠ. Δεν λέει βεβαίως ότι το κάνει για να παρέμβει στις εκλογές της ΕΠΟ, όοοχι, δεν λέει τέτοια πράγματα. «Αμ, τότε γιατί το κάνει;» θα ρωτήσετε.

Μα το λέει ο ίδιος: Διότι… «αναγνωρίζει την κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»!

Εξαγορά ψήφου με είκοσι χιλιάρικα!

Γι’ αυτό το κάνει και δίνει από είκοσι χιλιάρικα σε κάθε μία από τις 53 -όπως λέει- Ενώσεις. Τι έχουμε, λοιπόν; Απλή αριθμητική είναι: 53 Ενώσεις, επί είκοσι χιλιάρικα, μας κάνουν εκατό! Με εκατό χιλιάρικα δηλαδή, ο γαλαντόμος ΟΠΑΠ που κονομάει ΤΑ εκατομμύρια κάθε μέρα, πιστεύει ότι θα το ΧΑΨΟΥΜΕ και θα πιστέψουμε ότι… στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Αμ, αν ήταν τόσο ολίγα τα λεφτά που χρειάζονται, θα τα έδινε και Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ, που σαν υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να φροντίζει να βοηθάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οχι να του ΚΟΒΕΙ ακόμα και αυτά τα ψιχία που του έδινε κάποτε η πολιτεία.

Το «νομικό κώλυμα» που… συμφέρει!

Προσέξτε τώρα. Μήπως σας πέρασε απ’ το μυαλό η ιδέα ότι τα λεφτά που λέει ο ΟΠΑΠ θα τα μοιράσει ΣΕ ΟΛΕΣ τις Ενώσεις; Αν ναι, κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν θα τα πάρουν όλες οι Ενώσεις τα είκοσι χιλιάρικα, όπως μας ενημερώνει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός: Σ’ αυτό το… «πρόγραμμα υποστήριξης» (έτσι το λένε τώρα) «θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, των οποίων τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν έχουν εκκρεμή νομικά κωλύματα»!

Μάλιστα, φίλοι μου. Απαξ και ένα μέλος του Δ.Σ. κάποιας Ενώσεως έχει νομικό κώλυμα, η Ενωση αυτή δεν πρόκειται να πάρει φράγκο! Τι είδους νομικό κώλυμα; Δεν ξεκαθαρίζει ο ΟΠΑΠ στην ανακοίνωσή του! Οπότε, ως νομικό κώλυμα μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε! Ακόμα και με τον γείτονα να βρίσκεται στα δικαστήρια το μέλος του Δ.Σ. για κτηματικές διαφορές, ή αν έχει τσακωθεί με την πρώην σύζυγό του, ή αν κατηγορήθηκε ψευδώς για λόγους εκδίκησης από κάποιον και δεν έχει ακόμα δικαστεί, άρα η υπόθεσή του βρίσκεται σε εκκρεμότητα, η «αναγνώριση εκ μέρους του ΟΠΑΠ της κρίσιμης και δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» πάει… για τα σκουπίδια!

Αμ… πώς! Ποιος του είπε του κυρίου μέλους του Δ.Σ. να είναι στα δικαστήρια; Καλά να… πάθουν η Ενωσή του και τα Σωματεία της!

Μόνο στα… καλά παιδιά η επιχορήγηση!

Ναι, αγαπητοί, τόση… αγάπη και… φροντίδα δείχνει ο ΟΠΑΠ με το πρόγραμμα των είκοσι χιλιάδων υπό όρους και προϋποθέσεις.

Θα μου πει ίσως κάποιος, ότι ίσως ο ΟΠΑΠ να μην εννοεί κάθε είδους εκκρεμότητα στη Δικαιοσύνη, πρόβλημα για να μη δώσει το εικοσάρικο, αλλά μόνο για όσους εκκρεμεί υπόθεση με κατηγορίες για… «εγκληματική οργάνωση».

Ναι, μπορεί να είναι κι έτσι, ή μάλλον έτσι ΕΙΝΑΙ, διότι όλοι ζούμε στην Ιερουσαλήμ. Ομως τότε γιατί… δεν το λέει; Γιατί δεν λέει ευθέως ότι τα λεφτά θα τα δώσει ΜΟΝΟ στις Ενώσεις που ΔΕΝ θα ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ;

Να σας ξαναπώ, λοιπόν, εγώ τη γνώμη μου πάνω σ’ αυτά. Ο ΟΠΑΠ επιρροής Μελισσανίδη, ΞΕΡΕΙ πολύ καλά ότι ΑΝ καταγγελθεί και αποδειχτεί ότι ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ υποσχόμενος χρηματικά ανταλλάγματα, θα έχει ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ και μάλιστα κατά τρόπο ΩΜΟ και ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟ.

Δεν είμαι νομικός, ούτε και κάνω τον πολυξερίδη, για να αναφέρω σε ποιες ακριβώς ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ οδηγεί η παροχή οικονομικών ανταλλαγμάτων προκειμένου να χειραγωγηθεί η ψήφος των μελών μιας γενικής συνελεύσεως. Ομως, επειδή διακονεύω αρκετές δεκαετίες στο ρεπορτάζ της αθλητικής Δικαιοσύνης, θα μπορούσα να ξεχωρίσω αδικήματα όπως ο «εκβιασμός», η «απόπειρα δωροδοκίας», η «παρέμβαση σε εκλογική διαδικασία». Μπορεί και τα τρία μαζί!

Κατευθείαν στον εισαγγελέα η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ!

Αυτά λέει το δημοσιογραφικό μου ένστικτο, αλλά και η κοινή λογική. Αν λοιπόν εγώ ήμουν ΕΠΟ, θα έπαιρνα την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ και θα την πήγαινα κατευθείαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συμπερασματικά, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και δη μετά την ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, όλα δείχνουν ότι οι «σύμμαχοι εξυγιαντές» έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και επιδίδονται σε πράξεις που αιωρούνται ανάμεσα στη βλακεία και τη γελοιότητα.

Από τη μία, ο Κοντονής στέλνει έγγραφα στην UEFA απειλώντας ότι «αν δεν αλλάξει η κατάσταση, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ τάζει χρηματικά ανταλλάγματα στις Ενώσεις προκειμένου να ψηφίσουν αυτούς που θα υποδείξει ο διοικητής της ΑΕΚ και ηγέτης της τριάδας της υγείας.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι το χάσαμε το τρένο, φιλαράκια…

Ε, όχι και… «εθνικό συμφέρον» ο χαβαλές του Σάββα με δημοσιογράφους!

Εννέα συνομιλίες τηλεφωνικές από το 2012, δηλαδή προ τετραετίας, διάβασε από το τηλεοπτικό μικρόφωνο ο Κυριάκος Θωμαΐδης. Δηλαδή, ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για τηλεφωνικές συνομιλίες, δεν το επιβεβαιώνει κανένας άλλος. Οπως και ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για… «νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ». Από την ΕΥΠ, δηλαδή την ΕΘΝΙΚΗ Υπηρεσία Πληροφοριών (και όχι του οποιουδήποτε λαμόγιου, συκοφάντη, λασπολόγου), δεν έχει επιβεβαιωθεί ΤΙΠΟΤΑ ακόμη. Δηλαδή, ΟΥΔΕΠΟΤΕ βγήκε κάποιος από την ΕΥΠ να επιβεβαιώσει ότι πράγματι αυτά πού διαβάζει ο Θωμαΐδης στις εκπομπές του αφορούν «νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες».

Και γιατί η ΕΥΠ δεν παίρνει θέση; Είναι πολύ απλό. Διότι αν το έπραττε θα έπρεπε να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για ΠΟΛΛΑ πράγματα. Και εντάξει, αν δεν πρόκειται για δικό της υλικό, αν δηλαδή διευκρινίσει ότι ουδέποτε τα στελέχη της διατάχθηκαν να κάνουν αυτή την ΥΠΟΠΤΗ και ΑΝΑΝΔΡΗ δουλειά, που ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ σε δημόσια υπηρεσία, παρά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες κατά τις οποίες διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα. Ποιος, όμως, θα μπορούσε να θεωρήσει… εθνικό συμφέρον τις συνομιλίες του Σάββα Θεοδωρίδη υπό τύπον χαβαλέ, με δημοσιογράφους - ρεπόρτερ που εδώ και χρόνια καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, άρα έχουν πολλούς λόγους να λένε και να συζητάνε σε εύθυμο στιλ πράγματα που αφορούν την ομάδα τους;

Πάμε παρακάτω. Η ΕΥΠ έπρεπε ΠΡΩΤΗ να βγει και να πάρει θέση. Η εισαγγελική αρχή, δεύτερη! Να εξηγήσει (ή να παρέμβει για να μάθει) πώς είναι δυνατόν υλικό δικογραφίας και μάλιστα υλικό που κρίθηκε και θεωρήθηκε άνευ σημασίας να κυκλοφορεί στα τηλεοπτικά πλατό συγκεκριμένου καναλιού και μάλιστα να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ προκειμένου να εξυπηρετηθούν ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής, ο Θωμαΐδης και ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου κάνουν ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΣ, σε βάρος της λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Αψηφούν δικαστικές αποφάσεις, παραβιάζουν συνεχώς τον νόμο, παίζουν κλεφτοπόλεμο με τις δικαστικές αρχές, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις όποιες δικαστικές εντολές. Ο,τι θέλουν κάνουν, ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ την Δικαιοσύνη! Είναι, άραγε, τόσο δυνατοί; Μήπως θα πρέπει να μας πει τι λέει επ’ αυτού ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παρασκευόπουλος; Η μήπως ο υφυπουργός ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για τον οποίο έχω ακούσει και σχηματίσει άποψη ότι είναι και ΕΝΤΙΜΟΣ και ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ από οποιαδήποτε «δύναμη» τηλεοπτική ή εκδοτική;

Νομίζω ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θα έχουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις πάνω στο θέμα. Το πράγμα δεν πάει παραπέρα. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί κάποιος να τους βάλει τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι. Αρκετά έχουν αφεθεί ανενόχλητοι να ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ τη Δικαιοσύνη, επειδή διαθέτουν ένα ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΟ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/06/2016)
Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες