Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Άλλος αγοράζει με ευρωπαϊκό στυλ κι άλλος έμεινε στη δεκαετία του ‘90

Άλλος αγοράζει με ευρωπαϊκό στυλ κι άλλος έμεινε στη δεκαετία του ‘90

Παρακολούθησα εδώ και καιρό τις δύο εξελίξεις. Και ευτυχώς τα έχω καλά με τον εαυτό μου που δεν… τρελαινόμουν για τον Μπακασέτα, ώστε τώρα να κάνω… τούμπα όπως θα ήθελαν ορισμένοι. Το είχα πει και στο ραδιόφωνο, θεωρώ πως στον Ολυμπιακό δεν θα έβρισκε χρόνο. Πήγε στην ΑΕΚ, είναι και ΑΕΚτζής λένε, καλά έκανε… Υγιής να είναι πάνω από όλα.


Και τον Λαΐφη, ακουστά τον είχα. Διάβαζα τα καλύτερα από τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, όταν ήρθε η ώρα να συζητήσουν για την περίπτωσή του. Είδαν, όμως, ότι η Ανόρθωση δεν έπεφτε και έστριψαν. Είδαν… Αούστρια, Ολυμπιακός προέκυψε, έγινε η μεταγραφή.

Κι εδώ, θέλω να εστιάσω σε μια μεγάλη διαφορά. Γνωρίζω προκαταβολικά πως σε κάποιους δεν θα αρέσει το κείμενο. Τους καταλαβαίνω.

Αυτό που βλέπω, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός ψωνίζει με ευρωπαϊκό στυλ. Πήγε δηλαδή στην ομάδα, μίλησε με την Ανόρθωση, την κάλυψε απολύτως οικονομικά και πήρε τον Λαΐφη, ο οποίος βέβαια θα πάει δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης αφού δεν χωράει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως, έπαιξαν με τους νόμους της αγοράς. Χαρακτηριστικό είναι πως οι άνθρωποι της Ανόρθωσης μίλησαν με τα καλύτερα για τις επαφές τους με τον Γιάννη Βρέντζο.

Από την… άλλη, περίπτωση Μπακασέτα. Έμαθαν οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ για τις επαφές Μελισσανίδη με Μπακασέτα και το έβγαλαν στη φόρα. Μαγκιά τους. Ουσιαστικά, όμως, μπήκε σε μια άλλη διαδικασία ο Πανιώνιος.

«Έβραζαν» στη Νέα Σμύρνη. Ο Ζαμάνης είπε πως ο παίκτης θα έφευγε 105 κιλά και θα τον έβαζαν στην εξέδρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν γινόταν να γίνει. Κι έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε. Ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να εισπράξει κάποια χρήματα, πολύ λιγότερα από αυτά που ήθελε, που θα περίμενε. Μπήκε σε άλλη διαδικασία γιατί είχε τη… θηλιά στο λαιμό! Και αναγκάστηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι, γιατί και τον παίκτη θα έχανε τον Δεκέμβρη και τα χρήματα.

Εδώ, όμως, είναι η διαφορά φιλοσοφίας. Ο Ολυμπιακός παίζει με την ομάδα και τον παίκτη και η ΑΕΚ πήγε και έπαιξε με τον παίκτη. Μετά αναγκάστηκε να βάλει στο παιχνίδι και την ομάδα…

Ένα απλό παράδειγμα. Γι’ αυτούς που καταλαβαίνουν. Κι ας ενοχλεί κάποιους…

Πηγή:redking.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες