Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Αποκαλύψεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ για Κολοβό, Μανιάτη, Γιαννιώτα, Βέργο, Πάρντο, Ντε Βινσέντι!

Αποκαλύψεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ για Κολοβό, Μανιάτη, Γιαννιώτα, Βέργο, Πάρντο, Ντε Βινσέντι!

Για όλα τα μεταγραφικά θέματα του ΑΠΟΕΛ, μεταξύ των οποίων και για ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου ο πρόεδρος της ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης.


Αποκαλυπτικός όσον αφορά sτα μεταγραφικά θέματα του ΑΠΟΕΛ και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυπριακής ομάδας εμφανίστηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε, επίσης, στον προγραμματισμό, ξεκαθάρισε ποιοι παίκτες είναι εκτός πλάνων, στάθηκε στην αποχώρηση Χαραλαμπίδη, στο θέμα προπονητή, αλλά και το πώς οραματίζεται τον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Πετρίδης στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου

Για τη χθεσινή φιέστα: «Να δώσουμε τα εύσημα στην ομάδα που τη διοργάνωσε και ειδικά στον Νεκτάριο Πετεβίνο. Ήταν μια πρωτοποριακή, για τα κυπριακά δεδομένα, φιέστα και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που δούλεψαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη νέα επιτυχία του ΑΠΟΕΛ: «Είναι το τρίτο συνεχόμενο με τη δική μου διοίκηση. Δεν μπορεί να είναι εντελώς τυχαία. Στοίχημα για μας να περιορίσουμε τα λάθη της προηγούμενης χρονιά και του προγραμματισμού που έγινε. Υπήρξαν και πιο αποτυχημένοι προγραμματισμοί. Δεν είναι όμως της ώρας να σχολιάσω. Ναι, έγιναν λάθη στον περσινό προγραμματισμό. Όταν ένας προγραμματισμός πετυχαίνει 60-70% είναι πετυχημένος. Όταν υπογράφαμε τον Στίλιτς, υπήρχε ενθουσιασμός από όλους. Δυστυχώς δεν μας βγήκε. Το ίδιο ισχύει και για 1-2 άλλες περιπτώσεις. Έγιναν λάθη, το δεχόμαστε, όμως ας μην μηδενίζουμε τα πάντα. Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Θα μπει σε βαθιά νερά και πρώτα θα ασχοληθούμε πρώτα με παίκτες που φεύγουν. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι θα αποδεσμευτούν με το λιγότερο δυνατό κόστος και τότε θα υπογραφούμε ποδοσφαιριστές».

Για τα κλειδιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Είμαστε άνθρωποι που ζούμε την ομάδα. Έστω και αν κατηγορούμαι ότι μπαίνω στα πόδια του προπονητή. Επί 24ωρου βάσεως ασχολούμαι και βλέπω τα τεκταινόμενα γύρω από την ομάδα. Όταν καταλάβω ότι κάτι πάει λάθος γίνεται η αλλαγή. Σε κάθε αλλαγή προπονητή, ο κόμπος έφτανε στο χτένι και έπρεπε. Η εμπειρία μας δίδαξε και παίρνουμε την κατάλληλη στιγμή την κατάλληλη απόφαση. Θα ήταν ευχής έργων να βρούμε προπονητή που θα μείνει διαχρονικά στην ομάδα».

Για το θέμα προπονητή και την περίπτωση Κρίστιανσεν: «Είμαστε πολύ κοντά. Η πρόταση που έγινε είναι για ένα χρόνο».

Για τους ποδοσφαιριστές που θα φύγουν: «Έχουν ενημερωθεί όλοι οι παίκτες που δεν είναι στο πλάνο. Αυτοί είναι οι Κοδίνα, Στίλιτς και Πιατκόφσκι».

Για το αν θα αποχωρήσει ο Σέρτζιο: «Ο Σέρτζιο θα παραμείνει στο ΑΠΟΕΛ».

Για τον Χαραλαμπίδη: «Είναι ένα λεπτό θέμα. Σε συνάντηση που είχαμε, του ανέφερα ότι δεν ήταν στα πλάνα για την επόμενη χρονιά. Εκτίμησε τη στάση μας, όπως εκτιμούμε και εμείς τα όσα προσέφερε. Από κοινού πάρθηκε η απόφαση ότι δεν θα συνεχίσουμε, Είναι δικαίωμα του καθενός τι θα κάνει. Θα το κρίνει ο ίδιος αν θέλει να πάει αλλού. Στο μέλλον θα είναι ανοιχτή πόρτα του ΑΠΟΕΛ».

Για το γεγονός ότι ενημερώθηκε ότι είναι εκτός πλάνων χωρίς να έχει προκύψει ανακοίνωση προπονητή: «Ήταν εκτός πλάνου από την ομάδα που χτίζει το πλάνο. Είναι δουλειά δική μας. Δεν θα πω περισσότερα. Γίνονται όλα με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού επιτελείου».

Για τον Αντωνιάδη: «Η εισήγηση είναι όπως παραμείνει στο ΑΠΟΕΛ. Προβληματίζεται όμως με τα όσα αδίκως συμβαίνουν και εννοώ τη μουρμούρα».

Για τον Αλεξάνδρου: «Θα το δούμε στην πορεία. Μπορεί να φύγουν και οι δύο μπορεί να μείνουν και οι δύο. Μπορεί να μείνει ένας αέναςους δύο».

Για τον Πάρντο: «Θα τελειώσει εντός των επόμενων 3-4 ημερών. Ελπίζουμε θετικά. Έχουμε καταλήξει, όμως είναι ακόμα κάποια θέματα συμβολαίων. Χωρίς να μπουν οι υπογραφές δεν θα πω κάτι με σιγουριά».

Για τον Γιαννιώτα: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την τελευταία φορά που τοποθετήθηκα. Είχα συνάντηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και είπαμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τον Ολυμπιακό και τον προπονητή για το αν θα διατηρήσει τον Γιαννιώτα στο ρόστερ. Αν όχι έχουμε το πάνω χέρι για να τον εντάξουμε με τη μορφή δανεισμού και πάλι για ακόμα ένα χρόνο».

Για το αν υπάρχουν έχουν στο στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ και άλλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: «Ναι είμαστε σε συνομιλία και εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσουν κάποια θέματα. Από τα ονόματα που έχουν ακουστεί υπάρχει ενδιαφέρον για τον Βέργο και τον Κολοβό, όχι όμως για τον Μαρτίνες. Όσον αφορά τον Μανιάτη είναι δύσκολη περίπτωση. Μέχρι 31 Αυγούστου υπάρχει μεταγραφική περίοδος. Προσπάθεια μας είναι να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας και να είμαστε έτοιμοι για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για τον Βέργο: «Είναι ένα νεαρό ταλέντο κάτω των 21 ετών και δεν παίρνει θέση στη κατάλογο Α΄. Είναι μια πιθανότητα να έρθει στην ομάδα, όμως δεν είναι η προτεραιότητα για τη θέση αφού θα είναι δεύτερη ή τρίτη λύση μαζί με τον Πιέρο».

Για τον Ντε Βινσέντι και αν υπάρχει πρόταση: «Δεν έχουμε καμία πρόταση. Δεν θα τον παραχωρήσουμε εύκολα. Ήταν ο μάνατζερ του στην Κύπρο για ανανέωση του συμβολαίου του. Θα περιμένουμε και ανάλογα θα πράξουμε».

Για τον Κίσσα: «Έχουμε ειδοποιήσει ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει άλλο ποδοσφαιρικό σταθμό. Προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερους νεαρούς. Και με αυτό τον τρόπο μειώνεται το μπάτζετ. Θέλουμε να έχουμε 3-4 ποδοσφαιριστές από τις μικρές μας ομάδες που θα μπορούν να βοηθήσουν».

Για τον Ορλάντο Σα: «Ακόμα δεν έχει παίξει το όνομα του Ορλάντο Σα».

Για το αν θα φύγει ο Καρλάο: «Έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Είναι στα 28 του χρόνια και επειδή είναι στον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του, μπορεί να το εξαγοράσει. Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Αντιθέτως φέραμε τον μάνατζερ του για επέκταση συμβολαίου».

Για τον Αμορίν: «Έχει συμβόλαιο. Αν βρει ομάδα δεν είμαστε εναντίον να φύγει. Αν φέρει πρόταση, δεν θα μας δυσκολέψει να τον δώσουμε».

Για το πότε να περιμένουμε εξελίξεις με τον νέο προπονητή: «Πολύ σύντομα. Ο κ. Κρίσρτιανσεν έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου και μπορώ να τον ανακοινώσω από τη μέρα που λήγει το συμβόλαιο του. Αν δεν μπουν υπογραφές, δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα. Είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την ομάδα».

Για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου: «Το ΑΠΟΕΛ θα κλείσει τη χρονιά με μηδενικό έλλειμμα. Έχουμε εξασφαλίσει την πληρωμή Απριλίου. Έμεινε το 20% από το μπόνους για το Γιουρόπα Λιγκ».

Για το ενδεχόμενο να ενισχυθεί το δ.σ. της εταιρείας με νέα πρόσωπα: «Δεν έκλεισα την πόρτα σε κανένα. Όποιος μπορεί να προσφέρει, μπορεί να έρθει να βάλει την υποψηφιότητα του. Όταν το ΑΠΟΕΛ προχωρά ενωμένο και αναφέρομαι στους προπονητές, στους ποδοσφαιριστές, στον κόσμο και στη διοίκηση, τότε μεγαλώνει. Πρέπει να το διατηρήσουμε ψηλά για να μεγαλώνει χρόνο με χρόνο».

Για την αμφισβήτηση που είχε ο ίδιος και αν τον πίκρανε αυτό: «Με πολύ σωστές και ώριμες ενέργειες αντιδράσαμε και ιδού το αποτέλεσμα. Πίκρες μου μένουν πολλές, όμως τις ξεπερνώ για το καλό του ΑΠΟΕΛ».

Για το πώς νιώθει τώρα μετά και την ολοκλήρωση της περιόδου: «Κουρασμένος. Η αγάπη μου όμως προς το ΑΠΟΕΛ και το όνειρο που έχω οριοθετήσει να βάλουμε το ΑΠΟΕΛ οικονομικά σε άλλο επίπεδο, μου δίνει δύναμη και πείσμα. Δέχομαι την κριτική, όμως ο κόσμος πρέπει και να αναγνωρίζει. Αυτό έγινε όχι μόνο με εμένα αλλά και με τον κ. Γιοβάνοβιτς. Δεν έχω κανένα παράπονο. Βλέπω και εισπράττω κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή το ΑΠΟΕΛ, τη διοικεί αυτή η διοίκηση και θα προσπαθήσουμε για το καλό του ΑΠΟΕΛ».

Για την τοποθέτηση του Ιανουάριο, ότι το ΑΠΟΕΛ, θα κατακτούσε τον τίτλο, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο: «Είπα ότι νιώθαμε ότι είχαμε την καλύτερη ομάδα. Κάθε περίοδο το ΑΠΟΕΛ δίνει πολλούς αγώνες με ένταση και το φθινόπωρο υπάρχει κούραση και καθίζηση Μας βγήκαν και οι μεταγραφές τον Ιαναουάριου και νομίζω ότι δίκαια το κέρδισε το ΑΠΟΕΛ. Διοικώ μια ομάδα που έχει γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία. Αλίμονο να μην δίνω μήνυμα αισιοδοξίας στην ομάδα».

Για το πότε να αναμένουν την πρώτη ανακοίνωση μεταγραφής οι φίλοι της ομάδας: «Θα πρέπει να περιμένουμε προς το τέλος του μήνα. 9 Ιουνίου αρχίζει η προετοιμασία. Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Όλα είναι προγραμματισμένα, οργανωμένα να γίνουν στην ώρα τους. Θα γίνουν 3-4 κινήσεις. Θα αποκτηθεί ένας επιθετικός, ένας αριστερός μπακ και ένας μέσος με επιθετικές ικανότητες».

Πηγή:sport-fm.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες