Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΒΟΜΒΑ! «Στα πλέι οφ και ο πρώτος»

Στα πλέι οφ και τον πρώτο θέλει ο ΠΣΑΠ

Λέτε να το δούμε κι αυτό; Να βγαίνει ο πρωταθλητής της Σούπερ Λιγκ μέσα από τα πλέι οφ; Διαβάστε την πρόταση που θα συζητηθεί!

Τις προτάσεις του για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου κατέθεσε ο ΠΣΑΠ, ζητώντας μεταξύ άλλων και τον πρώτο της κανονικής στη διάρκειας στα πλέι οφ, με έναν... αστερίσκο.


Με πανηγυρικό τρόπο επανεξελέγη η διοίκηση Δημόπουλου στην προεδρία του ΠΣΑΠ, ωστόσο πριν ακόμα λάβει το χρίσμα, είχε ήδη στείλει μία σειρά από προτάσεις σε όλα τα αρμόδια όργανα, για τη βελτίωση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι θα βοηθούσε στην αναδιαμόρφωση του πρωταθλήματος αν ο πρώτος της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ συμμετείχε επίσης στα πλέι οφ και δεν κατακτούσε τον τίτλο, εφόσον δεν είχε διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο.

Τι άλλο προτείνεται; Να υπάρχουν πλέι οφ σε δύο γκρουπ για να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη κι ο 9ος, έτσι ώστε να αυξάνεται το ενδιαφέρον, προτείνοντας μάλιστα και τον τρόπο διεξαγωγής τους. Από τη 2η ως την 4η θέση (ή από την 1η ως την 4η αν μετέχει κι ο πρώτος) οι ομάδες θα μεταφέρουν τους βαθμούς από τα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο και θα παίζουν διπλούς αγώνες με έπαθλο τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Στο δεύτερο γκρουπ θα συμμετέχουν οι ομάδες από την 5η ως την 8η θέση (ή 6η ως την 9η) με τα ίδια δεδομένα θα διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Επιπλέον προτείνεται η διεξαγωγή πλέι άουτ με τέσσερις ομάδες (14η, 15η από τη Σούπερ Λιγκ και 2η, 3η από τη Football League), με τις δύο εξ αυτών να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην πρώτη κατηγορία. Οσο για τον πρώτο της Football League θα ανεβαίνει απευθείας.

Πηγή:sportdog.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες