Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Η ΕΠΟ προχωρά για τον τελικό

Η ΕΠΟ προχωρά για τον τελικό

Με έγγραφό προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, την ΚΕΔ, την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον ΟΤΕ TV, η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 15 Μαϊου και ώρα 20:30. Επίσης, ισχύουν οι ίδιοι όροι διεξαγωγής (δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών).


Παρά τη δήλωσή του ότι δεν θέλει ο τελικός να γίνει στις 15 Μαϊου, ο Κοντονής δεν είναι αρμόδιος. Άλλωστε η αστυνομία επικαλέστηκε πρόβλημα για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και όχι πρόβλημα «για τουλάχιστον δέκα μέρες». Αρα το θέμα είναι τι θα πει η αστυνομία.

Ο Κοντονής αυθαίρετα, με ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, αποφάσισε χρονικό όριο «τουλάχιστον δέκα ημερών». Ο υφυπουργός είχε δικαίωμα μόνο να αποφασίσει αναβολή και η ΕΠΟ ως διοργανώτρια είναι αρμόδια να ορίσει νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα με το άρθρο 42, παράγραφος 5α του ΚΑΠ "ομάδα που παραιτείται από τον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, αφενός χάνει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, αφετέρου της επιβάλλεται, πλην των άλλων προβλεπόμενων ποινών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ".
Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες