Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί!

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί!

Το να μετατρέπεται σε ροντέο ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη. Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν αποτέλεσε εξαίρεση.


Απλώς αυτή τη φορά δεν υπήρξαν εισβολές οπαδών (σ.σ. επειδή ήταν κεκλεισμένων των θυρών το ματς). Έγινε, όμως, το... έλα να δεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

Οι κοκορομαχίες ξεκίνησαν με τους Κάτσε και Μπαρμπόσα να ανταλλάσσουν μπουνιές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και κορυφώθηκαν με τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά και τους πάγκους των δύο ομάδων να μπαίνουν στον... χορό. Εκεί, λοιπόν... έλαμψε και πάλι το «άστρο» του Τζιμπούρ! Ο Αλγερινός επιτέθηκε μαινόμενος στον Μυστακίδη του ΠΑΟΚ, αλλά αυτός που την πλήρωσε και δέχθηκε μπουνιά στο πρόσωπο ήταν ο Βελλίδης.

Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι η... περιγραφή του μπάχαλου που επικράτησε, αλλά το γεγονός πως ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε κόκκινη κάρτα μόνο στους Κάτσε και Μπαρμπόσα. Αντί να τιμωρήσει παραδειγματικά και τον Τζιμπούρ, που ούτως ή άλλως είχε κίτρινη από χτύπημα στο πρώτο ημίχρονο! Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον Αλγερινό να είναι στη διάθεση του Μανωλά για τον τελικό.

Βεβαίως, επειδή πλέον ούτως ή άλλως ο Τζιμπούρ θα είναι διαθέσιμος για το ματς του ΟΑΚΑ, εκείνο που πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι είναι η παραδειγματική τιμωρία του με βάση το βίντεο του αγώνα.

Ως γνωστόν η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, βάσει του Πειθαρχικού Κώδικά μπορεί να καλέσει σε απολογία έναν ποδοσφαιριστή ή μια ομάδα και με βάση το βίντεο, όταν πρόκειται για παράβαση που δεν υποδείχτηκε (ή δεν έγινε αντιληπτή) από τον διαιτητή. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για την παραπομπή του Τζιμπούρ αρμοδιότητα έχει και ο Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο οποίος επίσης μπορεί να παρέμβει και να εγκαλέσει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, για τα όσα απαράδεκτα έκανε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μετά τη λήξη του αγώνα.

Κλείνοντας, και για να προλάβουμε τους τυχόν καλοθελητές, επιβάλλεται να επισημάνουμε ότι και να παραπεμφθεί ο Τζιμπούρ είναι σαφές πως η (δεδομένη) τιμωρία του δεν θα αφορά στη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου, εφόσον όντως διεξαχθεί την Τρίτη 17/05. Καθώς η απολογία του θα γίνει το νωρίτερο την ημέρα του αγώνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί. Εκτός κι αν τα συνεταιράκια αντιλαμβάνονται διαφορετικά τους κανονισμούς και την τήρηση των νόμων.

Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες