Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Εάν πάρει ο Μαρινάκης τη Νότιγχαμ, τι γίνεται με τον Ολυμπιακό;

marin
Η φημολογία δίνει και παίρνει..
Μπορεί από τον Ολυμπιακό πριν κανένα μήνα, όταν βγήκε στην επιφάνεια το θέμα των επαφών του Βαγγέλη Μαρινάκη με την ιδιοκτησία της Νότιγχαμ Φόρεστ, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου, να διέψευδαν το θέμα, όμως το νερό φαίνεται ότι έχει τρέξει και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.Από την Μεγάλη Βρετανία, σοβαρά έντυπα όπως η Mirror μεταδίδουν πως το θέμα βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Ο νυν πρόεδρος της Νότιγχαμ δεν έχει αναφερθεί σε ονόματα, την ίδια ώρα που κύκλοι γύρω από την ομάδα αναφέρουν καθημερινά το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού.

Πολλοί φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδος ρωτάτε αν θα έχει συνέπειες για τον Ολυμπιακό μία τέτοια κίνηση. Η απάντηση είναι απλή προς το παρόν. Απολύτως καμία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ως φυσικό πρόσωπο αλλά και πολύ περισσότερο ως νομική υπόσταση μέσω εταιριών του, έχει κάθε δικαίωμα να είναι μέτοχος και μεγαλομέτοχος σε όσες ανώνυμες εταιρίες θέλει, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε διαφορετική χώρα. Υπάρχουν άλλωστε πάμπολα παραδείγματα.

Που μπορεί και πότε να προκύψει ζήτημα; Εάν και εφόσον η Νότιγχαμ Φόρεστ κερδίσει την συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης, ίδια σεζόν με τον Ολυμπιακό. Τότε η UEFA βάζει φρένο και παρεμβαίνει.

Οπως και να χει το θέμα, είναι μεγάλο ζήτημα (υποθετικά το λέμε αφού δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο deal) ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να “παίζει μπάλα” και στην Αγγλία. Σε μία ιστορική ομάδα, που δεν είναι καθόλου τυχαία και κέρδισε την άνοδό της στην Championship.

Φυσικά το μεγάλο στοίχημα είναι η επιστροφή της στην Premier League. Εκεί άλλωστε είναι τα πολλά λεφτά. Εκεί είναι εντελώς διαφορετικά τα μεγέθη από ότι εδώ.

Και βέβαια μία τέτοια συνθήκη ανοίγει την αγορά της Αγγλίας και στον Ολυμπιακό.
Μόνο θετικά μπορούν να είναι τα αποτελέσματα από ένα τέτοιο deal.

Πηγή:rednews.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες