Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Ούτε viral ανέκδοτο με ριφιφί στο νομισματοκοπείο

Ούτε viral ανέκδοτο με ριφιφί στο νομισματοκοπείο

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εστιάζει στους νικητές και χαμένους, αλλά και στον ένα και μοναδικό θριαμβευτή από την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit...


Ψάχνουν να βρουν νικητές και ηττημένους. Αναζητούν πίσω από τις γραμμές τους αθέατους κερδισμένους στο ζήτημα που συγκλόνισε για κάποιες εβδομάδες το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό την καταστροφική απειλή του Grexit.

Το υπουργείο αθλητισμού αισθάνεται σα να έχει περάσει την έξοδο του χειρουργείου, πανευτυχές για τις ευεργετικές «τομές» στον «ασθενή» (ποδόσφαιρο), που χάρη στο «επεμβατικό ιατρείο» στο οποίο τον υπέβαλε, θα τον καταστήσει υγιέστερο από ποτέ.

Οι ΠΑΕ χαίρονται που επιστρέφει το Κύπελλο σε αγωνιστική ομαλότητα και στον πλανήτη ποδόσφαιρο υπάρχει εκ νέου ζωή και μέλλον, όταν το στίγμα ήταν ασαφές και το μέλλον δυσοίωνο προ ολίγων 24ωρων. Οι μεγάλες εταιρείες συλλόγων γιατί από τη στιγμή που FIFA και UEFA πήραν πίσω στο τσεπάκι την «κόκκινη» που τράβηξαν για να μας την… τρίψουν στα μούτρα, οι ευρωπαϊκοί ορίζοντες παρέμειναν εκεί που ήταν. Ορθάνοιχτοι για τις ελληνικές ομάδες πρωταθλητισμού, της πρώτης ταχύτητας ανταγωνισμού.

Και οι μικρότερες, της β’ κατηγορίας δυναμικότητας, το team Πανόπουλου (να το αποκαλούμε έτσι για να συνεννοούμαστε καλύτερα), εξίσου ευτυχισμένες με τις αποφάσεις της Λίγκας και, ιδιαίτερα εκείνης για την ανακατανομή εσόδων και λοιπών υλικών ωφελειών από τηλεοπτικά δικαιώματα και τα τοιαύτα.

Αυτό είναι το φαινομενικό συμπέρασμα από το σκαπουλάρισμα του ελληνικού ποδοσφαίρου από μια περίοδο – η οποία ίσως να ήταν και μακρά – στριμώγματος στη γωνιά της απαξίωσης, στο τριτοκοσμικό περιθώριο. Αυτό είναι που έχει ουσιαστικά σημασία και αυτή είναι μια νίκη όλων.

Γιατί κάποτε στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουμε ότι κάθε που οι συνθήκες το καθιστούν υποχρεωτικό για το κοινό όφελος, η «συνθηκολόγηση» είναι μονόδρομος. Και δεν αποτελεί ούτε κυβίστηση, ανάποδη πιρουέτα, βαθιά αναδίπλωση και οτιδήποτε άλλο σχετικό ακούγεται και γράφεται. Αποτελεί υποχρέωση. Καθήκον. Αυτό εν τέλει συνέβη από όλους τους φορείς – έστω και κατ’ ανάγκη – υπό την απειλή ανάληψης ιστορικής ευθύνης για κάποιους, για κάθε συνέπεια που θα «γονάτιζε» το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Επειδή όλη αυτή η σκληρή υπόθεση αβεβαιότητας, με τον κίνδυνο αποβολής της Ελλάδα από τα διεθνή ποδοσφαιρικά forum προ των πυλών, ήταν μια μάχη, ένας πόλεμος, επόμενο είναι να υπάρχουν και θύματα, μεταξύ των νικητών.

Είναι η ΕΠΟ «θύμα»; Είναι ο Γκιρτζίκης και ο Μποροβήλος, όπως και άλλα πρόσωπα που τα ακολουθούν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη; Ας είναι.
Μαζί τους, βγαίνουν ως ένα βαθμό χαμένοι από την υπόθεση στα μάτια της κοινής γνώμης ο υπουργός και η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που επαναλάμβαναν σε υψηλούς τόνους ότι το μαχαίρι αφού μπήκε στην πληγή θα ξύσει το κόκκαλο, αλλά η κατάληξη ήταν ουσιαστικά η παραδοχή περί επιδερμικής τομής; Ας είναι και αυτό.

Είναι επίσης ηττημένη η επιχείρηση απαξίωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, των θεσμών και των διοργανώσεων από συγκεκριμένα κέντρα, πρόσωπα και ομάδες που βολεύονται και τους συμφέρει να εμφανίσουν μια εικόνα μπάχαλου, όπου τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και τίποτα δεν αξίζει, ώστε να υποβαθμίσουν έως του σημείου εκμηδενισμού οτιδήποτε αφορά και κατακτά ο Ολυμπιακός; Ας είναι.

Τούτες τις στιγμές που το Grexit αποφεύχθηκε, ας είναι θα πούμε για όλα και για όλους. Για κάθε τι που διαδραματίστηκε και κάθε τι που θα ακολουθήσει. Καθώς εκείνο που προείχε ήταν να μείνει ζωντανό στην παγκόσμια σκηνή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να ξανακυλάει κανονικά η μπάλα στα ελληνικά γήπεδα και να επιβιώσουν καμιά 50αριά χιλιάδες οικογένειες που ζουν από επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αυτό επιτεύχθηκε. Κι αυτό μας νοιάζει. Αλλιώς ούτε… Λαφαζάνης για viral ανέκδοτο με… ριφιφί στο νομισματοκοπείο δεν μας γλίτωνε!

Πηγή: Sportit.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες