Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΧΑΜΟΣ! Πρώην παίκτες του Ολυμπιακού στα Panama Papers!

Πρώην παίκτες του Ολυμπιακού στα Panama Papers!

Η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην ιστορία που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη εμπλέκει και δύο παλιούς άσους των "ερυθρολεύκων"! Ποιοι βρίσκονται στη λίστα που προκαλεί σοκ;


Τα ονόματα των Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Γκαμπριέλ Σούρερ εμφανίζονται στη λίστα των εμπλεκομένων στο περιβόητο Panama Papers που συνταρράσσει από το βράδυ της Κυριακής όλο τον κόσμο.

Η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην ιστορία είναι λογικό να βγάλει... λαβράκια. Μεγάλα και μικρά. Πολιτικοί και επιχειρηματίες, αρχηγοί κρατών, και διάσημοι αθλητές που χρησιμοποιούσαν off shore εταιρείες για να αποφύγουν τη φορολόγηση των χρημάτων, αλλά και να κάνουν κρυφές μπίζνες. Δεν είναι μόνο ο Λιονέλ Μέσι, ο Μισέλ Πλατινί και άλλοι πρώην παράγοντες της FIFA. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα ισπανικές εφημερίδες, στα χιλιάδες έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα βρίσκονται και τα ονόματα δύο ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει τη φανέλα των «ερυθρόλευκων»: του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και του Γκαμπριέλ Σούρερ. Όλα έγιναν την περίοδο που οι δύο παίκτες αγωνίστηκαν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Όπως φαίνεται, ο σύλλογος της Βασκωνίας ζητούσε από τους ξένους ποδοσφαιριστές που θα φορούσαν τη φανέλα της να πληρώνονται σε εταιρείες που είχαν την έδρα τους σε φορολογικούς παράδεισους της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής.

Όταν, λοιπόν, η ισπανική ομάδα απέκτησε τον Κοβάσεβιτς για δεύτερη φορά το 2001 (καθώς είχε αγωνιστεί εκεί και από το 1996 ως το 1999) δημιουργήθηκε μια εταιρεία με έδρα στις Παρθένες Νήσους. Σε αυτήν ο Σέρβος παραχώρησε τα μισά δικαιώματα του.

Οι πληρωμές από τον σύλλογο γίνονταν στην εταιρεία και από εκεί μεταφέρονταν σε ολλανδική τράπεζα στον λογαριασμό του. Συνολικά με αυτή τη διαδικασία, ο Σέρβος έλαβε περίπου 1.4 εκατομμύριο ευρώ. Παρόμοια λειτουργούσε το σύστημα συνολικά ώστε να αποφεύγεται η απόδοση των φόρων.

Εκτός του Κοβάσεβιτς και του Σούρερ, o οποίος έπαιξε στη Σοσιεδάδ από το 2002 μέχρι το 2004 που αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους», στη σχετική λίστα υπάρχουν και τα ονόματα των Βαλερί Καρπίν, Νιχάτ Καχβετσί, Σάντερ Βέστερφελντ και Ταϊφούν Κορκούτ.
Ο γενικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου, Ινιάγκι Οτέγι, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση ή για τις πρακτικές που ίσχυαν ή ισχύουν για τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών.

Πηγή:snda.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες