Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Η μύγα μέσα στο γάλα και τα... βράχια

Η μύγα μέσα στο γάλα και τα... βράχια

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον παίκτη για τον οποίο αξίζεις να πληρώσεις εισιτήριο και για τα βράχια που μας πάνε.


***Έβλεπα το Ηρακλής-Ολυμπιακός και το παιδί αυτό να ζωγραφίζει μέσα στο γήπεδο και σκεφτόμουν πόσο τυχεροί είμαστε που βλέπουμε τον Κώστα Φορτούνη στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα παιδί, που με όλες τις αδυναμίες που έχει ακόμη στο παιχνίδι του, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

***Κι επειδή θέλω να είμαι δίκαιος: έχει κι άλλους ποδοσφαιριστές κλάσης το πρωτάθλημα μας. Και για να μην μνημονεύσω πάλι παίκτη του Ολυμπιακού, ο Μπεργκ είναι ένας σέντερ φορ κλάσης. Ο Μακ στον ΠΑΟΚ είναι ένας κυνηγός κλάσης. Όπως κι ο Λέτο στα καλά του.

***Αλλά ο Φορτούνης είναι κάτι άλλο. Είναι αυτό που λέμε, χαίρεσαι να τον βλέπεις. Απολαμβάνεις την πλαστικότητα των κινήσεων του, έτσι όπως φεύγει σαν αέρας, έτσι όπως ντριμπλάρει, όπως μοιράζει με μοναδική ικανότητα την μπάλα, όπως δίνει τις πάσες για γκολ τη μία μετά την άλλη, όπως σκοράρει. Την ομορφιά που χαρίζει απλόχερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Φορτούνης δεν την δίνει κανένας άλλος παίκτης, ακόμη κι οι πιο έμπειροι κι άρα πιο «έτοιμοι» από τον διεθνή άσο.

***Αν υπάρχει αυτό που λέμε ένας παίκτης στην Ελλάδα για τον οποίο αξίζεις να πληρώσεις εισιτήριο για να δεις ποδόσφαιρο πράγματι υψηλής ποιότητας είναι αυτός. Ήταν ο Τσόρι μέχρι και πέρσι, αλλά σε άλλο στιλ, λόγω και της διαφοράς ηλικίας που τους χωρίζει. Τώρα είναι μακράν ο Φορτούνης. Κι η πιο μεγάλη τύχη είναι ότι πρόκειται για Έλληνα παίκτη, όπερ σημαίνει όφελος και για την εθνική.

***Τι είπα; Εθνική; Γιατί θα υπάρχει εθνική Ελλάδας σε μία εβδομάδα; Θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο; Δεν έχετε ακόμη καταλάβει ότι το πάνε στα βράχια; Όταν το καταλάβετε, θα είναι αργά. Θα είμαστε ήδη στην εποχή Τσιμίκα, Χουχούμη, Σοϊλέδη για αριστερό μπακ κ.ο.κ.

Πηγή:sport-fm.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες