Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Έτσι θα είναι η νέα Ευρωλίγκα

Έτσι θα είναι η νέα Ευρωλίγκα

Στην Ισπανία δόθηκε η wild card για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν οι ομάδες της διοργάνωσης, όπου ήταν παρόντες οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.


Οριστικοποιήθηκε η μορφή της νέας Ευρωλίγκας στη συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο τη Μεγάλη Παρασκευή (29/4), όπου μεταξύ άλλων ήταν παρόντες εκπρόσωποι των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Στις αποφάσεις που πάρθηκαν συμφώνησαν όλες οι ομάδες, καθώς επίσης και οι λίγκες, πλην της γαλλικής (LNB).

Επίσης, έγινε συζήτηση για το καλεντάρι της διοργάνωσης, όπου πέντε φορές μέσα στη σεζόν οι ομάδες θα δώσουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα, με το ένα να είναι εντός και το άλλο εκτός έδρας.

Η νέα Ευρωλίγκα, λοιπόν, όπου θα συμμετέχουν 16 ομάδες, θα αποτελείται από τις 11 που έχουν υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο (φυσικά σ’ αυτές είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), η κάτοχος του Eurocup (Γαλατασαράι), ενώ από μία θέση θα έχουν οι Αδριατική Λίγκα, Γερμανία, VTB League και μία wild card θα δοθεί στην Ισπανία. Όμως, από τη σεζόν 2017/18 η τελευταία θα έχει μία θέση με απευθείας πρόκριση.

Πηγή:sport-fm.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες