Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με ΠΑΟ και Ολυμπιακό!

Βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με ΠΑΟ και Ολυμπιακό!

Η είδηση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει πάταγο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και επηρεάζει άμεσα τους δύο μεγάλους, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!


Τελειωμό δεν έχει η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό ανάμεσα στην FIBA και την Ευρωλίγκα για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στις διοργανώσεις τους.

Η πρώτη έχει απειλήσει τις ομοσπονδίες των χωρών πως θα τις αποκλείσει από τι εθνικές διοργανώσεις αν δεν συμμορφώσουν τις ομάδες τους, με την Ελλάδα να βρίσκεται μέσα σε αυτές, λόγω της ΑΕΚ και της απόφασής της να αγωνιστεί στο EuroCup και όχι στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι όμως η κόντρα ούτε ξεκινά ούτε τελειώνει εκεί, καθώς η Gazzetta dello Sport φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο σενάριο που ενδέχεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερους τριγμούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η FIBA φέρεται να μην αναγνωρίζει τα δεκαετή συμβόλαια των 11 ομάδων με την Ευρωλίγκα, αναγνωρίζοντας μόνο την συμφωνία που είχε γίνει πριν δύο χρόνια και λήγει τον Ιούνιο του 2017.

Αυτό σημαίνει ότι το 2017 η FIBA θα ζητήσει από τις 11 αυτές ομάδες, μέσα στις οποίες είναι οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να πάρουν μέρος στις δικές της διοργανώσεις!

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα με την Ευρωλίγκα, η οποία επιβάλλει ποινές μέχρι και 10 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση που κάποια ομάδα αποχωρήσει νωρίτερα απ' ότι προβλέπει το συμβόλαιό της, από την διοργάνωσή της!

Ένα μπάχαλο δηλαδή...

Πηγή:sportdog.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες