Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Όλοι ξέρουμε από πριν και τον νικητή, και τον ηττημένο

Όλοι ξέρουμε από πριν και τον νικητή, και τον ηττημένο

Με εντυπωσίασε η επιστολή της FIFA στον Κοντονή. Οχι βέβαια ότι δεν την περίμενα, άλλωστε είμαι ο πρώτος που αρθρογράφησε και προέβλεψε με την αρθρογραφία του αυτή την εξέλιξη.


Ούτε με εντυπωσίασε, λοιπόν, ούτε με εξέπληξε ΑΥΤΗ η επιστολή. Ορισμένα σημεία της, όμως, είναι περισσότερο κατηγορηματικά απ’ ό,τι τα περίμενα. Διαβάζοντας την επιστολή, αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι στον κεντρικό δρόμο του… «Ελ Πάσο», περιμένοντας με αγωνία την τελική αναμέτρηση των δύο πιστολάδων. Περιμένοντας την τελική έκβαση της «Μονομαχίας στο Ελ Πάσο» για να δω ποιος από τους δύο μονομάχους θα εξακολουθεί να στέκει όρθιος όταν πέσουν οι πιστολιές και αραιώσουν οι καπνοί. Θα είναι ο Κοντονής; Θα είναι η FIFA; Ποιος ξέρει…

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήμουν σίγουρος, έτοιμος ακόμα και να στοιχηματίσω για τον νικητή. Το παρελθόν, αλλά κυρίως η ωμή πραγματικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν επιτρέπει αμφιβολίες. Η FIFA είναι η ανωτάτη αρχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου - δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό. Η FIFA υπάρχει ακριβώς για να ΔΙΟΙΚΕΙ το ποδόσφαιρο ΜΟΝΗ της, ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ, χωρίς καμία παρέμβαση. Οι κανόνες που επιβάλλει η FIFA είναι οι κανόνες που διέπουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ισχύουν στις 209 χώρες του δυναμικού της, που ΘΕΛΟΥΝ να έχουν διεθνές ποδόσφαιρο. Ουδείς μπορεί ή θέλει να επιβάλει τους ισχύοντες κανόνες σε χώρα που δεν τους επιθυμεί. Η FIFA δεν παζαρεύει, δεν διαπραγματεύεται τους κανόνες της. Αυτοί είναι, σου λέει και όποιανου αρέσουν. Αν σ’ αρέσουν, γίνεσαι μέλος και παίζεις μπάλα διεθνώς. Αν δεν σ’ αρέσουν, ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΛΟΣ και παίζεις μπάλα ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Απλά πράγματα. Ούτε φυσικά ενδιαφέρεται η FIFA ιδιαίτερα για το αν η Ελλάδα θέλει να συνεχίσει να είναι μέλος της ή δεν το επιθυμεί. Ετσι και αντιληφθεί ότι η χώρα δεν θέλει να συμμορφωθεί με τα ισχύοντα ΣΕ ΟΛΕΣ τις άλλες χώρες, το πολύ να πει ένα τυπικό «λυπάμαι». Και την επόμενη στιγμή να σε έχει πετάξει στην ανυπαρξία.

Ανοιξε τον ασκό του Αιόλου!

Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα, αγαπητοί φίλοι. Η πραγματικότητα όχι της FIFA, αλλά του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Και εξ αυτής, νομίζω ότι το συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί αβίαστο. Τα περί «απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας», τα περί «προβλήματος βίας» και όποια άλλα επιχειρήματα μιας ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ δεν την ενδιαφέρουν, δεν την απασχολούν, δεν την αφορούν, δεν υπάρχουν γι’ αυτήν.

Πάμε παρακάτω. Ποιο είναι το σημείο της επιστολής που με εντυπωσίασε, όχι μόνο για την ωμότητά του, αλλά για τον χρόνο κατά τον οποίο τίθεται από την παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή; Είναι ότι η FIFA βάζει ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ πέρα από τη διακοπή του Κυπέλλου, η οποία φαίνεται ότι ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ στην κυριολεξία! Είναι ότι η FIFA -προφανώς- ΕΨΑΞΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ την περί του ποδοσφαίρου νομοθεσία και βρήκε «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» τα οποία συνιστούν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ποδόσφαιρο!

Αυτό, αγαπητοί, είναι ίσης βαρύτητας με το… «προπατορικό αμάρτημα», για τη FIFA! Εδώ μιλάμε για ένα νομοθετημένο σύστημα κανόνων και διατάξεων που ΚΑΤΑΡΓΕΙ το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου! Η FIFA αυτού του είδους την «ανωμαλία» (όπως τη βλέπει εκείνη) ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ.

Και από πού ξεκινάει; Από τον νόμο του… Φούρα, το 1999, φίλοι μου! Συνεχίζει με τον καλοκαιρινό νόμο Κοντονή και συνεχίζει με τις τελευταίες παπαριές που πέρασε πρόσφατα ο Κοντονής μαζί με τα περί ντόπινγκ! Τι έχουμε λοιπόν (για τη FIFA); Εχουμε ένα ΣΑΘΡΟ, ένα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ένα ΑΜΑΡΤΩΛΟ σύστημα που δικαιώνει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ποδόσφαιρο. Και ΑΥΤΟ ακριβώς είναι -κατά την ταπεινή μου άποψη- που αποτελεί το χωράφι με τα ΑΓΓΟΥΡΙΑ το οποίο θα πρέπει να διασχίσουν ο Κοντονής και η κυβέρνηση της οποίας αποτελεί μέλος, αν θέλει να ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ η κατάσταση!

Νεκρό με μια σφαίρα στην καρδιά

Γι’ αυτό, φίλοι μου, ομίλησα εξαρχής για τη «Μονομαχία στο Ελ Πάσο». Εδώ όπου φτάσανε τα πράγματα, δεν υπάρχει πλέον ούτε χρόνος ούτε και ΧΩΡΟΣ για συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, ζυμώσεις, συμβιβασμούς. Η μονομαχία ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ και θα διαρκέσει μέχρι την άλλη Παρασκευή, 15 Απριλίου το αργότερο. Για μένα, η μονομαχία αυτή έχει μια ιδιορρυθμία που την κάνει να ξεχωρίζει. Σε κάθε περίπτωση, ο νικητής είναι γνωστός: Και λέγεται FIFA. Αλλά και ο χαμένος, αυτός που θα κείτεται στο έδαφος με μια σφαίρα στην καρδιά, είναι επίσης γνωστός: Θα λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Φυσικά, η FIFA θα συνεχίσει να είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΔΥΝΑΜΗ έως το απώτερο μέλλον, καθώς, κερδίζοντας αυτή τη μονομαχία, δεν θα ξαναχρειαστεί να μονομαχήσει στο… Ελ Πάσο. Διότι, πολύ απλά, μετά από αυτό το ΚΑΖΟ που υφίσταται αυτή τη στιγμή ο αρμόδιος υφυπουργός, Κοντονής, ένα είναι βέβαιο: Δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον άλλος αξιωματούχος της πολιτείας που να θελήσει να βάλει χέρι στο ποδόσφαιρο. Ολοι θα έχουν στον νου τους το ΠΑΘΗΜΑ Κοντονή και τις ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που θα επακολουθήσουν, έτσι και επικρατήσουν στη μονομαχία η «μικροπολιτική», ο λαϊκισμός, η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ και η ασύνορη ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ.

Και τι μέλει γενέσθαι, έτσι όπως βλέπω εγώ τα πράγματα; Ειλικρινά, αισθάνομαι αδυναμία να τολμήσω μια πρόβλεψη. Αυτοί (που μας κυβερνούν σήμερα…) είναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ, είναι ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟΙ, είναι… ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΑΣΑΦΕΙΣ! Το μόνο λοιπόν που θα μπορούσα να προσθέσω είναι το απολύτως απλοϊκό: Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΛΙ ΣΤΗ FIFA Η ΕΠΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΣ!

Τα απαράδεκτα όργια τραμπουκισμών και επηρεασμού του εκλογικού σώματος από μέλη οπαδικού στρατού συγκεκριμένης ομάδας, στελέχη των επιχειρήσεων του κ. Μελισσανίδη και διάφορους στρατευμένους από την αντιπολίτευση της ΕΠΟ νταραβεριτζήδες, είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν άμεσα τόσο την ελληνική Δικαιοσύνη όσο βεβαίως και τις ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές, FIFA και UEFA. Ηδη η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ συγκεντρώνει το αποδεικτικό υλικό, με το οποίο γίνεται ορατό κατά τρόπο αναμφισβήτητο το όργιο παράνομων μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να επηρεαστεί η βούληση της πλειοψηφίας των σωματείων της Ζακύνθου (ιδιαίτερης πατρίδας βεβαίως και του… φλογερού πολέμιου της διαφθοράς κ. Κοντονή). Η ενημέρωση κυρίως των FIFA-UEFA είναι ζωτικής σημασίας ενόψει εξελίξεων που οδηγούν στις εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων, σε περίπτωση που θα διαμορφωθεί από ΚΡΑΤΙΚΗ ή άλλη ΥΠΟΠΤΗΣ σκοπιμότητας ανάμειξη (π.χ. μέσω επιχορηγήσεων του ΟΠΑΠ) πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ, ως ΚΙΒΔΗΛΟ, ΚΑΛΠΙΚΟ και ΕΠΙΒΛΗΘΕΝ διά της βίας.

Θέλει να τον προσλάβουν δικηγόρο τους;

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν, ο κ. Κοντονής εκτός από του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Γκιρτζίκη, ζητάει την αποχώρηση και των υψηλόβαθμων στελεχών της Ομοσπονδίας κ. Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστου Υφαντή! Η κατηγορία που τους απευθύνει είναι ότι «εμφανίζονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, βάσει του πορίσματος Ανδρεάδη»! Δηλαδή, χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος τους, πράγμα που καθιστά το ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ στη νομική επιστήμη «τεκμήριο αθωότητας», απλή αναφορά! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, ειδικά από επαγγελματία νομικό, όπως ο κ. Κοντονής. Πράγμα που μας οδηγεί σε άλλες σκέψεις. Οπως, για παράδειγμα, μήπως… απώτερος σκοπός του δικηγόρου κ. Κοντονή είναι να… τον προσλάβουν οι συγκεκριμένοι για να αναλάβει την υπεράσπισή τους!

*** Για μένα η στήριξη Τσίπρα σε Κοντονή ομοιάζει περισσότερο με ανακοίνωση ΠΑΕ που στηρίζει τον προπονητή της τον οποίο πρόκειται να απολύσει.

*** Οπως διαπιστώνεται, ο ΥΠΑΠΕΝ Σκουρλέτης δεν απαντάει στον δήμαρχο Βασιλόπουλο. Πολύ φυσικό. Οταν τρώνε, δεν μιλάνε.

*** Οπως αναφέρεται στην πράσινη εφημερίδα, «ο Στραματσόνι ανέλαβε την υπόθεση Παλάσιο με πράσινο φως από τον Αλαφούζο». Πολύ καλό αυτό. Τα… λεφτά όμως ποιος θα τα αναλάβει;

*** Για να πει κάποιος «μετά από μένα η καταστροφή» («apres moi le deluse») και να τον πάρουν στα σοβαρά, πρέπει να είναι τουλάχιστον… Λουδοβίκος! Αν το πει ένας υφυπουργίσκος, τότε κατατάσσεται αυτομάτως στους γραφικούς που προκαλούν τον γέλωτα και την ευθυμία.

Το αργότερο μέχρι τις 15 του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί το οριστικό ξεκαθάρισμα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/04/2016)
Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες