Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Ανατροπή! Κίνηση ΒΟΜΒΑ Τσίπρα στην ΕΠΟ και όλα αλλάζουνε!

Γι’ αυτό «βλέπουν»… no grexit

Πώς και γιατί, τρεις πολιτικές εφημερίδες βλέπουν αλλαγές στην ΕΠΟ και μετά τις συναντήσεις στο Μαξίμου εκτιμούν ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε καθώς έως το τέλος της εβδομάδας, θεωρητικά εκπνέει το τελεσίγραφο της FIFA προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού grexit.

Την περασμένη Παρασκευή, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Goal», βρέθηκαν στο Μαξίμου ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Στα δύο ραντεβού δεν ήταν παρών ο Αλέξης Τσίπρας αλλά οι υπουργοί Επικρατρίας, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης και προφανώς ο Σταύρος Κοντονής.

«Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει σαφές στα αφεντικά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι αδιαπραγμάτευτη και το ποδοσφαιρικό grexit δεν τη φοβίζει, εφόσον εξακολουθεί η ΕΠΟ να διοικείται από διωκόμενους», γράφει στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο δημοσιογράφος, Σωτήρης Βετάκης.

Μάλιστα, ερμηνεύει τη συγκεκριμένη κίνηση ως απόλυτη στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης στην προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή.Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η ερμηνεία όσων ακολούθησαν μετά τη συνάντηση. Διαβάζουμε στην ίδια εφημερίδα:

«…Την ίδια κιόλας ημέρα των συναντήσεων στο Μαξίμου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με δήλωση που έφερε την υπογραφή του αντιπροέδρου της, Σάββα Θεοδωρίδη. Η εμπειρία των παραγόντων της ΠΑΕ Ολυμπιακός τους συμβούλευσε να διαχειριστούν με διακριτικό αλλά ξεκάθαρο τρόπο την υπόθεση…».

Το ξεκάθαρο της υπόθεσης –σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα- αφορά την ατάκα του Σάββα Θεοδωρίδη: «…αν η λύση για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου προς κάθε κατεύθυνση και ο τρόπος για να φτάσεις το μαχαίρι στο κόκαλο είναι το GREXIT, τότε ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ GREXIT! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναλαμβάνει πλήρως το κόστος που θα επιφέρει κάτι τέτοιο»!.Η εφημερίδα «Τα Νέα» επισημαίνει: «Το μήνυμα πρέπει να έφθασε άμεσα και ακούστηκε αρκετά ηχηρό στα αφτιά των παραγόντων της ΕΠΟ που μέχρι στιγμής είχαν τη στήριξη των Ερυθρόλευκων».Ανάλογης αντιμετώπισης τυγχάνει το συγκεκριμένο θέμα και στην εφημερίδα «Εθνος», στην οποία, ο τίτλος στο ρεπορτάζ του Ανδρέα Παπαλουκά είναι «Η λέξη Grexit δεν είναι… ελληνική» και ο υπέρτιτλος: «Το θέμα οδηγείται προς έναν “έντιμο συμβιβασμό”».

Τι προβλέπει όμως ο συμβιβασμός. Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν λήξει το τελεσίγραφο της FIFA, κάτι κινείται. Προς επίλυση του προβλήματος και της αποφυγής του Grexit…Αυτό που κινείται είναι αυτό που προφανώς τονίζει μια άλλη εφημερίδα, συγκεκριμένα η «Δημοκρατία» στο ρεπορτάζ του Γιώργου Σηφάκη: «… τα κυβερνητικά στελέχη υπερτόνισαν ότι η κάθαρση στο ποδόσφαιρο θα προχωρήσει και αυτό θα γίνει μόνο με την παραίτηση της παρέας του Γκιρτζίκη και όλων όσοι διώκονται ποινικά. Αυτοί μάλιστα, κατά την Πολιτεία, θα είναι και οι αποκλειστικά υπεύθυνοι σε περίπτωση Grexit….Οσον αφορά την δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη, το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το δημοσίευμα «δείχνει φανερή αλλαγή πλεύσης».

Είναι σαφές λοιπόν ότι και οι ερυθρόλευκοι εκτιμούν ότι προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος του grexit θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΕΠΟ κάτι που αποτελεί σίγουρα θέση της ΑΕΚ εδώ και καιρό αλλά και του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού με δεδομένη όμως τη δυσαρέσκεια, κυρίως του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν κλήθηκε στο Μαξίμου.Όλα αυτά ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ, κατά πάσα πιθανότητα παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που επισκέφθηκε πρόσφατα τον κ. Κοντονή. Μάλιστα, ο κ. Κουτσοκούμνη αναμένεται να συναντηθεί και αύριο, πριν από το ΔΣ της ΕΠΟ με τον κ. Κοντονή.Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα «κουβαλήσει» μαζί του στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ, τη στήριξη προέδρων 12 Ομοσπονδιών, οι οποίοι στην Κωνσταντινούπολη, συνυπέγραψαν κείμενο μέσω του οποίου τάσσονται υπέρ της άμεσης ανάκληση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης περί οριστικής διακοπής του Κυπέλλου.

Πηγή:Pamesports.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες