Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ποιά Νότιγχαμ; Άλλη ομάδα “αγοράζει” ο Μαρινάκης

Ποιά Νότιγχαμ; Άλλη ομάδα “αγοράζει” ο Μαρινάκης

Ποιοί πιέζουν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός να τους αγοράσει και τί ισχύει με τα ερασιτεχνικά αθλήματα, στα οποία θέλουν να επενδύσουν οι “ερυθρόλευκοι”...


Τη Μεγάλη Τετάρτη κυκλοφόρησε σενάριο που έφερε τον Ολυμπιακό έτοιμο να αγοράσει ομάδες που πρωταγωνιστούν σε δύο αθλήματα, τα οποία θα προστεθούν στον Ερασιτέχνη, ενώ εμφανίστηκαν και πάλι δημοσιεύματα στην Αγγλία για… μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Νότιγχαμ.
Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η ομάδα του Πειραιά θέλει, να διεισδύσει στο futsal και το rugby, αποκτώντας την «Αθήνα 90'» και τον Προμηθέα Ρέντη με την ΑΕΚ Κοκκινιάς, για το ποδόσφαιρο σάλας και την... πεπονόσφαιρα αντίστοιχα. Στην ομάδα της Κοκκινιάς πάντως διαψεύδουν περίπτωση απορρόφηση της ομάδας από τον πειραϊκό σύλλογο και τονίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξαγοραστούν από τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό», λόγω του αεκτζήδικου προσφυγικού προφίλ του σωματείου.

Για το futsal υπάρχει λογική για τη δημιουργία τμήματος. Η UEFA δίνει μεγάλη βάση στο συγκεκριμένο είδος ποδοσφαίρου. Μάλιστα υπάρχουν οδηγίες προς όλες τις ΠΑΕ μέχρι το 2018 να έχουν συστήσει τμήματα για τη σάλα. Η περίπτωση του Rugby όμως φαντάζει ριψοκίνδυνη δεδομένου, ότι το άθλημα δεν έχει την ίδια ραγδαία ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα με την ομοσπονδία.

Το σενάριο γιγαντώματος του Ερασιτέχνη όμως έχει βάση. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση αγωνιστική και οικονομική στα ερασιτεχνικά αθλήματα και αρχίζει να μεγαλώνει. Το καλοκαίρι του 2015 άλλωστε απέκτησε τμήμα γυναικείου μπάσκετ, υιοθετώντας την πρωταθλήτρια ομάδα του Ελληνικού, η οποία φέτος κατέκτησε αήττητη το νταμπλ, με την ερυθρόλευκη φανέλα και τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος.

Το futsal και το rugby δεν είναι τα μόνα υποψήφια αθλήματα για το... μεγάλωμα του Ολυμπιακού. Τον Ιούλιου του 2015 δημοσίευμα από το εξωτερικό υποστήριζε ότι ελληνική ομάδα Χάντμπολ βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι αυτή η ομάδα; Πρόκειται για τον Αθλητικό Σύλλογο Δικέφαλο Αστέρα Νέας Ιωνίας (ΔΙΚΕΑΣ), ο οποίος ανήκει στον Όμιλο Ξυνή! Αν και το συγκεκριμένο σενάριο διαψεύστηκε τότε, ο σκύλος γνωρίζει, ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου, Σοφοκλής Ξυνής προσπαθούσε (και προσπαθεί) να “ψήσει” τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μπει στο Χάντμπολ, δεδομένου, ότι το άθλημα χαίρει μεγάλης άνθησης τόσο ευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα. Είναι λαοφιλές και μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη.

Ποιά Νότιγχαμ Φόρεστ λοιπόν; Όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει στο νου να επενδύσει και σε άλλες ομάδες.
Πηγή:sportdog.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες