Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

«Οκτώ και μία... ξεσκούφωτη έμειναν για το... απολυτήριο»

«Οκτώ και μία... ξεσκούφωτη έμειναν για το... απολυτήριο»

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Σαν τον φαντάρο-παλιοσειρά μετράμε πλέον τις μέρες: «Οκτώ και μία ξεσκούφωτη μείνανε»!


Την επόμενη Παρασκευή τετέλεσται! Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει μέχρι τότε. Από κει και μετά, ο ευρών ελληνικό ποδόσφαιρο στο παγκόσμιο στερέωμα αμειφθήσεται.

Είναι αλήθεια ότι το όλον θέμα βρίσκεται στα στιβαρά χέρια του υφυπουργού κ. Κοντονή. Θέλουμε δεν θέλουμε δηλαδή, αυτός είναι τώρα στα πράγματα, αυτός αποφασίζει, αυτός έχει και τον τελευταίο λόγο. Πριν όμως από τον τελευταίο, έχει κι άλλους… λόγους να εκφράζει, σε διαφορετικά ακροατήρια.

Οπως έκανε χθες, που έβγαλε λόγο στο… ΕΠΕΚΕ! Τι εστί ΕΠΕΚΕ; Μέχρι αυτή την ώρα που έγραφα, ομολογώ ότι δεν ήξερα. Εψαξα όμως και έμαθα. ΕΠΕΚΕ εστί Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δηλαδή διάφορα ΕΠΕΚΕ: των Οικονομικών, των Νομικών, της Υγείας (πνευματικής, βασικά) κ.λπ. Το συγκεκριμένο ΕΠΕΚΕ όπου μίλησε χθες ο κ. Κοντονής ήταν του Αθλητισμού.
Καταλαβαίνω ότι είστε έτοιμοι, ότι με το ζόρι κρατιέστε να μη γελάσετε, να μη σκάσετε χαμόγελα. Κι όμως, σας πληροφορώ ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα. Αρκεί να σας πω ότι διακεκριμένα μέλη του ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Τζούλιο Συναδινός (γ.γ.Α., πρώην μέλος του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής Κούλας), ο κ. Γιώργος Πάντζας (φανατικός οπαδός της Κούλας, που έγινε και βουλευτής, αλλά ποτέ υπουργός), η κ. Αυλωνίτου (φανατική πανελίστρια της εκπομπής «Δίκη» του Σκάει) και, βεβαίως, ο βουλευτής-φαινόμενο, ο μόνος φούρναρης επί της γης που ο εμπρησμός του φούρνου του τον οδήγησε στα βουλευτικά έδρανα, ο κ. Πέτρος Κωνσταντινέας. Αυτός που γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου ένα άθλημα του οποίου δεν γνωρίζει τους κανόνες και το οποίο ποτέ του δεν κατάλαβε καν πώς παίζεται!

«Βουλευτής Α» συγχαίρει «βουλευτή Β»

Ολοι αυτοί λοιπόν, μαζί με άλλους, ων ο αριθμός είναι άγνωστος, καθώς και τα ονόματα, συμφώνησαν σε όλα όσα τους ενημέρωσε ο κ. Κοντονής. Οτι δηλαδή για το επαπειλούμενο Grexit δεν θα φταίει αυτός αλλά η ΕΠΟ, η οποία δεν δέχεται να κάνει… αυτοκάθαρση. Και βεβαίως ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην απειλή, αλλά ότι θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για να αποφασίσει ή όχι τη συνέχιση του Κυπέλλου.
Τα μέλη του ΕΠΕΚΕ όχι μόνον συμφώνησαν σ’ όλα αυτά, αλλά ενθουσιάστηκαν τόσο, ώστε άρχισαν να συγχαίρουν τον κ. Κοντονή, που κουράστηκε να απλώνει το χέρι του για να δέχεται χειραψίες. Αλλά οι βουλευτές-μέλη του ΕΠΕΚΕ είχαν πάρει φόρα και δεν σταματούσαν με τίποτα. Ο ένας συνέχαιρε τον άλλον για την επιλογή του να γίνουν μέλη του ΕΠΕΚΕ. Ο παρακάτω διάλογος είναι χαρακτηριστικός:
«Βουλευτής Α»: «Σε συγχαίρω, σύντροφε, για την πολιτική σου απόφαση».
«Βουλευτής Β»: «Και εγώ σε συγχαίρω για την επιλογή σου και αναδρομικά για την άλλη φορά που είχες χεστεί».

Αυξήθηκε ανέλπιστα!

Ολα αυτά βεβαίως είναι εύγλωττα και πειστικά για τη στάση που σκοπεύει να κρατήσει τις επόμενες εννέα ημέρες ο κ. Κοντονής. Λέω «που σκοπεύει», όχι «που θα κρατήσει», διότι με αυτή την κυβέρνηση όλα είναι ρευστά και οι συνθήκες αλλάζουν με ρυθμούς αλλαγής της πρωθυπουργικής διάθεσης. Δηλαδή, με ρυθμούς ακανόνιστα ταχείς.

Εκείνο που δεν διάβασα στο εμπεριστατωμένο και αναλυτικό ρεπορτάζ της χθεσινής ενημέρωσης στο ΕΠΕΚΕ είναι κάποια αναφορά στα γεγονότα της Ζακύνθου! Εννοώ δηλαδή στα όσα ΦΡΙΚΤΑ, ΑΘΛΙΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ και ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΑ συνέβησαν και διαδραματίστηκαν στις εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου! Λέξη δεν είπε ο κ. Κοντονής για ΑΥΤΑ τα πράγματα και δεν μπορώ καν να εικάσω τους λόγους. Να πω δηλαδή ότι δεν ήξερε; Να υποθέσω ότι δεν άκουσε τίποτα για τον… φόνο;

Μα, όση καλή θέληση και αν έχω, πώς μπορώ, πώς είναι δυνατόν να δεχτώ ότι ο ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ υφυπουργός… δεν έτυχε να μάθει τίποτα; Οτι δεν πήρε είδηση για τίποτα. Οτι το μεσημεράκι είχε ξαπλώσει λίγο και δεν ενημερώθηκε. Οχι, αγαπητοί, δεν τα πιστεύω. Εδώ και ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ η τουριστική κίνηση της Ζακύνθου είχε αυξηθεί στο πολλαπλάσιο από συνήθως. Κυρίες και κύριοι, νταραβεριτζήδες, μπράβοι, τραμπούκοι, αλήτες, τσογλάνια, πρεζάκηδες και γενικά Ο,ΤΙ περιέχει ένας ΑΠΟΠΑΤΟΣ των καταγωγίων έκαναν περαντζάδα στο νησί και επιδίδονταν στην… αγαθοεργή δραστηριότητα της συλλογής ψήφων για την παράταξη του κ. Μαλιούφα.
Στοιχηματίζω λοιπόν ότι ΟΛΑ, μα ΟΟΟΛΑ ήταν εν γνώσει του κ. Κοντονή, ίσως μάλιστα και… πριν συμβούν! Δεν μπορεί να μην είχε ειδοποιηθεί από κάποιον συνεργάτη του για τις περίεργες και ύποπτες αφίξεις στο ωραίο Τζάντε. Οπότε, πρέπει να θέσουμε αλλιώς το ερώτημα: Μα καλά, δεν τον ενόχλησαν καθόλου τα αίσχη, οι αθλιότητες, οι γκανγκστερισμοί;

Η αδιαφορία ισοδυναμεί με ΕΝΟΧΗ!

Πιστεύω ότι ΕΠΡΕΠΕ, ότι ΕΙΧΕ ΚΑΘΗΚΟΝ να ασχοληθεί και να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, αλλά αντ’ αυτού σιώπησε και σιωπά, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε κάθε κακοπροαίρετο αναγνώστη να προχωρήσει σε κακόπιστους και ίσως άδικους συλλογισμούς: «Ρε, μπας και είναι ΚΙ ΑΥΤΟΣ μέρος της προεκλογικής ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ;».
Διότι, φίλοι μου, και ΔΙΑΦΘΟΡΑ υπάρχει, και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Και βεβαίως, το να μην παίρνει θέση ένας δημόσιος άνδρας, ένας υφυπουργός, μπροστά σε φαινόμενα ΣΗΨΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με ΣΥΝΕΝΟΧΗ στην εγκληματική δράση.

Βεβαίως, τα μελλούμενα να συμβούν τις προσεχείς ημέρες σ’ αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Ζακύνθου, θα είναι τέτοιας και τόσης έντασης, ώστε ο κ. Κοντονής να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ πλέον, εκών-άκων, όχι μόνο να πάρει θέση, αλλά και να αναλάβει ΔΡΑΣΗ εναντίον της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ που έχει σχεδόν εξαντλήσει τον… κατάλογο των εγκληματικών ενεργειών προκειμένου να ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ την ΕΠΟ στα ΛΑΜΟΓΙΑ και στους ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ φίλους του μικρομέτοχου του ΟΠΑΠ. Η… ποικιλία των παραπτωμάτων, πλημμελημάτων, κακουργημάτων είναι τόση ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το εύρος του Ποινικού Κώδικα!

Δεν απορώ που οι εισαγγελείς δείχνουν να κωφεύουν, μέχρι τώρα. Υστερα από τόσο θόρυβο, που απασχόλησε μέχρι και το κοινοβούλιο σχετικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τίποτα πλέον δεν μπορεί να με εκπλήξει. Και πάλι όμως, επειδή, όπως σας είπα, είμαι εκ φύσεως καλοπροαίρετος, πιστεύω ότι κάτι θα γίνει στο άμεσο προσεχές μέλλον. Ισως να περιμένουν να κατατεθεί κάποια μηνυτήρια αναφορά, ή κάποια έγκληση, προκειμένου να κινητοποιηθούν.

Από την άλλη όμως, πρέπει να το πούμε κι αυτό. Πως τίποτα δεν πείθει ότι και αν ακόμη κατατεθεί κάποια μήνυση, θα πάρει γρήγορα τη σειρά της για τις δικαστικές αίθουσες. Φοβούμαι δηλαδή ότι θα τοποθετηθεί και αυτήν στη μεγάλη στοίβα των άλλων… εκκρεμοτήτων, ίσως και… κάτω-κάτω, όπου θα αφεθεί να περιμένει.
Εως πότε; Τι να σας πω… Ισως μέχρι το 2036, που θα βγούμε απ’ το μνημόνιο. Με την πιο… αισιόδοξη πρόβλεψη αυτό.

Προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο τους ότι «άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα έργα στην αγιασοφιά», ότι «ξεκινάνε οι μπουλντόζες» κ.ά. παρεμφερή. Τα ρίχνουν κι όπου κάτσει, όσοι φάγανε φάγανε. Δεν είναι όμως έτσι, το ξέρουν και κοροϊδεύουν την κοινωνία των οπαδών τους. Ουδεμία περίπτωση υπάρχει να ξεκινήσουν ΤΑ ΕΡΓΑ, όσες αποφάσεις και αν υπογράψει ο Σκουρλέτης. Εδώ, ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ κατά παντός υπευθύνου. Μία από τις βασικές κατηγορίες, η «ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ». Θυμηθείτε εμένα, που έλεγε κι ο Γκμοχ.

Ρώτησα τον πρόεδρο της ΕΠΟ, μεταξύ σοβαρού κι αστείου: «Εχουν σχέση με την αλήθεια αυτά που διαβάζω ότι σκέπτεσαι να παραιτηθείς;». Η απάντησή του ήταν: «Αν με ξαναρωτήσεις κάτι τέτοιο, θα σου κόψω την καλημέρα. Τα είπαμε αυτά, μία φορά και είναι αρκετή».
 
ΡΩΤΗΣΑ ένα από τα στελέχη της ΕΠΟ που αναφέρονται από τον κ. Κοντονή ότι… πρέπει να αποχωρήσουν, να μου σχολιάσει τις εξελίξεις: «Ο,τι και να γίνει, ένα είναι το σίγουρο. Εγώ δικηγόρο τον Κοντονή δεν πρόκειται ποτέ να προσλάβω. Τζάμπα ο κόπος του».
 
ΝΟΜΙΖΩ ότι θα πρέπει να πιστωθεί την… επιτυχία, ως νομικός, ο κ. Κοντονής. Είναι ο πρώτος νομικός δημοκρατικού κράτους που κατάφερε να καταργήσει τον βασικό κανόνα της νομικής επιστήμης: το τεκμήριο αθωότητος!

ΣΑΝ ΤΟΥΣ φαντάρους-παλιοσειρές μετράμε τις μέρες μέχρι να… αποβληθούμε

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/04/2016)
Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες