Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Απειλή και εκβιασμός διαιτητή περιγράφεται στην καταγγελία Κύζα

Απειλή και εκβιασμός διαιτητή περιγράφεται στην καταγγελία Κύζα

Ωραία, λοιπόν, ο κ. Κύζας έκανε την καταγγελία που έκανε. Σοβαρή - ξεσοβαρή, δεν θα πρέπει να την ερευνήσει η Δικαιοσύνη, τόσο η αθλητική όσο και η ποινική;


Σ’ αυτή την καταγγελία περιγράφεται σαφέστατα ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη, που ασφαλώς θα εμπίπτει σε αμέτρητα άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Δεν είμαι βεβαίως δικηγόρος για να ξέρω ποια ακριβώς, αλλά εμπειρικά και μόνο αν το πάρω, μπορώ να είμαι βέβαιος ότι δεν περιγράφεται καμία σύννομη ενέργεια σ’ αυτή!

Και θυμάμαι, ρε παιδιά, πριν από τρία χρόνια, σ’ εκείνο τον τελικό Κυπέλλου, όταν ένας τύπος από τη ΔΕΑΒ είχε καταγγείλει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε περάσει από τα αποδυτήρια των διαιτητών και τους είχε ευχηθεί καλή επιτυχία, τι είχε γίνει.

Μέχρι που ασκήθηκε δίωξη εναντίον του από τον εισαγγελέα, κ. Κορέα, με την κατηγορία -αν θυμάμαι καλά- του εκβιασμού διαιτητών!

Και να οι ανακρίσεις, και να οι καταθέσεις, και να οι καταγγελίες, και να ο ξεσηκωμός των ΑΡΔοΜΜΕ! Βομβαρδισμός κάθε μέρα πρωτοσέλιδων και τίτλων από τα μέσα του γνωστού επικοινωνιακού μπλοκ, που εμφάνιζε τον ηγέτη του Ολυμπιακού με τη μορφή μικρολαμόγιου του ποδοσφαίρου να προσπαθεί να εκβιάσει διαιτητές! Εδώ, σήμερα, έχουμε μία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ καταγγελία για ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ πράξη. Αν κάποιος εντρυφήσει στις λεπτομέρειες του διαλόγου που περιγράφεται στην καταγγελία, εύκολα θα διαπιστώσει ότι υπήρξε και πραγματική απειλή και εκβιασμός του διαιτητή!

Περιέργως πώς, λες και δόθηκε μία κατηγορηματική εντολή από κάποια ΚΕΝΤΡΙΚΗ διοίκηση, το θέμα είτε αποσιωπήθηκε τελείως είτε πέρασε στα ασήμαντα ρουτίνας είτε σε ορισμένες περιπτώσεις καταβλήθηκε προσπάθεια να «γελοιοποιηθεί».

Είπαμε, ΕΝΤΟΛΕΣ, προφανώς από τη μεριά του ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΥ στους… «αντικειμενικούς» ΑΡΠΑΧΤΡΟΑΡΔακες. Και λέω, ρε παιδιά, αν μπορείτε να φανταστείτε, αν μπορείτε να βάλετε στο μυαλό σας τι ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ έτσι και έβγαινε ένας διαιτητής και κατήγγειλε κάτι που να… περιείχε και Ολυμπιακό ή… Μαρινάκη!

Ο… πρωτοξάδελφος του κουμπάρου του Βαγγέλη!

Να έβγαινε, για παράδειγμα, ένας διαιτητής και να υποστήριζε ότι τον πήρε στο τηλέφωνο κάποιος που του συστήθηκε ως… πρωτοξάδελφος του αδελφού του κουμπάρου του Βαγγέλη Μαρινάκη! Διανοείσθε τι θα γινόταν την επομένη;

Με τη μία και χωρίς… ανάσα θα κινητοποιούσε ο «ψηλός Παναθηναϊκάκιας» ένα τάγμα εισαγγελέων να ασχοληθούν επισταμένα και κατεπειγόντως με την υπόθεση! Γενική επιστράτευση θα κήρυσσε ο «ψηλός Παναθηναϊκάκιας» και τα τηλέφωνα θα έπαιρναν φωτιά. Μαγικό το όνομα Μαρινάκης, φίλοι μου, και μην αμφιβάλλετε. Ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί δικαστικούς διαύλους που διακρίνονται για την αδράνειά τους σε καραμπινάτες εγκληματικές ενέργειες. Της… Κορέας θα γινόταν, αν συνέτρεχε η περίπτωση που προανέφερα και δεν έχω ουδεμίαν αμφιβολία περί αυτού. Καλύτερα, όμως, να το σταματήσω εδώ, γιατί χρονιάρες μέρες που είναι, δεν… συμφέρει να βρούμε και κανένα μπελά, στα καλά του καθουμένου.

Μετά το Αγιον Πάσχα πάλι.

ΥΓ.: ΕΙΠΕ: «Ψεύτες και κλέφτες»! (Μαουρίτσιο Ταρίκο, βοηθός του προπονητή Πογέτ, όταν δούλευε στην ΑΕΚούλα)! Με τρεις λέξεις τα είπε ΟΛΑ!

ΥΓ.2: Και για το «ψεύτες και κλέφτες» του βοηθού του Πογέτ πάντως «γελάνε» στην Κούλα. «Αστε τον να σκούζει», λένε και ξεκαρδίζονται στα γέλια…

ΥΓ.3: Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚούλας και της έμειναν οι τρεις αγωνιστικές. Που σημαίνει, δηλαδή, ότι τιμωρήθηκε με ΙΔΙΑ ΠΟΙΝΗ σαν αυτή που έφαγε ο ΠΑΟΚ, του οποίου οι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο και ΔΙΕΚΟΨΑΝ τον αγώνα! Τακτικούς δικαστές δεν θέλανε;

ΥΓ.4: Από το «πάνω ράφι» έγραφε η κοντή αθλητική ότι θα… «ψωνίσει» η Κούλα προπονητή. Και μέσα διαβάζουμε ότι ενδιαφέρεται για έναν Λουίς Θέδαρ Σαμπόρδο, Ισπανό, πρώην της Αλμπαθέτε (τελευταία στη Β’ Εθνική Ισπανίας!) που έχει απολυθεί λόγω της… πρωτοφανούς του επιτυχίας. Εντάξει, δεν αμφιβάλλω ότι είναι όντως περίπτωση από το «πάνω - πάνω ράφι». Κοντά στις αράχνες.

«Μας γέμισε πορδές»

Μου γράφει ο Ζαχαρίας Μιχαήλ (zachos50@yahoo.gr) παλιός και καλός αναγνώστης της στήλης: «Τελικά πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο Παοκ; Μάλλον ουδείς γνωρίζει με τον απρόβλεπτο Ιβάν. Συζητάει με το νομικό του επιτελείο και αποφασίζει να κατέβει. Του την πέφτουν οι οπαδοί του και αποφασίζει να μην κατέβει. Και η δικαιολογία έτοιμη. Διότι δεν θα παίξουν ξένοι διαιτητές στον αγώνα και δεν άλλαξε η ΕΠΟ όπως είχε τονίσει μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Μάλιστα, κ. Ιβάν καραγκιοζάκο. Θα ήσουν, όμως, μάγκας αν έλεγες “Δεν θα κατέβουμε ούτε για τα πλέι οφ”. Γιατί και στα πλέι οφ Ελληνες διαιτητές θα είναι και ούτε η ΕΠΟ θα παραιτηθεί. Επομένως μας γέμισες πορδές και κάθε φορά που μιλάς πέφτεις και πιο χαμηλά. Κλείσε το, λοιπόν, το ρημάδι το στόμα σου γιατί δεν αντέχεσαι άλλο».

Ούτως ή άλλως, «βύθιση» υπάρχει…

Η είδηση μου προκάλεσε μελαγχολία. Και αναμνήσεις. Πιστεύω και σε πολλούς φίλους Πειραιώτες, από τους πιο παλιούς. Βυθίζεται, λέει, η «Παναγία της Τήνου», το παλιό, ιστορικό σκαρί της εφοπλιστικής οικογένειας. Τελευταία ενημέρωση ότι μάλλον δεν θα βυθιστεί, θα σταθεροποιηθεί και θα κρατηθεί στην επιφάνεια.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, μεταξύ της τυπικής και της ουσιαστικής. Η ΒΥΘΙΣΗ υπάρχει.
Θυμάμαι, πριν από καμιά 25αριά χρόνια, αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν, όταν ασχολούμουν με τα λεγόμενα «βαριά» αθλήματα, είχα κάνει κάποιες σημαντικές γνωριμίες με αξιόλογους ανθρώπους.

Στην ελληνική πυγμαχία, τότε, κυριαρχούσαν δύο ονόματα πολύ σημαντικών αθλητών. Του Γιώργου Δουρή, πρωταθλητή Ελλάδος του Ολυμπιακού, και του Γιώργου Σπυριδάκη, πρωταθλητή Ελλάδος της ΑΕΚ. Και οι δύο με αμέτρητες διακρίσεις και πολλά μετάλλια στο εξωτερικό, αλλά κυρίως εξαιρετικοί χαρακτήρες. Δυστυχώς, ο απίστευτα ευαίσθητος και ιδεολόγος πυγμάχος Σπυριδάκης αυτοκτόνησε πριν από πολλά χρόνια.

Για τον Γιώργο τον Δουρή δεν ξέρω πολλά πράγματα, καθώς έχω να ακούσω νέα του από τότε. Εύχομαι να είναι καλά στην υγεία του.

Εκείνη την εποχή, που λέτε, το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού κυριολεκτικά ανθούσε. Εβγαζε συνεχώς πρωταθλητές, που πρωταγωνιστούσαν σε όλες τις κατηγορίες. Ανάμεσά τους ένα λεβεντόπαιδο, με μεγάλο ταλέντο και προοπτικές για μεγάλη εξέλιξη. Το όνομά του, Γιώργος Βεντούρης. Ναι, της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας Βεντούρη, που κυριαρχούσε τότε στην παράκτια ναυτιλία. Ενα από τα τέσσερα αδέλφια, τους γιους του καπετάν Κώστα Βεντούρη, πατριάρχη της οικογένειας. Ο Γιώργος Βεντούρης κατάφερε και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του. Νομίζω ήταν μία κατηγορία κάτω από του Δουρή. Φημιζόταν για την παλικαριά, την αντοχή και τη δύναμη της γροθιάς του, αλλά και για την απλότητα και την ανθρωπιά του. Είχε βοηθήσει πολλά φτωχά πυγμαχάκια, που διακονούσαν στο άθλημα. Φυσικά και μέγας Ολυμπιακός. Για τον Γιώργο Βεντούρη κατά διαστήματα μάθαινα πράγματα κυρίως από την τηλεόραση, άσχετα με την πυγμαχία. Νομίζω ότι αποσύρθηκε νωρίς, για προσωπικούς λόγους. Και τα νέα που μάθαινα και αφορούσαν την προσωπική του ζωή, δεν ήταν πάντα ευχάριστα. Ελπίζω και εύχομαι να είναι καλά και αυτός και η οικογένειά του. Οσο καλά μπορεί να είναι κανείς, στη σημερινή Ελλάδα και κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες. Τέλος πάντων.
ΥΓΕΙΑ σε όλους και καλή Ανάσταση.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους… ΓΕΝΙΚΩΣ και… ΕΙΔΙΚΩΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ από την UEFΑ για να εξετάσουν τον φάκελο αδειοδότησης του Πανιώνιου. Και αμέσως μετά θα εξετάσουν τον φάκελο του ΠΑΣ Γιάννινα

Πρέπει να ομολογήσω την αδυναμία μου. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, εγώ είμαι υποχρεωμένος να ασχολούμαι ΚΑΙ με κλόουν. Ειδικά από το τσίρκο της Τούμπας, που διαθέτει τους κορυφαίους του είδους

Τα μάθατε τα νέα; Η FIFA, λέει, καταργεί την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας, μετά το φιάσκο με τον Πλατινί. Θα την αντικαταστήσει με άλλη. Ηδη ο Κοντονής ανέλαβε το σχετικό πρότζεκτ, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Επειδή έτυχε ένας ιδιόρρυθμος με μία κουστωδία ύποπτων τύπων να προσπαθεί με κάθε τρόπο να το απαξιώσει, δεν σημαίνει και πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει απαξιωθεί. Εχει και τη δύναμη, και την αντοχή να αντισταθεί και στο τέλος να νικήσει  

Ο ΤΡΑΪΑΝΟΣ έχει να κάνει κανένα σχόλιο για την καταγγελία Κύζα;

Σοβαρά ποινικά αδικήματα από τον«Δημήτρη Μελισσανίδη»

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ άμεση δικαστική διερεύνηση της καταγγελίας

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/04/2016)
Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες