Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Σοκαριστικό: O Λοτζέσκι έπαιξε κορώνα- γράμματα τη ζωή του!

Σοκαριστικό: O Λοτζέσκι έπαιξε κορώνα- γράμματα τη ζωή του!

Απίστευτη αποκάλυψη για τον άσο του Ολυμπιακού και το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει..

Τι συμβαίνει με τον Ματ Λοτζέσκι και τι είναι η σπληνομεγαλία από την οποία πάσχει; Φέρνουμε στο φως άγνωστες λεπτομέρειες για το πώς έπαιξε κορώνα γράμματα τη ζωή του, αλλά και για το πότε εκτιμάται η επιστροφή του...


Τα 26'35'' συμμετοχής του Ματ Λοτζέσκι στη Μόσχα, όπου καταγράφεται ο τελευταίος αγώνας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (12 Φεβρουαρίου 2016, σκορ 92-85, Λοτζέσκι 10 πόντοι), κόντεψαν να βάλουν τον Αμερικανό σε τεράστιες περιπέτειες. Τεράστιες όμως! Ο 31χρονος γκαρντ αισθανόταν ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και στο στομάχι, αλλά η λαχτάρα του να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα του σε ένα δύσκολο ματς, δεν τον έβαλε σε περαιτέρω σκέψεις.

Την επόμενη ημέρα (13/2) το πρόβλημα δεν μειώθηκε και έτσι, αμέσως μετά την άφιξη της ερυθρόλευκης αποστολής στην Αθήνα, υπεβλήθη στην απαραίτητη κλινική εξέταση. Το εύρημα ήταν εντυπωσιακό: Σπληνομεγαλία! Πρόκειται για τη διόγκωση του σπλήνα (σσ. και όχι της σπλήνας, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αν και με την πάροδο του χρόνου έχει υπερισχύσει το θηλυκό), ο οποίος είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα, που αποτελεί μέρος του λεμφικού συστήματος και ουσιαστικά λειτουργεί ως ασπίδα κατά των μολύνσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση (13/2), «ο Ματ Λοτζέσκι υποβλήθηκε το μεσημέρι σε αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι ταλαιπωρείται από ιογενή λοίμωξη. Ο Ματ θα μείνει κλινήρης για δυο μέρες και εκτός προπονήσεων για μια εβδομάδα. Ύστερα από μια εβδομάδα θα επανεξεταστεί κι αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει προπονήσεις. Αρχικά ατομικές και σταδιακά με την ομάδα». Ακριβώς δέκα ημέρες αργότερα (23/2), η ενημέρωση δημοσιοποιούσε μια ενδιαφέρουσα ονομασία:

«Ο Ματ Λοτζέσκι έχει προσβληθεί από μεγαλοκυτταροϊό και απέχει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας από το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016. Ο Αμερικανός γκαρντ υποβλήθηκε σε νέο εργαστηριακό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν ήταν τα επιθυμητά και θα χρειαστεί να συνεχίσει τη θεραπεία του για τουλάχιστον δέκα μέρες ακόμη».

Μεγαλοκυτταροϊός, λοιπόν. Η αλλιώς CMV (Cytomegalovirus). Είναι ο ιός, που έπληξε τον Λοτζέσκι και δημιούργησε τη σπληνομεγαλία, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να αισθάνεται στομαχικές διαταραχές, κόπωση και απώλεια βάρους, η οποία σύμφωνα με την έρευνα φτάνει τα 3-4 κιλά, κάτι που γίνεται ορατό δια γυμνού οφθαλμού κυρίως στα ζυγωματικά του προσώπου του. Το πιο σοκαριστικό, όμως, είναι το τι θα μπορούσε να πάθει ο Λοτζέσκι αγωνιζόμενος στη Μόσχα.

Οι ειδικευμένοι ιατροί είναι ξεκάθαροι και όλες οι διατριβές αναφέρουν το εξής: Σε ασθενείς με σπληνομεγαλία υπάρχει ο κίνδυνος ρήξης του οργάνου, που μεταξύ άλλων μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια έντονης επαφής στα σπορ!!! Με πιο απλά λόγια, στη Μόσχα ο Λοτζέσκι έπαιξε τη ζωή του κορώνα - γράμματα και από τύχη δεν δέχτηκε κάποιο δυνατό χτύπημα (π.χ. αγκωνιά σε κάποιο σκριν ή τη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ), που θα του προκαλούσε τεράστια βλάβη σε ένα από τα σημαντικότερα όργανα. Το τι θα μπορούσε να προκαλέσει η ρήξη, ας το αφήσουμε καλύτερα. 

Πηγή:sportdog.gr & sdna.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες