Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Τι θα γίνει αν γίνει το ποδοσφαιρικό Grexit;; ΤΕΡΑΣΤΙΑ η οικονομική ζημιά!

Τεράστια η οικονομική ζημιά!

Διανύουμε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση "μαστίζει" την Ελλάδα με εκατομμύρια συμπολίτες μας να έχουν ακόμα και προβλήματα διαβίωσης. Την ίδια ώρα η ελληνική Κυβέρνηση αυξάνει διαρκώς τους φόρους και ψάχνει έσοδα.


Κι από την άλλη... Κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσουμε στο Grexit! Αλλά οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται μονάχα σε ποδόσφαιρο -αθλητικό δηλαδή- επίπεδο. Οι οικονομικές θα είναι πολύ μεγάλες και η απώλεια εσόδων για το Κράτος τεράστια!

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά για να δούμε τι θα συμβεί εφόσον φτάσουμε στο Grexit, κάτι που βάσει τωρινών δεδομένων είναι θέμα ημερών... Οι στοιχηματικές εταιρίες, εντός Ελλάδας, δεν θα μπορούν αν συμπεριλάβουν στα κουπόνια τους αγώνες από ξένα πρωταθλήματα.

Μειώνεται ο τζίρος τους, μειώνονται και οι φόροι που δίνουν στο Κράτος. Οι ξένες εταιρείες δίνουν κοντά στα 50 εκατ. € το χρόνο, ενώ πολλαπλάσιο είναι το ποσό από τον ΟΠΑΠ.
Οι ΠΑΕ πληρώνουν 40% φορολογία στα συμβόλαιο. Εάν φύγουν οι ξένοι παίκτες που έχουν τα μεγαλύτερα, θα υπάρξει περαιτέρω μείωση εσόδων για το Κράτος. Εάν υπάρξει αποκλεισμός της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, ακυρώνονται τα συμβόλαια με διαφημίσεις, χορηγίες, ακόμα και το τηλεοπτικό. Νέα απώλεια εσόδων. Με το συνολικό ποσό να φτάνει κοντά στα δύο δις ευρώ.

Μάλλον η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει εξετάσει καλά όλα τα δεδομένα και θέλει να "πετάξει", την ώρα που ο λαός κάνει θυσίες, ευρώ από τα κρατικά έσοδα λόγω της εμμονής ορισμένων στελεχών της να συντελέσουν στο Grexit του ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Πηγή:redking.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες