Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Αλλαγή που θα σημαίνει χρυσάφι!

Αλλαγή που θα σημαίνει χρυσάφι!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου...

Μία ιδέα που αν υλοποιηθεί θα ευνοήσει αφάνταστα μία σειρά συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, επεξεργάζονται στην UEFA, στο πλαίσιο της κινητικότητας που υπάρχει εδώ κι αρκετό καιρό για την αναμόρφωση των κυπέλλων Ευρώπης, όπως της ζητάνε και οι μεγαλύτεροι σύλλογοι, αλλά και πολλοί χορηγοί.


Σύμφωνα με αυτήν τη σκέψη, θα αλλάξουν τα κριτήρια για τη συμμετοχή των ομάδων στους ομίλους του Champions League και δεν θα είναι με βάση τη βαθμολογία των χωρών, αλλά των συλλόγων! Μία τέτοια εξέλιξη θα ερχόταν «κουτί» στον Ολυμπιακό, που βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στις θέσεις μεταξύ 20 και 30 της βαθμολογίας της UEFA σε επίπεδο συλλόγων. Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός, χάρη στις δικές του καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα, ανεβαίνει στην κατάταξη, ενώ η Ελλάδα πέφτει, αφού οι υπόλοιπες ομάδες δεν της προσφέρουν σχεδόν τίποτα.

Βέβαια, προς το παρόν μιλάμε για σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι. Τα πράγματα θα πάρουν πιο ουσιώδη μορφή προς το τέλος της άνοιξης, αλλά και μόνο το ότι υπάρχει η ιδέα να λαμβάνεται περισσότερο υπόψη η βαθμολογία των συλλόγων δείχνει μία τάση. Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός στην 5ετία που τελειώνει φέτος είναι στην 24η θέση. Πέρσι ήταν στην 28η. Και πρόπερσι στην 27η. Αρα, επί μία τριετία είναι μεταξύ Νο 24 και Νο 28. Οπότε, αν στους «32» της φάσης των ομίλων, μπαίνουν οι 32 πρώτες στη βαθμολογία της UEFA, σε συνδυασμό και με κάποια άλλα κριτήρια, ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ κοντά!

Αντίθετα, με τη θέση της Ελλάδας στη γενική βαθμολογία, ο όποιος πρωταθλητής Ελλάδας ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται, αφού έχουμε φτάσει στη 13η θέση και από τις πρώτες χώρες βγαίνουν τρεις και τέσσερις ομάδες -και στο εγγύς μέλλον θα βγαίνουν και περισσότερες…

Γενικά στην UEFA η κινητικότητα εδώ και καιρό είναι έντονη, με διάφορες προτάσεις να έρχονται από παντού!

Για παράδειγμα, υπάρχει πρόταση από μέγα χορηγό από την Αμερική, να διεξάγονται κάποιες αγωνιστικές επί αμερικανικού εδάφους, π.χ. στη Νέα Υόρκη!

Υπάρχει άλλη πρόταση να μειωθούν οι ομάδες από 32 σε 14 ή ακόμη και 16, με στόχο να γίνονται όσο το δυνατόν πιο πολλά μεγάλα παιχνίδια.

Υπάρχει πρόταση από την Ολλανδία οι ομάδες να γίνουν 48 για να εκπροσωπούνται σίγουρα χώρες όπως ακριβώς η Ολλανδία και το Βέλγιο.

Υπάρχει πρόταση δημιουργίας εκ νέου τρίτης διοργάνωσης, κάτω από το Europa League, που θα απορροφήσει τις ομάδες από τις χώρες που συνήθως δίνουν πολλά προκριματικά το καλοκαίρι. Γιατί υπάρχει μία τάση, που θέλει ειδικά στο Champions League όσο το δυνατόν πιο λίγα προκριματικά.
Η ουσία είναι ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Κι αν είναι λίγο όπως τις θέλουμε, θα φέρουν χρυσάφι για τον Ολυμπιακό.

Πηγή: Γαύρος

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες