Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Εκρηκτικό μείγμα λύσσας εναντίον του Ολυμπιακού

Εκρηκτικό μείγμα λύσσας εναντίον του Ολυμπιακού

Μάλιστα, κύριοι. Η λέξη «υποκρισία» έχει χάσει πλέον την αξία της. Το να τη χρησιμοποιεί δηλαδή κανείς προσπαθώντας να σχολιάσει τα συμβαίνοντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επί εποχής Κοντονή αποτελεί κοινοτοπία.


Λες «υποκρισία» και δεν ενοχλείται κανένας. Οπότε, ψάχνεις να βρεις άλλη λέξη που να αποδίδει το ίδιο νόημα σε υπερθετικό, αλλά και πάλι είναι δύσκολο. Μένουμε λοιπόν στην υποκρισία, που σε συνδυασμό με την έπαρση, την εξουσιολαγνεία και τη φασίζουσα νοοτροπία, σχηματίζουν εκρηκτικό συνδυασμό.
Μην τα πολυλογούμε, όμως, και μπαίνουμε στα γεγονότα. Πάνω στην αμηχανία του, ο «μπερδεμένος» Κοντονής αποφάσισε να καλέσει -λέει- τους «τέσσερις» μεγάλους, για «να… κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρούνε λύσεις για το ποδόσφαιρο»!

Απίστευτο το φαινόμενο: Σε φράση μιας ντουζίνας λέξεων να υπάρχουν τόσες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, τόσα ΛΑΘΗ ΟΥΣΙΑΣ και τόσα ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ νοήματα! Ας τα πάρουμε όμως ένα προς ένα. Τι θα πει «τους τέσσερις μεγάλους»; Ποιοι είναι οι… «μεγάλοι» δηλαδή; Αυτός που από το ΤΙΠΟΤΑ και χωρίς να βάλει ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ εμφανίζεται ως «ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ», ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ επίσημη σχέση μαζί της; Τι είναι δηλαδή ο κ. Μελισσανίδης στην ΑΕΚ; Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ, που αποτελεί και τακτικότατο συνομιλητή του; Τι είναι ο κ. Μελισσανίδης, κύριε Κοντονή; Είναι πρόεδρος της ΑΕΚ; Είναι μέλος του Δ.Σ. της; Είναι, έστω, απλός μέτοχος;

Να σου πω εγώ τι είναι, ΥΠΟΚΡΙΤΗ υφυπουργέ: Είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ. Είναι ένας άνθρωπος πού «νταλαβερίζεται» με την ΑΕΚ, χωρίς καμία επίσημη ιδιότητα. Φυσικά, δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, έτσι; Από πού κι ως πού ιδιοκτήτης μιας ανώνυμης εταιρείας, χωρίς μετοχές, χωρίς κεφάλαιο, χωρίς να βάλει ΠΟΤΕ έστω και ΕΝΑ ΕΥΡΩ;

Αυτός είναι ο ένας… «μεγάλος» απ’ αυτούς που «κάλεσε», όπως λένε τα εξαπτέρυγά του, ο κ. Κοντονής για να τους… «βάλει στο ίδιο τραπέζι». Ο έτερος είναι ο κ. Αλαφούζος. Ο οποίος, βεβαίως, έγινε και αυτός ιδιοκτήτης και πρόεδρος μιας ΠΑΕ, δηλαδή ουσιαστικά ενός περιουσιακού στοιχείου αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, καταβάλλοντας τμηματικά σε «αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου» (που βεβαίως πρέπει να είσαι ειδικός για να ψάξεις καλά τις διαδικασίες) ποσά-ψίχουλα αναλογικά με την αξία της! Φυσικά, το δικαστικό του παρελθόν είναι πλουσιότατο.

Ο τρίτος είναι ένας ανεκδιήγητος «ομογενής» επιχειρηματίας (για πολλούς ακόμα και το «ομογενής» αμφισβητείται, αλλά δεν έχει σημασία έτσι όπως έχουμε μπερδευτεί σήμερα). Ενας επιχειρηματίας με μάλλον αμφιλεγόμενες δραστηριότητες, αλλά σίγουρα με εντελώς αποτυχημένη παρουσία στον ποδοσφαιρικό χώρο. Η ομάδα του επί της εποχής του βρίσκεται στον μεγαλύτερο κατήφορο της ιστορίας της.

Ο πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ ένας και μοναδικός

Αυτοί είναι οι… «μεγάλοι», κύριε Κοντονή; Οχι βέβαια, αυτοί είναι οι τύποι που θέλουν να ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους μεγάλους, με έναν και μόνο σκοπό: να φανούν ότι είναι… «ίσοι» με τον ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ, τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βεβαίως. Αυτός ΕΙΝΑΙ ο ΜΕΓΑΛΟΣ και οι άλλοι τρεις απλώς παραποιούν την ιδιότητα, με τη δική σου, υφυπουργική βοήθεια.

Πού ακούστηκε, ρε λεβέντη υφυπουργέ, να καλείς «στο ίδιο τραπέζι» με τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη; Από πού κι ως πού; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να «εξισώνεις», να «τσουβαλοποιείς» και να «επιπεδώνεις» τον ΓΙΓΑΝΤΑ με τα νανάκια;
Να σου πω λοιπόν κάτι που ίσως και να σε βοηθήσει να κατανοήσεις την ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα καλύτερα. Βλέπεις, το παρελθόν δείχνει καμιά φορά τον δρόμο στο παρόν.

Ο στόχος του Γιώργου Λιάνη

Ενας από τους προκάτοχους της καρέκλας που κρατάς σήμερα, κύριε Κοντονή, ήταν ο Γιώργος ο Λιάνης. Πασίγνωστος ο Λιάνης και πριν γίνει υφυπουργός Αθλητισμού, διότι ήταν (και είναι ακόμα) ένας εξέχων δημοσιογράφος και πιο παλιά και ποδοσφαιριστής. Θέλω να πω, δηλαδή, δεν ήταν ούτε τυχαίος -όπως καλή ώρα- ούτε αλεξιπτωτιστής στον χώρο. Στην πρώτη του περίοδο ως υφυπουργός Αθλητισμού, ο Λιάνης είχε σλόγκαν: Οτι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα σωζόταν μόνον αν κάθονταν στο ίδιο τραπέζι ο Κόκκαλης με τον Βαρδινογιάννη! Αυτούς τους δύο έλεγε, άλλους δεν έβαζε στο ίδιο τσουβάλι, διότι απλώς ΗΞΕΡΕ την πραγματικότητα. Και, βεβαίως, ήταν και οι δυο τους πραγματικοί ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, πραγματικά «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ούτε αεριτζήδες ήταν, ούτε λαμόγια, ούτε νταλαβεριτζήδες που θέλουν να δείχνουν «μεγάλοι».

Δύο θητείες είχε ως υφυπουργός Αθλητισμού ο Λιάνης. Από το 1993 ως το 1996 η πρώτη, και από το 2002 ως το 2004 η δεύτερη. Αυτό που εμφάνιζε ως «σκοπό καριέρας» δεν έγινε ΠΟΤΕ! Και ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ δεν έγινε. Διότι Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης ήταν ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ και ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Ούτε συνέταιροι ήταν, ούτε… σύμμαχοι της πλάκας. Πολλές φορές στην ιδιωτική τους ζωή βρίσκονταν και παίζανε… μπιρίμπα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ήταν ΜΟΝΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Οπως ακριβώς ΕΠΡΕΠΕ, δηλαδή. Δεν τελειώσαμε όμως, Σταύρο. Αύριο συνεχίζουμε…

Μεγάλη η… χάρη της «αγιασοφιάς»! Και από το ΕΣΠΑ βγάζουν εκατομμύρια για πάρτη της!

ΕΙΔΗΣΑΡΑ: Και λεφτά από το… ΕΣΠΑ «έβγαλε» η… πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση στον Μελισσανίδη (δηλαδή στην εταιρεία του) για την «αγιασοφιά»! Προκειμένου μάλιστα να «τρέξει» πιο γρήγορα η εκταμίευση, συστήσανε στο υφυπουργείο Αθλητισμού και ειδική… «ομάδα εργασίας»!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσόν, που θα εκταμιευτεί τμηματικά, δεν θα υστερεί εκείνου που έχει βγάλει η Περιφέρεια, δηλαδή περίπου ΕΙΚΟΣΙ εκατομμυριάκια. Οπότε έχουμε είκοσι συν είκοσι, ίσον σαράντα, που βέβαια δεν θεωρούνται αρκετά για να ολοκληρωθεί το μεγάλο πρότζεκτ!
Εντάξει όμως, δεν πειράζει, για μαγιά φτάνουν, και έτσι και λείψουν μερικά ακόμη για να τελειώσει η «αγιασοφιά», δεν τρέχει και τίποτα. Και στον δρόμο να ψάξει κανείς να βρει μερικά εκατομμύρια ακόμη για τη… χάρη της, θα τα βρει.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

*** Μου γράφει: «Υπάρχει εγκληματική ομάδα στην ήττα του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή. 1) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γκιρτζίκης είναι από τη Θράκη. 2) Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του Πανθρακικού Θαν. Παπαγεωργίου προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. 3) Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Πανθρακικού ΠΑΠΑγεωργίου έχει μπροστά το «ΠΑΠΑ», παραπέμποντας στον διαιτητή Παπά, κάτι που εκνεύρισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Φυσικά αυτό είναι έργο ΕΠΟ. Ολα αυτά οδηγούν τον Κοντονή στον μονόδρομο διακοπής και του πρωταθλήματος...».

Παρασκευή Παρασκευάς poros20142014@yahoo.gr
*** Μου γράφει (2): «Aγαπητέ Μανώλη, είμαι σίγουρος ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Σταύρακα είναι όλη η Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτόν! Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο τρελό... Αν ο Τσίπρας είχε μια έστω και ελάχιστη γνώση για το ποδόσφαιρο, θα τον είχε ξαποστείλει εδώ και καιρό...».

philip philip philip261@hotmail.com
ΣΧΟΛΙΟ: Φίλτατε, συμφωνώ ότι υπάρχει κάποιο… «προβληματάκι». Σαν από κάπου να… «μπάζει» δηλαδή. Οσο από επικινδυνότητα, ο τύπος ξεχειλίζει! Πιστεύω ότι υπάρχουν επιστημονικοί όροι που να εξηγούν αυτές τις ψυχοπαθολογικές καταστάσεις. Για «τρελός» όμως και μάλιστα… «επικίνδυνος τρελός», εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωματεύσουμε.
Προς τον Παναγιώτη Β.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Παλιές εποπτείες με ψιλοσφυριγματάκια, ψιλοτσαμπουκαλίκια, νυχτερινά κέντρα, λουλούδια και… λουλουδούδες, άσχημα μπλεξίματα με Μολδαβές, παραγοντιλίκια σε ερασιτεχνικά σωματεία και πάει λέγοντας.

Παναγιώτη Β., όταν «μπαίνουν μπροστά για να σε στηρίξουν» τέτοιοι, δεν είναι για να καυχιέσαι, αλλά για να μασάς και να φτύνεις. Ντροπή και κατάντια είναι.

*** Είναι κανόνας της ανθρώπινης ανατομίας: Η άλλη όψη μιας «σιδερένιας πυγμής» είναι μια… απαλή χούφτα

*** Αν ο Στυλιαράς νομίζει ότι «έτσι» εξασφάλισε θέση στη… «νέα κατάσταση», πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Ούτε για τη θέση του στην… τωρινή δεν πρέπει να είναι σίγουρος πλέον.

*** Μακάβριο εύρημα των ανδρών της Ασφάλειας Ιωαννίνων: Δίπλα στα γκαζάκια που βρέθηκαν στο καμένο αυτοκίνητο του Κύρκου βρήκανε και ένα… κασκόλ!

*** Τρεις δικογραφίες που αφορούν τον καναλάρχη-πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, από δραστηριότητες εκτός ποδοσφαίρου, αναπαύονται στο συρτάρι της 23ης ανακρίτριας. Πιο παλιά ήταν καταχωνιασμένες σε άλλο συρτάρι και ακόμα πιο παλιά σε άλλο! Ετσι πάει αυτή η δουλειά, εδώ και χρόνια. Από το ένα συρτάρι στο άλλο μεταφέρονται αυτές οι δικογραφίες.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/03/2016)

Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες