Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Οι δικαστές, ο κώδικας κι οι σύλλογοι…

Οι δικαστές, ο κώδικας κι οι σύλλογοι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα για τις τιμωρίες της αθλητικής δικαιοσύνης.


***Πριν φώναζε ο Παναθηναϊκός. Τώρα φωνάζει ο ΠΑΟΚ. Για τις βαριές τιμωρίες τους από τις πειθαρχικές επιτροπές της Λίγκας και της ΕΠΟ.

***Εδώ πρέπει βέβαια να θυμηθούμε ότι πλέον οι ποινές επιβάλλονται όχι από επιτροπές με δικηγόρους και συνταξιούχους δικαστές, όπως συνέβαινε επί σειρά ετών. Με αρκετούς συλλόγους να διαμαρτύρονται ότι οι επιτροπές αυτές επηρεάζονταν από την ΕΠΟ.

***Πλέον οι ποινές επιβάλλονται από τακτικούς δικαστές, που ορίζει ουσιαστικά η πολιτεία. Ήταν κάτι για το οποίο έκανε πόλεμο η αθλητική ηγεσία. Και το χαιρέτησαν όλοι οι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι, που αντιπαλεύονται τον Ολυμπιακό.

***Κι όμως ακούμε συνεχώς από τη Θεσσαλονίκη περί ευθύνης της…ΕΠΟ για την βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ. Μία τιμωρία που έχει επιβληθεί από τακτικούς δικαστές, για τους οποίους υπερθεμάτιζε ο ΠΑΟΚ…


***Αν θέλουμε να μιλήσουμε με σοβαρότητα, τώρα: αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύλλογοι είναι να ζητήσουν άμεσα από την ΕΠΟ την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα, ο οποίος περισσότερο δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα.

***Οι ομάδες αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος αποδεχόμενοι ένα τέτοιο πειθαρχικό κώδικα, από τον οποίο προκύπτουν τιμωρίες απίθανες, όπως π.χ. να κλείνει ένα γήπεδο επειδή έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ένας…πυρσός (και δη σε χώρο μακριά από παίκτες) η, ένας…αναπτήρας!

***Ας κοιτάξουν οι σύλλογοι, η Λίγκα, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, να φτιάξουν ένα πειθαρχικό κώδικα σαν κι αυτόν που έχει η ΟΥΕΦΑ. Αυστηρότατο μεν, αλλά με βάση την ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

***Διότι, όσο υπάρχει αυτός ο κώδικας, οι δικαστές όντας υποχρεωμένοι να τον εφαρμόζουν, θα παίρνουν αποφάσεις εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας…
 
Πηγή:sport-fm.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες