Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Στη Βουλγαρία μεταφέρει τις δραστηριότητες της ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης!

Στη Βουλγαρία μεταφέρει τις δραστηριότητες της ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης!

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για τις... επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, φιλοξενεί η DealNews και αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα «agro24.gr». Είναι τρομερό, πάντως αυτό. Ο ίδιος λέει διαρκώς πως επενδύει στην Ελλάδα, αλλά καλό θα είναι να μας πει πως γίνεται να «επενδύει» στη χώρα μας και να μεταφέρει μία επιχείρηση ιδιοκτησίας του εκτός Ελλάδας...Μάλιστα, αφορά την απόφαση που φημολογείται να έχει πάρει ο Ιβάν Σαββίδης ώστε να αγοράσει έκταση στη Βουλγαρία για τη δημιουργία καπνοβιομηχανίας στη γειτονική χώρα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της DealNews: «Από τον Αύγουστο του 2013, οπότε και το πλειοψηφικό ποσοστό της ΣEKAΠ πέρασε στον έλεγχο του Iβάν Σαββίδη, ο ομογενής επιχειρηματίας αγωνίζεται για να της αλλάξει πλεύση και να τη βγάλει από τη στενωπό στην οποία είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα.
H απαξίωση της άλλοτε κραταιάς συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας είναι τέτοια που τα μερίδια αγοράς της έχουν κατακρημνιστεί και μάλιστα πριν από λίγο καιρό ανέρχονταν σε μόλις 1%. Tώρα ο μεγαλομέτοχος του ΠAOK μέσα από διάφορες εμπορικές και επενδυτικές ενέργειες προσπαθεί να αναστρέψει την αρνητική πορεία της. Στοίχημα δύσκολο βέβαια, δεδομένου ότι όταν μια εταιρία είχε φτάσει ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, θέλει τεράστια προσπάθεια για να σηκώσει κεφάλι.

Το τελευταίο «χτύπημα» του Iβάν Σαββίδη είναι η νέα επένδυση που φέρεται να προετοιμάζει στη γειτονική Βουλγαρία. Μέσω της ΣEKAΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, απέκτησε έκταση 30 στρεμμάτων στην πόλη Kίρκοβο με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου. Στόχος του είναι να αξιοποιήσει την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα μερίδια αγοράς σε όλη τη Bαλκανική και να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ελληνική ΣEKAΠ.

Αλλά και το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της εταιρίας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας της, λανσάροντας στην αγορά νέα σήματα κομμένου καπνού (Old Town 17 μπλε και κίτρινο) και ακολούθησε ο εμπλουτισμός της σειράς GR International και του BF. Επιπλέον η εταιρία παράγει και αρκετά σήματα της Donskoy Tabak, συμφερόντων Σαββίδη, που βρίσκεται στη Ρωσία.

Παρά την εμπορική αντεπίθεση πάντως, φαίνεται πως το κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων παραμένει τεταμένο εξαιτίας των διαδικασιών για υπογραφές ατομικών συμβάσεων ή εκ περιτροπής εργασία για όσους δε δεχτούν. Αυτό που υποστηρίζουν πάντως, εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι πως παρά τις εξ αντιθέτου διακηρύξεις, οι παραγγελίες είναι λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν.

Οι νέες ατομικές συμβάσεις αποτελούν ένα μέτρο «άμυνας» απέναντι στην κρίση, ώστε να περικοπούν τα λειτουργικά κόστη και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, όπως τονίζεται από την πλευρά της διοίκησης».

Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες