Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Μέχρι και η ΔΟΕ αντιδρά στην απόφαση Κοντονή για το νομοσχέδιο!

kontonis
 
Η FIFA δεν θα είναι η μοναδική ομοσπονδία που αναμένεται να έρθει σε ρήξη με τον Σταύρο Κοντονή για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τον Μάιο και αφορά την...Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου η οποία θα στείλει εντός της επόμενης εβδομάδας κλιμάκιο για να συζητήσει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού το θέμα της διακοπής του Κυπέλλου θα έχει στην ατζέντα της και το θέμα των εκλογών, ενώ τελεσιγραφά για το συγκεκριμένο θέμα θα στείλουν και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και η FIBA.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal»οι περισσότερες ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες έχουν προσφύγει στις αντίστοιχες παγκόσμιες ομοσπονδίες, ενώ ενημερώθηκε και η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή της οποίας ο πρόεδρο, Τόμας Μπαχ, φέρεται να έχει συζητήσει το θέμα. Παράλληλα και η FIBA, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σκοπεύει να στείλει επιστολή στον υφυπουργό -όπως έπραξε η FIFA- με απειλές αποκλεισμού.

Το ζήτημα αφορά το αυτοδιοίκητο και εστιάζεται στον τρόπο εκλογής των διοικητικών συμβουλίων, με το νέο νόμο θα θεσπίζει χρονικά όρια (οκταετία) στις θητείες τους και στη συνέχεια απόσυρσης των στελεχών.

Πάντως, αυτές οι αλλαγές στον τρόπο εκλογής μπορούν να μην καταργήσουν το αυτοδιοίκητο, αρκεί οι ίδιες οι ομοσπονδίες να το αποφασίσουν από μόνες τους χωρίς την επιβολή της πολιτείας.

Πηγή:rednews.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες