Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Πλησιάζει η ώρα της απονομής δικαιοσύνης για τον ΠΑΟΚ

Πλησιάζει η ώρα της απονομής δικαιοσύνης για τον ΠΑΟΚ

Ετσι είναι. Μετά τα τσαμπουκαλέματα και τους παλικαρισμούς, έρχεται η ώρα του καταλογισμού ευθυνών. Και για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, αυτή η ώρα φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά οδυνηρή. Ηδη, αν και βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο, έχουν αρχίσει οι κλάψες. Ομως, ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να γίνει, δεν γλιτώνουν το μοιραίο. Και οι επιπτώσεις είναι δραματικές.


Πρώτη επίπτωση, η απόρριψη της έφεσης για τον Σλοβάκο ποδοσφαιριστή Μακ, ο οποίος τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές (ΜΙΚΡΗ η ποινή για μένα) ο οποίος έβρισε σκαιότατα και έφτυσε τον διαιτητή. Τέσσερις έξω, λοιπόν, ο κ. Μακ και αν δεν του αρέσει, να ξεκουμπιστεί να φύγει για την πατρίδα του και να μη μας πρήζει τα… ούμπαλα.

Πάμε παρακάτω. Το κατηγορητήριο μοιάζει με… έγκυο οκτώ μηνών! Τόσο φουσκωμένο είναι δηλαδή και βεβαίως τα… γεννητούρια είναι πολύ κοντά.

Πέρα από τα πρόστιμα, το ύψος των οποίων μόνον οι δικαστές μπορούν να υπολογίσουν ή να συνυπολογίσουν, δεδομένου ότι τα παραπτώματα είναι ΠΟΛΛΑ, πρόκειται να υποστεί και αποκλεισμό έδρας για μερικές αγωνιστικές (μπορεί και να πιάσει τα πλέι οφ) και με ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ, που ίσως και να είναι πάνω από τρεις!

Και τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ; Καταρχήν, ξέρει ότι δεν γλιτώνει. Θα συνυπολογίσει, λοιπόν, τα πράγματα, θα εξετάσει το τι και πώς τον συμφέρει και θα βάλει στο παιχνίδι την απεργία των δικηγόρων, για να το τρενάρει όσο μπορεί και όσο θέλει. Διότι στα Δικαιοδοτικά ποδοσφαιρικά όργανα, η ΠΑΡΟΥΣΙΑ των δικηγόρων δεν είναι απαραίτητη. Οχι δηλαδή ότι δεν επιτρέπεται, αλλά δεν απαιτείται η παρουσία τους. Με λίγα λόγια, είναι στο χέρι των απολογούμενων αν θα κάνουν χρήση της απεργίας για να τρενάρουν την υπόθεσή τους (αν κρίνουν ότι τους συμφέρει), ή αν θα απολογηθούν χωρίς την παρουσία των νομικών τους (οι οποίοι βεβαίως θα τους έχουν δώσει τις συμβουλές και κατευθύνσεις τους).

Κίνδυνος να χάσει την Ευρώπη!

Το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, εν προκειμένω, θα το δούμε, άλλωστε δεν μας πολυενδιαφέρει αυτό. Το θέμα είναι ότι τώρα, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μη βγει καν στην Ευρώπη! Να μη συμμετάσχει δηλαδή σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, διότι μπορεί άνετα τη θέση του στην τετράδα των πλέι οφ να πάρει κάποια άλλη ΠΑΕ, από αυτές που μέχρι τώρα τον ακολουθούσαν βαθμολογικά! Και ποιος ΦΤΑΙΕΙ για όλα αυτά; Ενας είναι ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, αγαπητοί φίλοι. Σε τέτοιες καταστάσεις, εκείνος που ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, είναι το κεφάλι, ο ιθύνων νους, ο ιδιοκτήτης, το αφεντικό της ομάδας, που δεν έκανε τις σωστές ΕΠΙΛΟΓΕΣ, είτε συνεργατών είτε ποδοσφαιριστών. Απλά πράγματα.

Ερχόμαστε, λοιπόν, στον κ. Σαββίδη, ο οποίος αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τον χαρακτηρισμό Ρωσοπόντιος που του απέδωσε ο Ολυμπιακός, όπως βεβαίως και το «είσαι φιλοξενούμενος στην Ελλάδα» που άκουσε από εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, τον οποίο προηγουμένως ο κ. Σαββίδης είχε ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ με υποτιμητική και απαξιωτική έκφραση. Ουσιαστικά δηλαδή επρόκειτο για μία φραστική αντιπαράθεση του κ. Σαββίδη με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, κ. Γιαννίκο, που αφορά τους δυο τους και ΜΟΝΟΝ αυτούς. Ούτε τον… ποντιακό πληθυσμό αφορά ούτε την ξεριζωμένη γενιά ούτε τις χαμένες πατρίδες ούτε τίποτα απ’ αυτές τις ΜΑΚΑΚΙΕΣ που ακούμε και διαβάζουμε από τους ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ να… «στηρίξουν» τον ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ και ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗ προς τους φίλους του Ρωσοπόντιο ελληνικής καταγωγής.

Υπερήφανος ως Ελληνας ή ως… Ρώσος;

Θα σταθώ λίγο στο σημείο του… προσδιορισμού της καταγωγής του κ. Σαββίδη. Βεβαίως και ανήκει (η καταγωγή του) σε Πόντιους πρόσφυγες, με ελληνικές ρίζες. Ομως, νομίζω ότι ΑΛΛΟ πράγμα η καταγωγή και ΑΛΛΟ η εθνικότητα και η υπηκοότητα οποιουδήποτε. Στην ουσία, όταν λέμε αυτός είναι Ρώσος, εννοούμε αυτό που μας έχει δείξει με τον τρόπο ζωής του, με τη συμπεριφορά του, με την κοινωνικοπολιτική και οικονομική συμπεριφορά του.

Ο κ. Σαββίδης έγινε γνωστός ως Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι Ιβάν. Με αυτό το όνομα έγινε επιχειρηματίας στη Ρωσία, με αυτό το όνομα μπήκε και στη ρωσική Δούμα, κάτι σαν τη δική μας Βουλή. Με αυτό το όνομα και ως «βεριτάμπλ» Ρώσος καθιερώθηκε στην ΠΑΤΡΙΔΑ του τη Ρωσία ως κορυφαίος επιχειρηματίας.

Δεν ξέρω αν ο κ. Σαββίδης στα 58 του αισθάνεται ντροπή που μέχρι τώρα ήταν ΡΩΣΟΣ πολίτης, αισθανόμενος υπερηφάνεια που ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ «κανονικός» Ελληνας πολίτης. Μπορεί να αισθάνεται το ίδιο ή και… ΔΙΠΛΑ υπερήφανος που είναι ΚΑΙ Ρώσος, ΚΑΙ Ελληνας… συγχρόνως, διότι δεν νομίζω ότι έχει ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ της ρωσικής εθνικότητας ή καταγωγής. Επιδεικνύει με καμάρι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ του διαβατήριο, αυτό δηλαδή που του έχει εκδώσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, αλλά ΔΙΑΤΗΡΕΙ και το ΡΩΣΙΚΟ τοιούτο, για πολλούς και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ λόγους.

Βλαξ, αποκλείεται!

Αυτός, λοιπόν, ο κ. Σαββίδης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ της ομάδας που ανέλαβε και που, όπως ο ίδιος κατά καιρούς έχει εξομολογηθεί, θέλει να κάνει πρώτη στη χώρα μας, να κατακτά όλους τους τίτλους και τα πρωταθλήματα.

Ο κ. Σαββίδης έφερε τον ΠΑΟΚ στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ σημείο της ιστορίας του και τον ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ να έπεται, σαν πιστός ουραγός, άλλων ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΠΑΕ, του Παναθηναϊκού δηλαδή και της ΑΕΚ! Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Ρωσοπόντιος με ελληνική καταγωγή δεν έχει καταλάβει, δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το ΠΑΙΧΝΙΔΙ που του παίζουν οι άλλοι δύο, οι ευκαιριακοί και κατά τα συμφέροντά τους προσωρινοί σύμμαχοι». Οπως μου έλεγε ένας καλός φίλος και συνάδελφος, ένας άνθρωπος που έχει βγάλει πολλά λεφτά, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι ΒΛΑΞ! Ο,τι άλλο θέλετε μπορεί να είναι, εκτός από ΗΛΙΘΙΟΣ. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν να δεχτώ ότι ο κ. Σαββίδης με τα πολλά λεφτά διέπεται από ανοησία. Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Πιθανολογώ ότι δεν περιστοιχίζεται από το κατάλληλο περιβάλλον. Οτι δηλαδή ΠΑΣΧΕΙ από έλλειψη σωστών συμβούλων, ευρισκόμενος σε περιβάλλον ΞΕΝΗΣ -ουσιαστικά γι’ αυτόν, ΑΚΟΜΗ- χώρα. Εκτός πάλι, αν πρόκειται για περίπτωση καινοφανή στην ελληνική πραγματικότητα: Περίπτωση ανόητου Πόντιου ελληνικής καταγωγής εκ Ρωσίας.

Γιατί ομιλώ για ξένη χώρα; Μα, διότι τα χρόνια που έχει στη χώρα μας είναι τόσο ολίγα, ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως στη ΔΙΚΗ του χώρα, αυτή που μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε.

Απόδειξη αν θέλετε και τα… ελληνικά του, που είναι πιο άσχημα και από του… Ογκουνσότο! Και γι’ αυτό τον λόγο όταν απευθύνεται σε ελληνικό ακροατήριο, ομιλεί πάντα στη ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ, τη ρωσική, με τη βοήθεια διερμηνέως.

ΥΓ.: Σήμερα Παρασκευή, δικάζονται στη Θεσσαλονίκη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν στα επεισόδια του αγώνα της Τούμπας. Δικάζονται με τη διαδικασία του αυτόφωρου, αλλά το πιθανότερο είναι να μη γίνει η δίκη λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Κάπως έτσι θα πάει η δουλειά από δω και πέρα. Αναβολή στην αναβολή, μέχρι που η υπόθεση θα αρχίσει να ξεθωριάζει, να ξεχνιέται και βεβαίως, όταν έρθει η ώρα να δικαστούν, είτε να έχει προκύψει παραγραφή είτε να πέσουν στα μαλακά λόγω… έλλειψης επικαιρότητας. Κάπως έτσι δεν γίνεται πάντα;

Δεν μου κάνει εντύπωση η εν ψυχρώ στοχοποίησή μου από σύνδεσμο της ΑΕΚ. Την περίμενα, από τη στιγμή που ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της κυβέρνησης Τσίπρα που έχει συμφωνήσει με τον Μελισσανίδη να του δώσει ΑΛΛΑ ΕΙΚΟΣΙ εκατομμύρια από τα ΕΣΠΑ, για το γήπεδο της «Δικέφαλος 1924». Δηλαδή της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ εταιρείας!
 
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Η ΑΕΚ δεν θέλει να γίνει τελικός Κυπέλλου, για τον ίδιο λόγο που ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να κατέβει στη ρεβάνς: Για να μη ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ από τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε την ΤΕΣΣΑΡΑ του πρώτου γύρου. Ετσι δεν είναι… αεκακάκια μου;
 
Πάρτε τώρα και ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ της στήλης μου, για τις εκλογές της ΕΠΟ (όποτε και να γίνουν). Επειδή, λοιπόν, πολλά βλέπω, ακούω, διαβάζω σχετικά με την παρουσία και στάση του Γιάννη Σπάθα στις εκλογές της ΕΠΟ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ: Ο Γιαννάρας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κορόιδο να πάει να ψηφίσει! ΑΛΛΟΙ θα πάνε, από την ΕΠΣ Πειραιά.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/03/2016)
Πηγή:gavros.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες