Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Πάμε για την πρώτη νίκη από τις 4 για να περάσουμε

sef
 
Με 4 στα 4 και ήττα της Μπάμπεργκ, ο Ολυμπιακός περνάει 
 
Η νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και η νίκη της Μπαρτσελονα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης φέρνουν νέα δεδομένα, όσον αφορά την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα αυτά για τον Ολυμπιακό; Πως διατηρεί για τα καλά ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αρκεί να κάνει το 4Χ4 στα επόμενα παιχνίδια που του απομένουν (Ζαλγκίρις μέσα, Ρεάλ Μαδρίτης μέσα, Χίμκι έξω, ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα).

Μετά τη νίκη και της Μπάμπεργκ, κόντρα στην Χίμκι, οι Πειραιώτες, πέραν του 4Χ4 θα πρέπει να περιμένουν και μια ήττα της γερμανικής ομάδας στα επόμενα τρία παιχνίδια της στο Top 16 με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός) και Λαμποράλ Κούτσα (εντός).

Υπάρχει, όμως και το ενδεχόμενο να προκριθεί ως δεύτερος ο Ολυμπιακός. Πώς; Εάν ισοβαθμίσει με Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα στο 8-6, λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων θα έχει το πάνω χέρι. Για να τερματίσει τρίτος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει η Λαμποράλ Κούτσα την Μπατσελόνα, με διαφορά μεγαλύτερη των 19 πόντων.

Εάν η Ρεάλ κερδίσει την Χίμκι, τότε θα έχει κι αυτή 8 νίκες και θα υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία. Οι Μαδριλλενοι θα μείνουν εκτός συνέχειας και τις θέσεις 2-4 θα μοιραστούν Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός και Λαμποράλ.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξει και η διαφορά που θα έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, αλλά και τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων της Λαμποράλ με τους «αιώνιους» της Ισπανίας, αλλά και η διαφορά ανάμεσα στα παιχνίδια των τεσσάρων ομάδων.

Υπάρχει, όμως και ένα ακόμα σενάριο που δίνει την δεύτερη θέση στους πρωταθλητές Ελλάδος. Εάν ισοβαθμίσουν με Λαμποράλ Κούτσα και Μπαρτσελόνα στο 8-6, τότε θα είναι έχουν τον πρώτο λόγο εξ αιτίας των δύο νικών απέναντι στους Βάσκους.

Εάν η Ρεάλ κερδίσει την Χίμκι, τότε θα έχει 8 νίκες και αυτή και θα υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία, που θα δώσει πρόκριση στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, με τις θέσεις (δεύτερη ή τρίτη) να εξαρτώνται από τη διαφορά πόντων ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η διαφορά που θα έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός την Ρεάλ Μαδρίτης. αλλά και τα αποτελέσματα των αγώνων της Λαμποράλ Κούτσα κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπάρχουν πολλά σενάρια πρόκρισης που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε. Το δεδομένο είναι ένα. 4Χ4 για Ολυμπιακό και μια ήττα της Μπαμπεργκ. Όλα τα αλλά είναι σενάρια…

Πηγή:rednews.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες