Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Δύο νίκες σε μία 20ετία!

Δύο νίκες σε μία 20ετία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «βλέπει» λίγο τους πολύ ενδιαφέροντες αριθμούς του ντέρμπι μέσα από το sport-fm.gr!


***Ας κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση στο ντέρμπι, βλέποντας το μέσα από τα νούμερα!

***Κυρίαρχο στοιχείο της 20ετίας στα ντέρμπι πρωταθλήματος των αιώνιων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, είναι η αδυναμία του Παναθηναϊκού να κερδίζει. Σε ένα σύνολο 19 αγώνων, από το 1996, οι πράσινοι έχουν μόλις δύο διπλά! Ένα το 2007 κι ένα το 2014.

***Το δε αμέσως προηγούμενο διπλό τους ήταν το χειμώνα του 1995, στο παλιό Καραϊσκάκη! Άρα, είναι ένα διπλό ανά δεκαετία!

***Όμως, ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για να τον κερδίσει ο Ολυμπιακός, ακόμη και μέσα στο σπίτι του. Έτσι, στα υπόλοιπα 17 παιχνίδια με γηπεδούχους τους Πειραιώτες, ο Ολυμπιακός έχει 9 νίκες κι ο Παναθηναϊκός 8 ισοπαλίες.

***Ακόμη και τα ματς του Κυπέλλου με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό να βάλουμε μέσα στην 20ετία, δεν αλλάζει τίποτα, καθότι μιλάμε για μία νίκη του Ολυμπιακού (4-0) και μία ισοπαλία του Παναθηναϊκού (1-1). Άρα, το 9-8-2, γίνεται απλά 10-9-2.

***Το εντυπωσιακό είναι ότι πάντοτε στο διάστημα της 20ετίας, ο Ολυμπιακός υπερτερεί του Παναθηναϊκού ακόμη και με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό! Σε 19 ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έχει παραπάνω νίκες, 7 έναντι 6 του Παναθηναϊκού, ενώ άλλα 6 ματς έληξαν ισόπαλα! Επειδή το ματς δεν έγινε, δεν υπολογίζω ως νίκη του Ολυμπιακού το φετινό ντέρμπι.

***Ιστορικά, βέβαια, το ματς θα περάσει ως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 άνευ αγώνα κι έτσι σε επίπεδο Α΄ Εθνικής, από το 1960, τα αποτελέσματα με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό είναι οριακά υπέρ του Ολυμπιακού! Με 16 νίκες ο Παναθηναίκός, 17 ο Ολυμπιακός και 24 ισοπαλίες!

***Αντίθετα, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έχουμε διπλάσιες νίκες για τους ερυθρόλευκους: 24 έναντι 12 του Παναθηναϊκού με 20 ισοπαλίες!

***Συνολικά, το κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία (44) και πολύ κοντά οι νίκες του Ολυμπιακού (42 μαζί με το μπαράζ του Βόλου), με 28 τις νίκες του Παναθηναϊκού, που για να φτάσει τους κόκκινους στα νικηφόρα αποτελέσματα, πρέπει να τους κερδίζει μέσα έξω επί εφτά συνεχόμενα χρόνια.

Πηγή:sport-fm.gr

Προτεινόμενες σελίδες: Score Live | Στοίχημα | ToPPost Greece | RedEarth | Άλλες